12 Şubat 2017 Pazar

Yeme&İçme:Eminönü'nde Bir Gün

 Merhaba!Eminönü çocukluğumdan beri gezmeyi çok sevdiğim bir semt.Tarihi dokusu,kalabalıklığı,kendine has dokusuyla gerçekten farklı ve güzel bir semt.
 Eminönü'nün en büyük sıkıntısı yeme-içme mekanları.Birkaç tarihi restoran dışında yemek için adam akıllı bir yer yok,birçoğu dönerci gibi Türk mutfağına özgü fast food mekanları.Kahve içelim deseniz kaliteli bir mekan yok derkeen,son yıllardaki değişimler Eminönü'nü yani tarihi yarımadayı da etkisi altına almış olacak ki buraya da 3.dalga kahveciler açılmaya başlamış.


Brew Coffee Works:Yeni Cami tarafında,Hobyar Mahallesi,Hamidiye Caddesi üzerinde Legacy Ottoman Otel'in altında 3.dalga kahvecilerden.Mekan İstanbul gibi,hem biraz geleneksel hem de biraz modernizmi çağrıştıran parçalar var.Yüksek tavanı çok güzel.


Kahvenizi rahat rahat yudumlayabileceğiniz dışarıdaki insanları izleyebileceğiniz,bir şeyler atıştırabileceğiniz keyifli bir mekan.


Kahveler çok iyi,frambuazlı cheese cake ise şimdiye kadar yediğim en iyilerden.Yolunuz o taraflara düşerse muhakkak bir uğrayın derim.
Brew Coffee Works Adres:Hobyar Mah.Hamidiye Cad.No:64(The Legacy Ottoman Otel)

Virginia Angus:Bence net en iyi hamburgercilerden biri,hatta en iyisi olabilir!Mercan tarafında,biraz değişik bir konumda(neden çünkü yanında şadırvan var).Küçük bir mekan,masaların çoğu dışarda;bu da soğuk kış günlerinde oldukça negatif bir durum.Bir de masalar fazla dip dibe ve mekan ufak olduğundan dışarda sıra olabiliyor;kısaca tam bir fast food'çu:ye-iç-kalk mekanlardan.


Mekanın darlığına bu kadar laf ettikten sonra,yemeğe geçiyorum;hamburger,eti,pişirme süresi vs baya iyi.İlk gittiğimde birçok hamburgeri denemek için Fantastic Four'u yemiştim;diğer gidişlerimde ise hep Virginia Burger'ı söyledim(en popisi bu).


Bu leziz hamburgerci Nişantaşı'na da şube açtı.


Virginia Angus Adres:Uzunçarşı Cad.No:136 Eminönü/Mercan

Mim Kahve:Bu mekanı sevip sevmediğim konusunda kararsızım.Duvar resimleri,duvarlardaki objeler,geniş camları sayesinde tarihi yarım adayı seyretmek vs çok güzel;ama yeme-içme bakımından beni çok tatmin etmedi;oturup bir şeyler içilebilir.


Kapalı Çarşı'ya çok yakın Deveoğlu Sokak'ta.Bir binanın en üst katı.Bu yüzden de her merdiven çıkışınızda duvardaki harika resimleri görüyorsunuz.




Dekorasyon&manzara oldukça keyifli.Manzaradan mı yoksa duvarlardaki resimler,objelerden mi kaynaklı bilmiyorum ama burda garip bi romantik hava var sanki.


Yanlış bilmiyosam mekanın Osmanlı çayları meşhur.

zemin<3

Mim Kahve'ye giderseniz Magnolia'sını deneyebilirsiniz.

Mim Kahve Adres:Demirtaş Mah.Deveoğlu Sk.No:10

Büyük Valide Han:Bir şeyler yiyip,alışveriş yaptıktan sonra birkaç fotoğraf çekmek için ve manzaranın keyfine varmak için doğru seçim.İstanbul'a gelip,burda yaşayıp buraya çıkmamak olmaz diye düşünüyorum.


Handaki meşhur kubbeler üzerine çıkıp fotoğraf çekip,manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.Bu arada bir bekçi var ve yetkisi olmamasına rağmen girişte 1 tl gibi sembolik bi rakam alıyor;haberiniz olsun.^^


Şanslıysanız ve çok da kalabalık değilse o tepelerde zıplayan fotoğraflar çekilebilirsiniz(spor ayakkabı veya düz taban ayakkabılar şart arkadaşlar);haftaiçi-haftasonu fark etmeksizin kubbe üzerinde fotoğraf çektirmek için insanlar sıraya giriyor.


En önemli sorun ise;Büyük Valide Han'a nasıl çıkılır?:Eminönü/Mercan tarafında-Çakmakçılar Yokuşu ile Fincancılar Yokuşu arasında.
 Eminönü veya Beyazıt yönünden gidiyorsanız esnafa sorduğunuzda muhakkak tarif ediyorlar.Hana girdikten sonra ise birçok dükkan olduğu için çatı kısmına çıkmak için bir kapı var;o kapıdan birkaç basamak merdiven çıkarak bu eşsiz manzaraya ulaşabilirsiniz.


Hala keşfetmeyi planladığım birkaç mekan daha var,oralara da gidince buradan yine bir post paylaşırım.Eminönü artık sadece dönercilerden oluşmuyor(yuppi).Umarım fikir verici bir yazı olmuştur.Soru veya önerileriniz varsa,yorum olarak bırakabilirsiniz.Sevgiler. :)

                                                         Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

2 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş, ellerine sağlık canım benim. Virginia angus ne zamandır aklımda, bir türlü kısmet olmadı gitmek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efsane etleri var,muhakkak denemelisin canım :)

      Sil