3 Şubat 2016 Çarşamba

Ocak Favoriler 2016

 Merhaba.Bugün ocak ayında en çok kullandığım ürünlerden bahsedeceğim.Bu ay benim için baştan sona final,bütünleme vs ile geçtiği için ders çalıştım hep.Bu yüzden de doğru düzgün,uzun uzadıya makyaj yapmaya vakit bulamadım.


 Göz makyajımın ilk adımı hatta bazen tek adımı,göz kapağımdaki damarlı görünümü yok etmek üzerineydi.Bunun için Mac Paint Pot'lardan Painterly'i kullandım.Bu üründen çok memnunum.Daha sonra da maskara sürüp makyajımı bitirdim.Gözlerime hafif renk vermek istediğimde Maybelline Color Tattoo-On and On Bronze isimli farı uyguladım.


 Ten makyajım daha çok sivilceleri kapatmak üzerineydi.Göz altlarım ve sivilcelerimi Maybelline-Fit Me kapatıcıyla kapattım.Bazen bb krem veya pudrayla üstünden geçtim.


Genelde hep no makeup takıldığım için allık olarak da Benefit-Benetint'i uyguladım.Hem çok kalıcı hem de çok doğal bir sonuç ortaya çıkıyor.


Bu ay nedense burnumdaki gözenekler beni çok rahatsız etti.Bunun sonucunda da elim hep gözenek küçültücü bazlara gitti.Bunun için tercihim;Flormar Invisible Pores-Pore Minimizer ve Benefit-Porefessional.


 Dudaklarımda my lips but better efekti vermek için hafif gül kurusu rujlar uyguladım.Elimin en çok gittiği 2 ruj da nemli,hafif ıslak bitişli rujlar.Aynı zamanda bu rujlar yeni başladığım Project Pan'ime(bitirme projesi) de dahil.Rujlar:Essence 07 Natural Beauty ve Maybelline 210 That's Mauvie.


Sınav döneminde makyaj yapmaya zaman bulamadığım gibi cilt bakımına da zamanım olmadı.Cilt bakımını fazlasıyla aksatınca,soğuk havaların da etkisiyle karma olan cildimde kuruluklar başladı.Clinique Moisture Surge Overnight Mask isimli nem maskesi ise imdadıma yetişti.Bu maskeyi gece yatmadan yüzüme sürüyorum.Sabah cildim yeterince neme doymuş oluyor.Yapısı ağır değil,gayet kremsi bir yapısı var.Bendeki deneme boy.Biterse yeniden satın alabilirim.


Soğuyan kış günlerinde ellerimizinde neme ihtiyacı oluyor.Madame Coco'dan aldığım bu el kremini çok sevdim.Hep yapısı,hem de amber kokan kokusu çok güzel.Fiyatı da gayet uygun.


Vanilyalı parfümleri hiç sevmem aslında.Yves Rocher'nin bu vanilyalı parfümü yılbaşında bana hediye olarak geldi.Bende birkaç haftadır kullanıyorum.Oldukça kalıcı ve tam bir kış kokusu.Biraz ağır ama sıktıktan kısa süre sonra o ağırlığı gidiyor ve tende vanilyalı kek gibi çok güzel bir kokuya dönüşüyor.Biterse bir sonraki kış yeniden satın alabilirim.


Benim bu ayki favorilerim bu şekildeydi.Ne eyeliner çekmeye,ne de uzun uzun ten makyajı yapmaya vaktim vardı.Neyse ki şimdi tatildeyim.Sizin bu ayki favorileriniz neler?
Sevgiler!

8 yorum:

  1. Benetint'i uzun süredir kullanmamıştım. Aklıma getirdiğin için teşekkür ederim. Kullanayım bu ara:)

    YanıtlaSil
  2. Mac Paint potları merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş,eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Benetint'i bir ara o kadar merak ediyordum ki! Neyseki direndim ve almadım! :D Her zamanki gibi güzel bir yazı olmuş. Ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Balm-Staniac ona uygun bir muadil olabilir :) Çok teşekkür ederim canım <3

      Sil