24 Aralık 2016 Cumartesi

Yeme-İçme:Zorlu Center

 Merhaba!Bugün yine bir yeme-içme postu ile karşınızdayım.İlk yazımda da Zorlu Center'dan bahsetmiştim.Bunun nedeni ise;hem konumu,hem de yeme-içme mekanlarının çeşitliliği.


Yemek:Jamie's Italian,Türkiye'deki ilk şubesini Zorlu'ya açtı.Sizde benim gibi İtalyan mutfağını seviyorsanız muhakkak denemelisiniz.Mekanın en büyük eksisi;porsiyonların çok küçük olması.Menüdeki hemen hemen her şey küçük&büyük porsiyon olarak satılıyor,biz yediğimiz ana yemekleri büyük söylememize rağmen tamamen doymadığımızı belirtmeliyim.Porsiyon ve fiyatı karşılaştırınca sık sık tercih edilecek bir mekan değil bana kalırsa.


Başlangıç olarak çıtır kalamar söyledik,oldukça lezzetliydi.


Ana yemek olarak vongole spagetti ve balkabağı panzerotti söyledik,yanına da beyaz şarap.
Ana yemeklerin masaya geliş sıcaklığından ve porsiyonların küçük olmasından pek memnun kalmasam da yemekler lezzetliydi.Şık öğle ve akşam yemekleri için güzel bir tercih olduğunu düşünüyorum,servis de oldukça ilgiliydi.

Sağlıklı yemek&tatlı tercih etmek isteyenleri de unutmadım tabii.Size önerim;Plus Kitchen.


Bir menüleri var mı emin değilim.Yukardaki fotoğrafta gördüğünüz yerden meyve salatasından tutun,mercimek,kinoa,sandviç,wrap gibi birçok yemek&tatlı seçeneği var;bunun dışında smoothie gibi sağlıklı içecekler de mevcut.



Biz Türk kahvesi ile cheese cake ve supangle söyledik.Hem hafif hem de oldukça lezzetlilerdi.


Bir başka günde ek olarak tiramisu&latte denedim,yine oldukça memnun kaldım.Sağlıklı yemek,atıştırmalık,tatlı-kahve yapmak isterseniz tavsiye ederim.


***



Tabiki de kahvesiz olmaz!Kahve için son zamanlarda severek gittiğim Cup of Joy'dan bahsetmek istiyorum.Bu mekanın ilk şubesi Bebek,hala o şubesinin daha iyi olduğu söyleniyor.


Şimdi gelelim ben neler denedim?
Kahvaltı için basit&hızlı olması adına zeytin ezmeli-peynirli simit,yanına da sımsıcacık bir latte.<3


Başka bir günde tatlı&kahve keyfi yaptım.Hindistan cevizi sütüyle yapılan kahveleri övülüyordu,bende flat white'ımı bu şekilde denemek istedim,fakat tadından pek memnun kaldığım söylenemez.Benim damak tadımla uyuşmadı sanırım.


Tatlılarının bayıcı olmadığını belirtmeden geçemicem.Mekanın Bebek&Zorlu Center'da 2 şubesi var.

fincanın rengi<3

Evde demleme için kahve çekirdeği alıyorsanız Cup of Joy'da satılıyor,kahveleri oldukça kaliteli.Satın almak isteyenler internet sitelerindeki mail adresinenden ulaşabilirler.

bazı detaylar.

Umarım keyifli bir yazı olmuştur.Yorum ve önerileriniz varsa aşağıya bırakabilirsiniz.Sevgiler! :)

Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

2 yorum:

  1. Çok güzel bir mekanmış doğrusu sunumlara bayildim. Güzel bir paylaşım teşekkürler.��

    YanıtlaSil