11 Nisan 2016 Pazartesi

The Balm Put A Lid On It - Far Bazı

 Merhaba!Bugün size benim için makyajda oldukça önemli bir yere sahip olan The Balm markasının far bazından bahsedeceğim.


 Far/göz bazı;göz makyajının kalıcılığını artırmak,farların renklerini daha da belirginleştirmek amacıyla kullanılan bir ürün.Eğer okul-iş amacıyla bütün gün dışardaysanız veya göz kapaklarınız yağlıysa ya da özel günlerde göz makyajınızın kalıcılığını artırmak vs istiyorsanız far bazı sizin için bir ihtiyaç haline geliyor.


 Bence en başarılı uygun fiyatlı göz bazı The Balm markasına ait Put A Lid On It isimli far bazı.Farların renklerini belirginleştiriyor(daha pigmentli ve daha canlı bir hale getiriyor),aynı zamanda eyelinerınız,farınız,göz kaleminiz bütün gün gözünüzden kıpırdamıyor.


 Ürün klasik silikonlu yapıda bir baz.Şeffaf bir renge sahip.


 Bende herhangi alerjik bir iritasyona neden olmadı.Kullanım ömrü 12 ay fakat 12 ayda bitmesi neredeyse imkansız,çünkü ürün 11.8 ml.
 İçersinde talc,mica,silikon var,paraben yok.

İçerik listesi.

 Bu ürün sayesinde göz makyajım gün içersinde ne akıyor,ne de dağılıyor.Ben oldukça memnunum.Bu yüzden yeni ürün arayışlarına girmiyorum.Bu arada göz kapaklarımda yağlanma vs yok.Biraz daha kaliteli baz arıyorsanız Urban Decay'e veya Nars'a bakabilirsiniz.
 Ben bu ürünü aynı zamanda farlarımı eyeliner yapmak amacı ile de kullanıyorum.Renk renk eyeliner satın almanıza gerek yok.Eyeliner fırçanıza bazdan bir miktar sürüyorsunuz;sonra da eyeliner olarak kullanmak istediğiniz fardan bir miktar alıp,gözünüze sürüyorsunuz.Gelsin bronz,bordo,mor eyelinerlar.<3


 Ürünü amacı dışında bir şekilde daha kullanıyorum;mat rujların altına uyguluyorum.Ruju sürmeden önce hafifçe dudağıma bu bazı sürüyorum.Bu sayede rujun uygulanışı kolaylaşıyor,adeta bir dudak bazı görevi görüyor(Likit mat rujların altına deneyin lütfen).Bu ürünü göz altı kapatıcısının altına uygulayanlar da var ama ben göz altıma kat kat ürün ugulamayı pek sevmiyorum açıkçası.


 Kısaca uygun fiyatlı iş gören güzel bir baz.İndirimlerde 20-25 tl civarında bir fiyatı oluyor.Far bazı ihtiyacı olanlar muhakkak bakmalı.Daha uygun fiyatlı ürün arayışında olanlar Catrice,Essence veya Rival de Loop'un far bazlarına bakabilir.
 Beni instagram'dan @oznurozdemirrrr kullanıcı adı ile takip edebilirsiniz.Sevgiler :)

10 yorum:

  1. Bu fiyata en başarılı far bazı diyebilirim kendisi için..

    YanıtlaSil
  2. Bende severek kullanıyorum bu bazı. :) Ayrıca çok güzel bir yazı olmuş. <3

    YanıtlaSil
  3. Bende bu ürünü kullanıyorum ama far nerdeyse hiç kullanmadığım için kenarda duruyor :))

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle çok başarılı bir ürün.

    YanıtlaSil
  5. ıcınde talc var bana cok alerjı yaptı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talc ne yazık ki birçok kozmetik ürününün içersinde var:( Geçmiş olsun

      Sil