26 Ekim 2016 Çarşamba

Karşılaştırma:Uygun Fiyatlı Transparan Pudralar(Essence,The Balm,Rimmel London)

 Merhaba!Bugün kozmetik piyasasında rahatça bulunabilecek ve drugstore(uygun fiyatlı) olan 3 markanın transparan pudralarını karşılaştıracağım.


   "Transparan pudra nedir/ne amaçla kullanılır?" sorusuna cevap vererek başlamak istiyorum.
-Transparan pudralar makyajı sabitlemek,makyajın kalıcılığını artırmak amacı ile kullanılır.
-Fondöten,bb krem,gözaltı kapatıcısı gibi ten ürünlerini uyguladıktan sonra bu ürünleri sabitlemek amacıyla kullanılır;fakat krem ve likit formda allık,bronzer,aydınlatıcı gibi ürünler kullanıyorsanız bu ürünleri uyguladıktan sonra bitiriş amaçlı pudranın kullanılması gerekiyor(toz ürünün üzerine krem ürün uygulanmaz:).
-Gözaltı kapatıcısının çizgilere dolmasını engeller.
-Kuru cilde sahip insanlar için elzem bir ürün değil kesinlikle;çünkü cildi ekstra kurutabilir fakat oldukça ince yapılı-ışığı yansıtan pudralar kullanmalarında da sakınca yok tabii.Benim gibi karma-yağlı ciltlilerin ise hayatını kurtarıyor,çünkü transparan pudralar yağlanmayı geciktiriyor.
-Transparan pudralar renksiz,makyajın rengini bozmaz-beyazlatmaz.
   Şimdi bu 3 ürün arasındaki farka gelelim:


Rimmel London Stay Matte;markanın en meşhur ürünlerinden biri.Cildi matlaştırıyor,sabitlemesi başarılı.Ürünü biraz fazla kaçırdığınızda cildi donuklaştırıyor,oldukça mat bir görünüm oluyor.Yapısı ise bu ürünler içersinde en kalın olanı.Bu ürünün birkaç rengi var,bendeki tabiki de transparan olan(şu an ikincisini kullanıyorum).Rimmel London markası Watsons'larda satılıyor.
Essence All About Matt;beyaz renkte olmasına rağmen ciltte beyaz durmayan bir ürün.Yapı olarak en ince pudra,içlerinde en sevdiğim ürün de bu.Yapı-doku olarak biraz highend(daha pahalı) bir ürün hissiyatı oluşturuyor bende(Make Up For Ever-Hd'ye muadil gösterenler var).Performansından,sabitlemesinden oldukça memnunum.Rimmel London gibi biraz fazla kaçırdığınızda cildi donuklaştırmıyor.Essence Rossman'da,Süvari Kozmetik'te,birkaç Gratis şubesinde ve bazı yerel kozmetikçilerde satılıyor.
The Balm Sexy Mama;başlarda çok sevsem de ürünün dibini gördükten sonra hiç memnun kalmadım.Çünkü ürün garip bir şekilde oksitlendi,gözaltı kapatıcımı sabitlemek için kullandığımda kapatıcının rengi koyulaşıyor(bu durum birçok kişide olmuş,bununla ilgili çok fazla yorum okudum).İçerik olarak bu 3 ürün içersinde en temiz olanı olduğundan tercih sebebimdi,fakat bundan sonra satın almayı düşünmüyorum.Sabitlemesi de Rimmel London ve Essence kadar başarılı değil,matlaştırma konusunda da eksik bir ürün.The Balm markası Gratis'te satılıyor.


Matlaştırma&sabitleme konusunda Rimmel London ve Essence daha başarılı.
En ince yapı-dokuya sahip olan ürün ise Essence.
İçerik olarak The Balm>Essence>Rimmel London.

Ben en çok Essence'ı beğeniyorum ve denk geldikçe satın alıp,yoluma bu ürünle devam etmeyi düşünüyorum;fakat Rimmel London da başarılı bir ürün.İçerik&hayvanlar üzerinde deney yapmama konusunda hassassanız,ürünün performansı ikinci planda ise The Balm'ın ürününe de şans verebilirsiniz.Essence indirimsiz 10-11 tl,Rimmel London 20 tl'ye yakın,The Balm'da indirimsiz 40 tl civarı olması gerek.Umarım yararlı bir yazı olmuştur,sevgiler! :)
***
Instagram&Snapchat:oznurozdemirrrr

14 yorum:

  1. Essence marka olanı mutlaka denemeyi düşünüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Essencei bende cok severek kullanıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel,detaylı bir yazı olmuş! Ellerine sağlık canım :) Bende Essence'yi merak ediyorum. En kısa zamanda alıp deniyim :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlatmışsın, kuru ciltli olduğum için pudra kullanmasam da Essence,i çok merak ettim :))

    YanıtlaSil
  5. Rimmel i severek kullanıyorum bende.Eline sağlık canım<3

    YanıtlaSil
  6. Essence' i denemedim ama mufe pudram bitince onu alacağım diğer iki pudrayı ise çok abarttıklarını düşünüyorum ben pek sevmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende artık az olsun iyi olsun mantığıyla elimdeki uygun fiyatlıları bitirip yerine highend ürünler koymayı hedefliyorum,Nars'ın pudrasını aldım ama henüz deneme fırsatım olmadı :)

      Sil
  7. Balm kesinlikle cildi 1 ton koyulastiriyo rimmel ve essence candır ❤

    YanıtlaSil
  8. kozmetik ürünler  rimeller muhteşem bende alıcam güzel bir makale olmuş tebrik ederim

    YanıtlaSil