3 Nisan 2016 Pazar

The Balm Meet Matte Hughes - Charming

 Merhaba,bugün The Balm'ın likit mat rujlarından Charming isimli rengi anlatacağım.


Öncelikle pek bir likit mat ruj geçmişimin olmadığını belirtmeliyim,çünkü bana gün içersinde tazelemesi biraz zahmetli geliyor.


 Likit mat rujlar,normal ruj formlarına göre daha mat duran ve daha kalıcı rujlar.Çok daha mat bir görünüm verdiklerinden,birçoğu dudağı kurutuyor;hatta kış günleri dudaklar çorak topraklara dönebiliyor ne yazık ki.


 The Balm'ın likit mat rujları dudakları çok fazla kurutmuyor,biraz kremsi yapısı var ama sürdükten 30 saniye sonra sabitleniyor.Benim dudaklarım oldukça kuru bu yüzden de sürdükten 1-2 saat sonra dudağımda kuruluk hissetmeye başlıyorum.Bunu çözmek içinde dudağınızın ortasına hafifçe lip balm sürebilirsiniz.


 Kalıcılığı ortalama 4-5 saat.Ruj yemek yiyene kadar oldukça kalıcı.Fakat yemek yediğinizde genellikle dudak içlerinden çıkıyor.Eğer yağlı şeyler yiyorsanız o zaman rujdan pek de eser kalmıyor açıkçası.Ama bir şeyler yiyip içmezseniz uzun saatler rujunuz sizinle kalıyor.Sabah sürüp akşama kadar kalma gibi bir durumu yok.Gün içersinde 1 kez tazelemeniz gerekiyor.


 Rengi çok güzel,koyu bir gül kurusu olarak tanımlanabilir fakat biraz da morluk var içersinde.Dudak rengine göre daha açık ya da daha koyu durabiliyor.


 Aplikatörü sayesinde rahatça uygulama yapılabiliyor.Çok hafif bir yapış yapış olma durumu var.
 Ürünün nane kokusu var ve ben bu özelliğini çok seviyorum.Fakat mentollü oluşunun dolgunlaştırma yaptığını düşünmüyorum.


 Uygulanışı:Dudaklarınızı diş fırçası yardımıyla ya da şekerle vs peeling yapabilirsiniz.Ruju sürmeden önce muhakkak bir lip balm sürmek gerek.Daha sonra lip balmın fazlasını alıp ruju uyguluyorum.
 Ben bazen ruju aplikatörüyle uyguluyorum,bazen de daha doğal ve hafif bir görünüm istediğimde dudağıma 2-3 nokta değdirip kalanını parmağımla ya da bir kulak temizleme çubuğuyla bütün dudağıma yayıyorum.Daha hafif ama yine oldukça kalıcı oluyor.Ruj tamamen kuruyana kadar dudakları birbirine değdirmemek gerek.

Farklı ışıklarda dudağımda duruşu.

Bu ruja uygun bulduğum dudak kalemleri;
Flormar 203-Flormar 229-Essence 06 Satin Mauve.


 Ben bu seriyi çok sevdim.Rengi,yapısı,mentollü oluşu çok güzel.Kalıcılığı biraz daha fazla olabilirdi bence.Diğer markaların likit mat rujlarını denemediğim için karşılaştırma yapabilmem mümkün değil,ama indirim dönemlerinde oldukça uyguna geldiği için denenebilir.
 Seride 8 farklı renk var.Uygun fiyatlı likit mat ruj arayanlara tavsiye ederim.Ben ilk fırsatta Committed rengini de almak istiyorum.Hazır bahar-yaz gelmişken Honest rengine de bakılabilir! İndirimsiz fiyatı 35 tl,indirimlerde 20 tl'ye geliyor.Gratis'te bulabilirsiniz.Sizin bana önerebileceğiniz likit mat ruj varsa aşağıya yorum olarak bırakırsanız sevinirim.
 Beni instagramda @oznurozdemirrrr kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz.Sevgiler! :)

5 yorum:

  1. Charming bu serinin en beğendiğim rengi.Aldığımdan beri severek kullanıyorum.Güle güle kullanın sizde ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede serideki en güzel renk Charming <3 Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. çok yakışmış :) yaaa bende istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) İndirimlerde bulmak biraz zorlaşıyor:/

      Sil
  3. Bende Honest ve Chivalrous rengi var, biraz neon gibi duruyorlar bayılıyorum kendilerine ^^ Aslında her rengini edinmeli, özellikle kırmızı olanını merak ediyorum. :D

    YanıtlaSil