26 Şubat 2017 Pazar

Rahmi Koç Müzesi

 İstanbul'daki en güzel müzelerden biri-bence- kuşkusuz Rahmi Koç Müzesi.Burası klasik müzelerden biri değil.Uzun uzun gezebileceğiniz,bol bol fotoğraf çekebileceğiniz,ilgi çekici birçok eser,eşya,parça barındırıyor.

müzenin girişi-dış kısım

müzenin girişi-iç kısım

 Arabalar,bisikletler,vapur,denizaltı,helikopter,uçak vs gibi birçok araçtan tutun,Atatürk bölümü,eski yıllarda kullanılan araçlar(bebek arabaları da dahil),ulaşım&endüstri&sanayi barındıran bir müze.



Müzenin en güzel bölümlerinden biri kuşkusuz klasik otomobillerin olduğu Erdoğan Gönül Galerisi(müze kapalı olduğu gün ve saatlerde burada yemek,kokteyl gibi davetler içinde kiralanabilirmuş,bence nefis bir ortam).



aşırı iyi değil mi? <3



 Müze 1994 yılında Rahmi Koç'un desteği ile açılmış.Konum olarak ise;Haliç kıyısında,Hasköy semtinde bulunuyor.Müze deniz kenarında.Müzenin içersinde çay&kahve içip soluklanabileceğiniz birkaç masalık ufak bir yer bulunuyor;bunun dışında müzeden bağımsız da girişi bulunan bir Fransız kafesi var;ismi Suzy's Cafe du Levant.


 Haftasonları müzeden tekne ile Haliç turları oluyor,üstelik fiyatlarda oldukça makul.Saatleri size uyarsa ve hava da güneşliyse bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.



Müze pazartesi kapalı.Bayram vs gibi özel günler için ise kendi sitesine buradan bakabilirsiniz.
Belirtmeden geçmeyeyim;normal müze giriş fiyatı ile denizaltı ve keşif küresi fiyatları da farklı.Üstteki linkten bakabilirsiniz.Müzekartınız varsa %20 indirim uygulanıyor.Ben ne zaman gitsem denizaltı kısmı dolu olduğundan giremedim henüz,buraya da ilk fırsatta girip keşfetmek istiyorum.



 Müzenin en şaşırtıcı yanı ise çocuklar için oyun&eğitim için atölye kurmaları.Bu fikri çok sevdim,ayrıca çocuklar için oldukça yaratıcı oyuncaklardan oluşan bir bölüm var(evet bende oynadım:').Eğer çoluk çocuk gidiyorsanız Renkli Matematik Dünyası bölümüne muhakkak uğramanızı öneririm.

cinderella arabası resmen <3


 Müzede engelliler için asansör var.Ulaşımı toplu taşımayla sağlamak mümkün,müzenin hemen önündeki duraktan otobüsler geçiyor fakat bu yol güzergahında az otobüs hattı olduğundan biraz zorluk çekebilirsiniz,dikkat!



Harley Davidson bölümü:



Kesinlikle gidilip görülmesi gereken çok keyifli bir müze.Zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

1927 sayısı.



Adres:Keçeci Piri Mah.Hasköy Cad.No::5 Beyoğlu/İstanbul



Umarım keyifli bir yazı olmuştur.

Instagram&Snapchat:oznurozdemirrrr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder