5 Mart 2017 Pazar

Şubat Favoriler'17

 Herkese merhaba!Şubat ayı benim için çok güzel geçti;bol bol dizi-film izleyip,gezdiğim ve dinlendiğim bir ay oldu.Bu yazıda kozmetik dışında biraz izlediğim film&dizi önerilerinden de bahsedeceğim.



Öncelikle ten makyajından bahsetmek istiyorum:


Bu ay ciltte ağırlık yapmayan kapatıcılığı az-orta olan ciltteki renk eşitsizliğini gideren ten ürünlerini kullandım genellikle.Loreal Lumi Magique hem bir baz,hem de likit bir aydınlatıcı.Bu ürünü ten ürünleriyle karıştırmayı çok seviyorum.Estee Lauder DayWear bb krem ve Cyrene'in renkli nemlendiricisi tenime biraz koyu kaldığından,bu ürünleri genellikle Maybelline Fit Me ile karıştırıyorum ve sonuçtan çok memnunum.


Kullandığım ten ürünlerinin kapatıcılığı pek olmadığından genellikle Catrice'in bu kamuflaj paletindeki kapatıcıları kullanıyorum,sivilce ve sivilce izlerinin üzerine lokal olarak uyguluyorum.Yapıları kuru ama parmakla uygulayınca el ısısı ile biraz yumuşuyor.Gözaltı kapatıcısı olarak Essence'in Stay All Day kapatıcısından oldukça memnunum;kremsi bir yapısı var,çizgilere hafif dolma yapsa da sorun etmiyorum.Sarı alt tonlu ve aydınlık bitişli bir ürün.Gözaltımı sabitlemek ve ten makyajımı sabitlemek ve matlaştırmak amacıyla Essence All About Matt transparan pudrayı uyguluyorum.


Bu ay ruj olarak tercihim hep Mac Velvet Teddy oldu;yapısı,dokusu ve rengi o kadar güzel ki!Maskara olarak tercihim Benefit They're Real oldu,bu maskara en sevdiğim maskaralar arasında.Kalıcılığı,etkisi oldukça başarılı.H&M'den geçen yıl bu yüz paletini satın almıştım,bu palet yeniden mağazalara gelmiş.Oldukça sevdiğim bir palet,eğer görürseniz bir şans verin derim.Özellikle aydınlatıcısı yapı olarak çok başarılı.

-Film favorileri-

Passengers(Uzay Yolcuları) ve Allied(Müttefik) filmlerini çok beğendim ve çok başarılı buldum.İzlemenizi kesinlikle öneririm.Diğer bir favorim ise bir Hint yapımı olan ve başrolünde Aamir Khan'ın oynadığı Pk-Peekay isimli film.
Sağlam bir gerilim filmi izledim;ismi Don't Breathe(Nefesini Tut).Bu tarz filmlerden zevk alıyorsanız muhakkak izleyin derim.
Bunun dışında son zamanlarda çok konuşulan La La Land(Aşıklar Şehri) isimli filmi müzikal bir film,tam bir çerez.Tom Hanks'in oyunculuğunu başarılı bulduğum için Sully isimli filmini izledim,gerçek bir hikayeden alınmış,bir uçak kazası etrafında dönüyor olay fakat pek ilgi çekici bir film değildi.Film durağandı.Yine durağan olan ve klasik Oscar'lık filmlerden olan Manchester by The Sea(Yaşamın Kıyısında) isimli filmi de çok sevemedim.İşlenilen olay ve verilen duygu iyi olsa da yavaş ilerleyen filmlerden hoşlanmıyorum.Son olarak ülkemizde çok konuşulan Fifty Shades Darker(Karanlığın Elli Tonu) isimli filme gittim,ilk filmi izlememiştim fakat bu filme gittikten sonra izledim;açıkçası sinema biletine verdiğim paraya ve hayatımdan giden 2 saate acıyorum.Tatil boyunca yaptığım en iyi şey Harry Potter serisine başlayıp bitirmekti.2 günde bütün filmleri izledim ve oldukça keyifliydi.

şu anda da harry potter'ın yazarının bu kitabını okuyorum<3

-Dizi favorileri-

Reign benim bir süredir izlediğim Avrupa tarihi ile ilgili bir film;ama kesinlikle sıkıcı değil içersinde aşk,entrika vs'de var.Şu an 4.sezonu çekilmeye başlandı,bu yüzden burdan da paylaşmak istedim.The 100 isimli diziye başladım ve bu dizinin de 4.sezonu çekiliyor şu an.Şimdiye kadar çekilen bütün bölümleri izledim,bana uzayla ilgili bilim-kurgu tarzındaki filmler ilgi çekici geliyor;aynı zamanda nükleer,yapay zeka gibi konularda var.Olası 3.dünya savaşı sonrası olabileceklerin bi özeti gibi.Tavsiye ederim.
Yeni başladığım bir diğer dizi ise The Crown;bu dizi Kraliçe 2.Elizabeth'in hayatını tahta çıkışını anlatıyor.İlk başlarda biraz durağan,olaysız geçse de 1920'lerden sonrası İngiltere'yi gösteren bir film.Özellikle dekorlar,kıyafetler çok ilgi çekici.Aynı zamanda filmin çekim kalitesi de oldukça iyi.Dilm arayanlar buna da bir bakabilir,birkaç ödül almış.

***

Bahsedeceğim ürün ve film-diziler bu şekildeydi.Umarım yararlı bir yazı olmuştur.Bana önerebileceğiniz herhangi bir kitap-film-dizi vs varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirseniz çok sevinirim.Sevgiler. :)

Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

2 yorum:

  1. Cyrene'in şu renkli nemlendiricisi çok fena aklıma girdi :) Passengers'ı da sinemalara geldiğinde kaçırmıştım ama mutlaka izleyeceğim bi film oldu sende beğenince :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende muhtemelen renkli nemlendiricinin kendime uygun diğer rengini tercih edeceğim.Filminde konusu biraz değişik ve ilgi çekici :)

      Sil