6 Ekim 2016 Perşembe

Bitenler&Çöpe Gidenler

 Herkese merhaba!Bugün son 2 ay içersinde biten bakım ve kozmetik ürünlerimden,bir de uzun zamandır elimde olup kullanmadığım veya kokusu-yapısı cildime iyi gelmeyen çöpe giden ürünlerimi paylaşacağım.


 Önce bitenlerden başlayalım:


Diadermine Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyici:Makyajı temizleme konusunda başarılı bulsam da oldukça yağlı bir makyaj temizleyici.Elimde bir adet daha var,o bittikten sonra bir daha satın almayı düşünmüyorum.
*Şimdi bahsedeceğim 3 Clinique ürünü de karma-yağlı ciltler için olan olan 3 numaralı cilt bakım setinden çıkan ürünler.
Clinique Liquid Facial Soap(Likit Yüz Temizleme Jeli):Bu temizleme jelini oldukça sevdim,akşamları makyajımı misel su ile temizledikten sonra kullandım.Karma olan cildimi kurutmadı,cildimden sivilce vb iritasyona neden olmadı.Hafif limonlu gibi hoş bir kokuya sahipti,en önemlisi de makyajı güzelce temizleyip,arındırdı.Denk gelirsem tekrar alırım.
Clinique Clarifying Lotion(Arındırıcı Losyon):Kesinlikle hiç sevmediğim bir tonik oldu,fakat yine de bitirdim.İçersine bol bol alkol basmış olmalılar ki,çok fazla alkol kokuyordu,ayrıca cildi de kurutuyordu.Bir daha almayı düşünmediğim bir ürün.
Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel(Nemlendirici):Su bazlı,ciltte emilimi kolay olan bir nemlendirici.Makyaj altına da oldukça güzel giden,tam bir günlük nemlendirici.Beğendim,yeniden satın alabilirim.


Benri Makyaj Temizleme Pamuğu:Bittikçe aldığım,memnun kaldığım bir makyaj temizleme pamuğu,fakat bir Rossman alışverişimde mağazanın kendi makyaj temizleme disklerini denemeyi düşünüyorum.
Rival De Loop Hydro Temizleme Mendilleri:Makyajı temizlemek için ilk kez makyaj temizleme mendili denedim.Misel sularla makyajın kabasını almayı tercih ediyorum.Bu ürünü de birkaç günlük seyahatim için almıştım ve beğendim,pratik bir ürün.Bu tarz bir ürüne ihtiyacım olduğundan yeniden satın alırım.
Fresh Care Lens Solüsyonu:Yıllardır Bausch&Lomb Bio True markasının lens solüsyonunu kullanıyordum,bu üründe bir alışverişimde hediye edilmişti ve diğer markadan pek bir farkı olmadığını gördüm.Beğendiğim için de tekrar satın aldım,tavsiye ederim.


Elidor Nemlendirici Express Besleyici Bakım Spreyi:Ne işe yaradığını çözemediğim bir saç ürünü.Açıkçası alalı baya uzun zaman oluyor.Saç uçlarıma gün içersinde kuruluğu vs alsın diye kullandığım bir üründü,son zamanlarda saçımı açmak için de denedim ama hiçbir işe yaramadı.Bir daha almayı düşünmüyorum.
Oksijenli Su:Yıllar önce aldığım ve sonunda biten bir ürün.Saç açmaktan tutun,antiseptik-dezenfekte etmek gibi birçok kullanım alanı olan bir ürün.Yaraları temizlemekte vs de kullanılabiliyor,banyo-ecza dolabında bulunması gerektiğini düşündüğümden burada da paylaşmak istedim.
Body Care Şampuan&Vücut Losyonu:Gratis'te 3'lü set olarak satılan bu ürünler çilek aromalı,fakat oldukça yapay bir kokusu var.Neyse ki,seyahat boy olduklarından kolay bitti.


En sevdiğim kısım tabiki de renkli kozmetik.<3
Pure Beauty Bb Krem:Oldukça sevdiğim,doğal duruşlu bir ürün.Tek renk olarak satılması dezavantaj gibi görünse de birçok ten rengine uyum sağlıyor,tekrar satın almayı düşünüyorum çünkü ciltle bütünleşmesi vs çok başarılı.Detaylı yazısını okumak isteyenler için link.
Maybelline Dream Pure Bb Krem:Karma-yağlı ciltliler için olan bu bb krem mat bitişli.Yapı ve duruş olarak sevsem de kalıcılığı düşüktü,artık üretilmiyor.
Note Full Coverage Concealer:Oldukça sevdiğim ve 2.sini bitirdiğim bir kapatıcı.Oldukça sarı alt tonlu,fakat sürdükten sonra cilde uyum sağlıyor.Aydınlatıcı-kapatıcı kalemler gibi de iş görüyor.Bir daha satın alabilirim;fakat markanın bb ve mineral kapatcılarını da ilk fırsatta alıp denemek istiyorum.Detaylı yazısını okumak isterseniz tıklayın.
Maybelline Rocket Maskara:Maybelline maskaraları çok başarılı buluyorum.Bu ürünün  tek eksisi zor çıkması,fakat duruşu vs oldukça doğal duran bir maskara.2 adet bitirdim,fakat bir daha almayı düşünmüyorum,markanın Lash Sensational ve On by One maskaraları favorilerim.Detaylı yazısını okumak isteyenler için link.
Nivea Essential Care Lip Balm:Ağır bir yapısı olmasına rağmen nemlendirmesi uzun sürmeyen bir lip balm.Yapısının ağırlığından dolayı geceleri uygulayıp bitirdim,bir daha almayı düşünmüyorum.
Maybelline Master Preciese Eyeliner:Kalem eyelinerları kullanmak çok daha pratik gelse de bana,bu ürünün hem kalıcılığı çok yüksek değil,hem de çok çabuk biten bir ürün.2 ayda bitiyor,kullandıktan birkaç gün sonra grileşiyor.2 ya da 3 tane bitirdim.Sürmesi kolay olduğundan eyeliner sürmeye başlayanlar tercih edebilir.Bir daha almayı düşünmüyorum.
Cecile Kalem Eyelinerlar-Siyah&Kahverengi:Bu eyelinerları da hiç sevmedim.Çok çabuk bittiler.Bir daha almayı düşünmüyorum.


H&M Makyaj Süngeri:Beauty Blender dışında denediğim ilk sünger olduğundan mı bilmiyorum,ama hiiç sevmedim.Oldukça sert bir yapısı var.Yıkadıkça hamurlaştı.Ürün emiyor ve çok çabuk küflendi(2-2,5 ay kadar.Beauty Blender'ı ise sorunsuz 6 ay kullanabiliyorum).Ha iyi yönü ise ürünü uygulaması güzel ve fiyatı oldukça uygun.Bu yüzden de denk geldikçe satın alırım.
Eklips Konjac Sünger:Oldukça memnun kaldım,tekrar satın alabilirim.Detaylı yazısını okumak isterseniz tıklayın.
Loccitane Almond Milk Concentrate(Bademli Vücut Losyonu):Yapısı,kokusu,nemlendirmesi çok güzel bir ürün.Tekrar satın almayı düşünürum,fakat bir indirim-kampanya döneminde.Çünkü ürünün bir vücut losyonu için fiyatını yüksek buluyorum.
Dead Spa-Spa Magik Nemlendirici:2 kez denedim bu nemlendiriciyi;birinde sevip diğerinde hiç sevmedim.Bu yüzden de tam boyunu satın almayı düşünmüyorum.

***
Gelelim çöpe attığım ürünlere:
Aslına bakarsanız çöpe hiç ürün atan bir insan değilim;burada göstericeğim ürünler ya alerjik cildime iyi gelmeyenler,ya tarihi geçen ürünler ya da çevremde verebileceğim bir insan olmadığından çöpe gidenler.


Diadermine Bb Krem-Yaşlanma Karşıtı:Hem yaşlanma karşıtı,hem de rengi bana uymuyor,dahası elimde yaklaşık 2 senedir var,muhtemelen tarihi geçtiğinden-hiç açılmamış olmasına rağmen-çöpe gidiyor.
Avon Color Trends 3'lü Far Paleti:Lisede aldığım ve 7-8 yıllık olan bu paleti de çöpe yollamaya karar verdim,zaten 3-4 yıldır hiç kullanmadım.
Flormar Style Matic Göz Kalemi:Rengi beyaz olduğu için oldukça demode duruyor,yaklaşık 3 yıl önce aldım;fakat ten rengi göz kalemleri ile tanıştığımdan beri yüzüne bakmaz oldum.Bu yüzden de çöpe gidiyor.
Golden Rose Dudak Kalemi:Rengi asla kullanmayacağım koyu bir pembe olduğundan ve bu kaleme uygun da rujum olmadığından dolayı çöpe gidiyor.
Maybelline Tekli Farlar(mavi ve altın sarısı):Mavi olanı özel bir günde sürmek için alıp bir daha kullanmadım;altın sarısı olanı ise çok seviyorum aslında fakat yere düşüp presslediğimden beri eskisi gibi verim alamıyorum.Farın yapısı bozuldu,bu yüzden de çöpe gidiyorlar.
Maybelline Affinitone Allık:Üniversiye başlarken annemin bana aldığı ilk allığım.Rengi bronz tonlarda ve bana hiç yakışmıyor,zaten taşlaştı.Bu yüzden de çöpe giden ürünlerden.
Maybelline Jel Eyeliner:Herkes bayılmasına rağmen benim siyah olması veya kalıcılığı açısından çok da başarılı bulmadığım bir ürün..Bendeki neden bilmiyorum ama çabuk kurudu,bu yüzden de çöpe gidiyor.
Avon Color Trends Eyeliner:Gri tonlarda olan bu eyelinerı çekmesi oldukça zahmetli,uzun zamandır bende ve kullanmıyorum.Bu yüzden de çöpe atmaya karar verdim.
Rimmel London Apocalips Rujlar(Big Bang&Celestial):Bu rujlar likit olmasına rağmen mat değil ve sabitlenmiyorlar.Sağa sola bulaşıyorlar ve kesinlikle berbat kokuyorlar.Bu yüzden de çöpe gidiyorlar.
Xp Mat Rujlar-02&03:Mat yapılarını beğenmeme rağmen 1-2 kez kullandım bu rujları.İçeriği belli değil ve gerçekten iğrenç kokuyorlar.Bu yüzden de çöpe gidiyorlar.

Benim koleksiyonumdan ayıklayıp çöpe attığım ve bitirdiğim ürünler bu şekildeydi.Umarım keyifli bir yazı olmuştur.Sevgiler! :)

Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

9 yorum:

  1. E gelsin yeniler o zaman :D

    YanıtlaSil
  2. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Şey merhaba blogumu yeni açtım yardımcı olursanız kozmoece.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Canım benimde bitenler posetim doldu taşıyo artık yazmalıyım :D Gelsin yeniler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevdiğim ve en gerçekçi bulduğum yorumlar bitenler yazılarında oluyor hep.<3

      Sil
  5. Her bitenler yazısını gözlerimden kalpler çıkarcasına okuyorum ya.İnşallah bende bir gün yazacağım bitirebilirsem:):) Elinize sağlık<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünler hakkında en iyi yorumu veren yazılar olduğundan bende okumayı&izlemeyiçok seviyorum,umarım sizde yazabilirsiniz :)

      Sil