30 Aralık 2016 Cuma

2016 Kozmetik Favorilerim

Herkese merhaba!Bugün 2016 yılında keşfedip,severek kullandığım kozmetik ürünlerinden bahsedeceğim.Geçen hafta da 2016 yılında severek kullandığım cilt bakım ürünlerinden ve genel rutinimden bahsetmiştim,merak ederseniz burdan yazıya ulaşabilirsiniz.


Göz Makyajı-Farlar:

Beni bir süredir takip ediyorsanız,farlara-far paletlerine karşı özel bir ilgim olduğunu fark etmişsinizdir.Kozmetikte en çok iştahımı kabartan ürün gruplarından bir tanesi.Bu sene de koleksiyonuma birçok far paleti katıldı.


Bu yıl sıcak tonlar oldukça modaydı;bu konuda favorilerim;Zoeva Cocoa Blend ve The Balm Meet Matte Trimony.Urban Decay Naked Basics ve Makeup Revolution Essential Shimmers paletler yine çok beğendiğim ama diğer paletlerden kullanmaya pek sıra gelmese de kaliteli bulduğum paletler.Uygun fiyatlı en sevdiğim farlar Wet n Wild markasına ait;bu sene tekli farlardan Nutty ve Bare and Beautiful palet favorim oldu.

En favorim,en sık kullandıklarım ise;


The Balm'ın en güzel paleti Meet Matte Trimony,Zoeva Cocoa Blend,Wet n Wild Bare and Beautiful ve Nutty.

Favori göz kalemlerim:


Essence uygun fiyatlı en güzel göz kalemlerini üretiyor,bu yıl gel serisi göz kalemlerini keşfettim;akmıyor,kokmuyor ve yüksek pigmentasyona sahip.Bende siyah&kahverengi göz kalemi var ve asansörlü.Gerçekten çok başarılılar.Bir diğer favorim ise Kiko'nun Glamorous serisinden 403 numaralı ışıltılı kızıl yansımalı göz kalemi.<3

                                                                      Favori eyelinerlar:


Jel eyelinerda favorim Mac'in dipdown isimli mat kahverengi eyelinerı,bende hiç akma-bulaşma yapmadı;yapısı da çok güzel,kremsi.Benefit They're Real Push-Up Liner çok kalıcı,ilginç fırçası olsa da sürümü kolay olan,kalıcı ama çabuk kuruyan bir ürün.Sephora Classic Line 24Hr eyeliner da sürümü kolay olan,akma vs yapmayan bir eyeliner.The Balm Schwing ise ince,simsiyah bir eyeliner;bende akma yapmadı ama yağlı göz kapaklarında yapabiliyor-muş.

                                                       Favori maskaralar ve kaş ürünü:


Maybelline Lash Sensational şüphesiz yılın en iyi maskarasıydı;uzunluk,hacim,kıvırma;kısaca ne ararsanız var.Tek ve en büyük eksisi çok kalıcı,zor temizleniyor.Essence maskara konusunda başarılı bir marka;Lash Princess ve I Love Extreme isimli maskaraları da oldukça sevdim.Bende akma-kokma vs yapmadılar ama yine de Maybelline maskaraları daha çok seviyorum.
Kaş ürünü olarak sadece kaş maskarası kullanan biriyken bu yılın sonlarına doğru kaş farı ile tanıştım ve çok sevdim.Tek eksisi pek pratik gelmiyor bana,ama ihtiyacınız varsa Nyx'in kaş farını oldukça sevdim.

Ten ürünleri-makyaj öncesi:


Bu yıl güneş kremi olarak Yves Rocher'nin yüz için olan Spf50 koruma içeren güneş kremini kullandım,memnun kalsam da çok bayılmadım.Loreal Lumi Magique ise karma ciltli olmama rağmen yanağımda,elmacık kemiğimde kullandığım ve çook sevdiğim bir ürün.Ciltte içten gelen bir ışıltı varmış gibi duruyor.Dermatolog önerisi ile aldığım,gözenekleri küçültmeyi vaad eden ama aslında matlaştırıcı bir baz olarak kullandığım Bioderma Pore Refiner isimli ürün.Ben bu ürünün gözeneklere bir etkisini gözlemlemedim,ama dediğim gibi T bölgeme uyguluyorum ve cildi güzelce matlaştırıyor,T bölgemin yağlanmasını geciktiriyor.

Favori renkli nemlendirici-fondöten:


Nars Velvet Matte Skin Tint,karma-yağlı ciltler için Spf 30 içeren mat bitişli bir renkli nemlendirici.Ciltte kadife gibi bir etkisi var,kapatıcılığı ortadan yükseğe doğru ve kalıcılığı da başarılı bir ürün.Maybelline Fit Me fondöten,su gibi ince bir yapıya sahip ve ciltte ağırlık yapmayan,az-orta kapatıcılığa sahip,orta kalıcılıkta bir ürün.Mat bitişli ama donuk bir matlık değil.

Favori kapatıcılar:


Nyx Hd kapatıcı,gözaltı için en beğendiğim kapatıcı oldu,pembe alt tonlu orta kapatıcılıkta bir ürün.Gözaltını kurutmuyor,kremsi bir yapısı var.Ciltteki sivilce ve lekeleri kapatmakta ise en beğendiğim ürün Catrice Camouflage kapatıcı,kapatıcılığı yüksek.


Sprey-termal su:


Avene'in termal suyu iyi ki keşfetmişim dediğim ürünlerden,makyaj sonrası-makyaj öncesi kullandığım bir ürün;gerçekten de çok amaçlı bir sprey.Rival de Loop'un hydro spreyi de cilde hafif nem veren,termal su benzeri bir ürün.Tek eksisi içersinde parfüm olması.Bu ürünlerle sünger,fırça da ıslatabilirsiniz.

                                                                        Favori pudra:


Uygun fiyatlı en güzel transparan pudra:Essence All About Matt.Cilde ağırlık yapmıyor,kapatıcıyı grileştirmiyor,ciltte cakey görünüme sebep olmuyor.

                                                                      Favori allıklar:


The Balm'ın In The Balm of Your Hand paletindeki allıklar(hot mama,instain serisinden argyle,cabana boy),Mac Cubic ve Essence'in silky touch serisinden 20 babydoll ve 40 natural beauty bu yıl keşfedip çok sevdiğim allıklardı.

Favori bronzerlar:


Krem bronzerlardan favorim Chanel Soleil Tan de Chanel,turunculuk içeren ama cildi çok güzel ısıtan bir bronzer.Nars Laguna ise neden daha önce almamışım dediğim bir ürün.Cildi hem çok güzel boyutlandıran,hem de aynı zamanda ısıtan;bence çok amaçlı bir bronz pudra.Mac Harmony ise allık olmasına rağmen beyaz ten için çok güzel bir kontür ürünü,bunu aldığımdan beri başka bir ürünle kontür yapmadım.<3 The Balm Betty Lou ise ışıltılı,sıcak çok güzel bir bronzer(esmer ten için aydınlatıcı).Tam yazlık bir ürün,far olarak da çok güzel.

                                                                 Favori aydınlatıcılar:


The Balm Mary Lou'ya bu sene aşık oldum!Neden herkesin bayıldığını anladım,paletteki biter bitmez tam boyunu alacağım.Sleek'in solstice isimli aydınlatıcı paleti ise ışığı çok güzel yansıtan,ambalajı-renk tonları çok güzel olan bir palet.Günlük kullanıma uygun değil pek ama krem üzeri toz aydınlatıcıları sürdüğünüzde oldukça kalıcı bir ürün.
Krem ve likit formda ise favorilerim Golden Rose'un stik formdaki aydınlatıcılarından 02 bright pink ve Loreal Lumi Magique.

Dudak ürünleri-rujlar:


Kalem rujlarda favorim Golden Rose'un matte lipstick crayon serisinden 18 numara,Deborah Red Mat serisinden 02,Mac'in rujlarından Mehr,Twig&Chili,Maybelline Color Sensational Matte'lardan 930 Nude Embrace.


Likit mat rujlar:


Pastel Day Long Lipcolor'lardan 15&20,Nyx Soft Matte Lip Cream'lerden Stockholm(Abu Dhabi'yi bulamadım),Liquid Suede'lerden Soft Spoken,Lingerie serisinden Teddy(yapısını sevsem de renk favorim değil) ve The Balm Meet Matte Hughes Committed.
*Nyx'ler yapı olarak favorim,The Balm'ı da çok seviyorum gerçekten ama kalıcılık olarak en başarılı olanlar Pastel markasına ait.

Dudak kalemleri:


Golden Rose Dream Lips serisi gerçekten çok başarılı.Renk seçenekleri çok güzel,yapıları yumuşak.Bendeki renkler;502,503,504,510.Kesinlikle tavsiye ederim.Sleek'in Twist Up dudak kalemleri de asansörlü ve yapısını sevdim,653 Chestnut dudak kalemi Mac Chili ile uyumlu.<3


Benim 2016 yılı kozmetik favorilerim bu şekildeydi.Ürünlerle ilgili merak ettiğiniz,sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.Umarım keyifli bir yazı olmuştur.Sevgiler.

Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

9 yorum:

  1. Loreal Lumi Magique çok merak ediyorum bu ürünü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı bi ürün,illa mac strobe cream almaya gerek yok :)

      Sil
  2. Snapchat'ten izledim ama burda okumakta ayrı keyifliydi. 😊 Ellerine sağlık canım benim. Şimdiden mutlu yıllar 💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nazlıı,sana da musmutlu yıllar🤗❤️❤️

      Sil
  3. Hepsi çok güzel, kesinlikle bakıcam buradaki beğendiklerime :)) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,memnun kalırsın umarım sende🤗

      Sil
  4. Merhaba,
    Avene spreyle ilgili duyduklarıma sevindim çünkü yeni aldım henüz, kullanınca memnun kalacağım demek ki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda her gün kullanır oldum,özellikle nemlendirici üzerine kullandığımda cildime bütün gün nemi hapsediyor :)

      Sil
  5. Kozmetik Ürünler  Çok güzel bir yazı son zamanlarda en çok
    gündemde olan kozmetik ürünler makyaj malzemeleri vb ürünler en uygun fiyatla sitemizde mevcut herkesin işine yarayacak
    malzemeler kremler aradığınız ne varsa bu site üzerinde mevcut bütün hepinizi sitemize bekleriz..

    YanıtlaSil