25 Şubat 2016 Perşembe

Real Techniques Core Collection Fırça Seti

 Merhaba!Real Techniques markasının fırçalarını fiyat-kalite açısından oldukça başarılı buluyorum.Bugün de birkaç ay önce satın aldığım bu seti yorumlamak istiyorum.


Setin içersinde 4 adet yüz fırçası var.Detaylara geçelim;



Buffing Brush:Bu bir fondöten fırçası.Likit,kremsi fondötenleri uygulamak için üretilmiş.Bence uygun fiyatlı en başarılı fondöten fırçası diyebiliriz.Hem kolay ulaşılabilir,hem de indirimlerde uygun fiyata geliyor.Makyajda en önemli unsurlardan biri fondöten fırçası seçimi.Klasik Real Techniques fırçaları gibi yumuşak.Performansı yüksek.Fondöten,bb kremi uygularken yüzde hiçbir şekilde fırça izi kalmıyor.
Likit ürünlerin yanı sıra pudra ve allık  uygulaması da yapabilir muhtemelen ama ben bu şekilde deneyimlemedim,fakat seyahat vb gibi durumlarda zor kalındığında kullanılabilir diye düşünüyorum.


Real Techniques markasının en beğenilen fondöten fırçaları;Buffing fırçası ve Expert Face isimli fırça.Expert Face tekli olarak satılıyor.İkisini de oldukça sevsem de performans olarak Buffing Brush'ı bi tık daha fazla seviyorum.Daha hafif,nasıl anlatsam daha naif,sofistike uyguluyor gibi sanki.Kısaca fondöten,bb krem gibi ten ürünlerini doğal ve homojen bir şekilde uyguluyor.Keşke Buffing Brush tekli olarak satılsa,dönüşümlü olarak kullanmak için bir tane daha satın almak isterdim.

Soldaki Buffing Brush,sağdaki Expert Face

Contour Brush:Bu fırça kontür yapmak için üretilmiş.Elmacık kemiğine çok güzel bir şekilde oturuyor.Ben hem bronzer uygulamak için kullanıyorum,bazen de göz altımdaki kapatıcımı pudrayla sabitlemek istediğimde uyguluyorum.Bu fırçayla nadiren de olsa toz aydınlatıcı uyguladım,bu şekilde de çok memnun kaldım.Eğer küçük bir yüze sahipseniz allık uygulamak için de uygulayabilirsiniz.Bu fırçanın da tüyleri oldukça yumuşak.
The Balm Bahama Mama,Benefit Hoola,Nars Laguna gibi daha koyu renkli kontür ürünlerini uygulamak için biçilmiş kaftan!


Pointed Foundation Brush:Sette en sevmediğim fırça.Fondöten sürmek için tasarlanmış bir fırça ama tüyleri oldukça sert.Elimde bir sürü Real Techniques fırça var ama hiçbiri bu fırça gibi sert değil.Bu yüzden, bu fırça beni şaşırttı.Bende yüzüme maske uygulamak için kullanıyorum.


Detailer Brush:Sivilce gibi ciltteki küçük kusurları kapatıcıyla kapatmak için tasarlanmış bir fırça.Ben bu fırçayı bazen sivilceleri kapatıcıyla kapatmak amacıyla,bazen ruj sürmek için,bazen de kaş altımı aydınlatmak için kullanıyorum.


Ten makyajı için fırçaya ihtiyacı olanlara bu seti öneririm.Buffing Brush ve Contour Brush setteki favori fırçalarım.Elimde 1,5 yıldır olan birkaç Real Techniques fırça var ve kesinlikle kıl dökmüyorlar.Hala ilk günkü gibiler.


Makyajda kaliteli fırçalar oldukça önemli.Mac,Sigma gibi markaların fırçaları kaliteli ama daha pahalı.İyi fırçalara yatırım yapmak sizi uzun yıllar götürüyor.Hele bir de sık sık indirime girip bu şekilde uygun fiyata alınan fırçalar olunca daha da güzel oluyor.
 Real Techniques fırçaları aldığıma hiç pişman olmadım,boşa alınmış ürünler olarak görmüyorum.


Temizlenmesi;Real Techniques fırçaların temizlenmesi,kuruması birkaç markaya göre daha kolay.Ben beyaz sabunla veya doğal zeytinyağlı sabunla,bazen de bebek şampuanıyla yıkıyorum.İçersine biraz zeytinyağı dökerseniz daha da yumuşak oluyor.Ben kurumasını beklemek yerine gece yıkıyorum sabaha kurumuş oluyor.Haftada 1 kez muhakkak temizlemek gerekli.Kirli fırçalar bakteri üretiyor,bu da sivilceye neden oluyor.


Real Techniques fırçaların tüyleri-ya da kılları- sentetik;taklondan üretilmiş.Yani üretilirken hayvanlara zarar verilmiyor.Bu açıdan da rahatlıkla kullanılabilir.Üretilirken protein vb gibi bir takım bileşenleri içermediğinden anti-alerjenik olduğu söyleniyor.
Son olarak;fırçaların bulunduğu fırça çantası da seyahatlerde oldukça işlevsel oluyor.Bu fırça çantası sayesinde fırçalar bavulda ezilmiyor,form değiştirmiyorlar.



Kısaca,uygun fiyatlı kaliteli fırça arayanlara öneririm.İndirimsiz fiyatı 80-90 tl civarı,indirimlerde 50-60 tl'ye düşüyorlar.Gratis,Watsons,Rossman,Migros gibi yerlerde bulabilirsiniz.Gittigidiyor,n11 gibi sitelerde orjinal olmayan ürünler satılıyor,onlara dikkat etmekte fayda var.İlla internetten almak isteyenler için kozmela.com'u öneririm.Sevgiler :)

8 yorum:

  1. İndirimdeyken bakacağım,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Real techniquesin fırçaları gerçekten çok başarılı :)

    YanıtlaSil
  3. ben de almıştım bu seti çokta memnunum paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Bende yorumlamistim gerçekten cok badarili fircalar yapiyor ama o kedi dili fondoten fircasini hic sevmedim bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fırça hariç hepsi oldukça başarılı gerçekten :)

      Sil