8 Mart 2017 Çarşamba

The Balm Nude Dude Far Paleti

 Merhaba.Bugün The Balm'ın Nude Dude isimli far paletinden bahsedeceğim.


Bu paleti alma amacım markanın Nude Tude isimli paletini çok seviyor ve başarılı buluyor olmamdı.Fakat genel anlamda The Balm'ın elimde bulunan(meet matte trimony,in the balm of your hand gibi) en beğenmediğim/başarısız bulduğum paleti;çünkü pigmentasyonu birçok The Balm paletinden daha az.


 Ambalajı klasik The Balm ambalajları gibi.Karton bir malzemeden yapılmış ve mıknatıslı.Karton olmasına rağmen oldukça sağlam.Paletin içersinden çift taraflı bir fırça çıkıyor.Far sürmek için değil de kaş doldurmak veya kirpik dibine far  sürmek için kullanılabilir.


 Paletin en büyük eksi yanı ise pigmentasyonu.Bence pigmentasyonu oldukça yetersiz.Far bazı kullansam bile birçok farı birkaç kat sürmem gerekiyor;palet bazsız pek kullanılabilcek gibi değil.Bu yüzden de The Balm'dan tek bir palet alıcaklara bu ürünü önermem.Sürekli far bazı ile uyguladığım için kalıcılığından memnunum ama bazsız performansı için yorum yapamicam.


 Paletin renk tonları çok güzel.Rose-gold tonlar hakim.Gül kuruları,bronzlar mevcut.Özellikle günlük kullanıma,bahara,hatta renkli gözlere oldukça yakışacak bir palet.Renklerin en beğendiğim yanı ise;farların birbirleriyle rahatlıkla kombinlenebilir oluşu.Bir diğer sevdiğim özelliği ise;katlanma bölgesinde kullanabilmek için 2 mat far bulundurması,göz kapağını eşitleyebilmek için mat ten rengi far bulundurması,göz pınarı-kaş altı aydınlatmak için far bulundurması gibi;bu da paleti kullanışlı yapıyor.


 Pigmentasyonun yüksek olmayışı makyaja yeni başlayanlar için + bir özellik olabilir.Göz makyajı yapmaya yeni başlıyorsanız veya pek beceremiyorsanız bu palet başlangıç için ideal olucaktır.


 Paletin içersinde 12 far var;4'ü mat,8'i ışıltılı.*Faithful,Fit ve Firm birbirlerine çok benziyor.

                                                     Gelelim renklere:


Fearless:Mat bitişli ten rengi far.Göz kapağındaki renk eşitsizliklerini gidermek için kullanılabilecek joker bir far.
Flawless:Mat bitişli orta tonda küllü bir kahverengi.Katlanma bölgesine uyguluyorum;kaş farı olarak da kullanılabilir.
Firm:Işıltılı bir bronz kahve.
Flirty:Altın ışıltılar içeren soğuk bir pembe tonlarda far.Pigmentasyonu paletteki diğer ışıltılı farlardan düşük.
Friendly:Mat bitişli koyu bir mor tonu.Kirpik diplerine veya dış köşelere uyguluyorum.
Fierce:İçersinde simler barındıran koyu yeşil bir far.Elim hiç gitmiyor,oldukça kullanışsız bir renk.


Fabulous:Işıltılı,içersinde sarı yansımalar olan bir far.Göz pınarı aydınlatmada kullanıyorum.Aslında renk tonunu pek sevmesem de paletteki farların yansımalarıyla uyumlu.
Faithful:Işıltılı altın-şeftali tonlarda bir far.
Fit:Işıltılı altın-bronz tonlarda oldukça hoş bir far.
Feisty:Mat bitişli gül kurusu tonda bir far.Paletteki favori rengim;fakat pigmentasyonu çok düşük.Genellikle katlanma bölgeme uyguluyorum.Işıltılı pembe-lila-mürdüm farlarla çok yakışıyor!
Funny:Işıltılı bronz-kızıl kahve.Paletteki diğer bir favorim de bu far.
Fine:Işıltılı bronz kahve bir far.Palette yine elimin pek gitmediği bir renk.


*Swatchlar far bazsız ve gün ışığında çekilmiştir;birçok rengin pigmentasyonu düşük olduğundan rengini gösterebilmek amacıyla birkaç kez sürdüğümü belirtmeliyim.
 The Balm markası Gratis'te satılıyor.Palet indirimde 40-45 tl civarına geliyor.Siz bu palet hakkında ne düşünüyorsunuz?Yorum olarak bırakırsanız sevinirim.

                                                     Instagram&Snapchat:oznurozdemirrrr

6 yorum:

  1. indirimde pata küteye gelip hemen biten palettir :) hemen gidip almak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renk seçimleri güzel olsa da pigmentasyonu kötü olduğundan elim pek gitmiyor

      Sil
  2. Öznur nude paletlerin genelinde bu pigmentasyon sorunu var sanki. Tonların açıkklığından belki de renklerini doğru dürüst yansıtamıyorlar. Yaşasın far bazı :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz açık tonlarda özellikle uygun fiyatlı markalarda pigmentasyon açısından sorun olabiliyor cidden;ama markanın nude tude paleti,meet matte trimony paletinin pigmentasyonu cidden başarılı ama bu olmamış:/

      Sil