22 Aralık 2015 Salı

The Balm-In the Balm of Your Hand

 Merhaba!Bugün The Balm'ın instagram hesabında görüp aylardır ülkemize gelmesini beklediğim ve sonunda kavuştuğum bu paleti anlatacağım.Alalı 10 gün oluyor.Normalde bu kadar kısa sürede aldığım hiçbir ürünün yazısını yazmadım ama bu ürün limited edition(Yılbaşı için Gratis'e sınırlı sayıda geldi).Önümüzdeki birkaç gün içinde de Gratis'te muhtemelen yılbaşı indirimi başlayacak.The Balm'da da bi %40 indirim olur,eğer bu indirimde bu paleti almak isteyenler,merak edenler olursa diye bu yazıyı hemen yazmak istedim.


 Bu palet The Balm'ın diğer paletlerinden karma yaptığı bir palet(Shady Lady,Balm Jovi,Nude Tude gibi).Yapısı klasik The Balm yapısı,toz ürünler yumuşacık.Pigmentasyonu çok iyi.
 Benim bu paleti alma nedenim elimde çok fazla allık olmaması ve Balm'ın sevilen ürünlerinden Mary Lou aydınlatıcı ve Bahama Mama bronzerın olmayışıydı.Paletteki far seçimlerini beğenmedim ama dediğim gibi benim alma nedenim daha çok allık,aydınlatıcı,bronzer kısmı.Ürünleri indirimlerde tek tek almaya kalksam çok daha maliyetli oluyor,ayrıca gramaj olarak daha küçük olmaları da güzel çünkü hangimiz allık bitirebiliyoruz?


 Hot Mama Allık:The Balm'ın en sevilen allıklarından.Allıkta simi,ışıltıyı seven biri değilim ama bu allık hafif uygulandığında günlük makyajlar için güzel bir seçenek.Aynı zamanda bence tam bir yaz allığı.İçersinde altın simler,yansımalar olan şeftali tonlarda bir allık.


 Instain-Argyle Allık:Bu allık Instain seriden fakat ülkemizde tekli olarak satılmıyor.Mat yapıda,sakız/bebek pembesi renge sahip bir allık.The Balm Down Boy bu allığın yanında daha soğuk duruyor fakat ton olarak aralarında çok fark yok.


 Cabana Boy Allık:Gül kurusu tonlarda olan bu allığın içersinde belli belirsiz ışıltılar var.Ciltte saten-sedefli bir bitişe sahip diyebilirim.


 Bahama Mama Bronzer:Bence tam bir kontür ürünü.Koyu kahverengi tonlarda mat bir bronzer.İyi dağıtıldığında çamurumsu durmuyor fakat beyaz tenlilerin ellerini biraz korkak alıştırarak kullanmalarında fayda var.


 Insane Jane Far:Shady Lady 2 paletinde olan bir renk.Işıltılı koyu bir taupe.Benim günlük makyajımda tercih etmeyeceğim bir renk ama özel günlerde smokey makyajlarda tercih edilebilir.


 Mischevious Marissa Far:Shady Lady palette olan ve sanırım tekli olarak da satılan bir far.Bu palette en beğendiğim far.Açık,parlak sedefli bir turuncu.Günlük makyajda eyelinerla desteklendiğinde güzel duran bir far.


 Sexy Far:Nude Tude palette olan bir renk(Bende bu palet var).Mat yapıda bordo renkli bir far.Kesinlikle çok güzel bir renk.Fotoğrafta üzerinde simler var gibi görünüyor ama kesinlikle sim yok,en aşağıdaki swatchlardan görebilirsiniz.


 Lead Zeppelin Far:Balm Jovi palette bulunan bir far.Işıltılı zeytin yeşili bir far.Günlük makyajlarda tercih etmeyeceğim bir far.


 Mary-Lou Manizer Aydınlatıcı:The Balm'ın meşhur aydınlatıcısı.Sarı alt tonlu şampanya renkli,toz formda bir aydınlatıcı.Yüzünüzde öne çıkarmak istediğiniz yerler için kullanıyorsunuz.Işıl ışıl ve çok güzel bir duruşu var.Sahi neden daha önce denememişim?


 Palette en beğendiğim özelliklerden biri likit ürünlerin,toz ürünlerden farklı bir kısımda olması.Bu sayede toz ürünler tozuttuklarında,likit ürünler kirlenmiyor!


 Caramel Likit Yanak/Dudak Ürünü:Bu ürün How 'Bout Them Apples? isimli likit yanak ve dudak ürünlerinin olduğu bir palette mevcut.Şeftali-kahverengi tonlarda fakat bence hem yanakta hem de dudakta nude tonlarda duran çok güzel bir ürün.Yanakta kalıcılığı The Balm'ın toz allıkları gibi 6 saat kadar.Dudakta ise 2 saat diyebilirim.Yanakta hemen pudralaşmıyor.Kremsi bir yapısı var.Çok beğendiğim bir ürün oldu.İster parmakla,isterseniz Real Techniques Stippling fırça tarzı bir fırçayla uygulama yapabilirsiniz.


 Mia Moore Ruj:Bu ürün The Balm Girls isimli ruj serisinde olan;Mac'in Russian Red'e dupe gösterilen likit yanak/dudak ürünü;fakat böyle bir tonu kim allık olarak kullanır bilemedim.Benim dudaklarımda kırmızıdan ziyade koyu pembe,kırmızıya yakın bir pembe gibi duruyor.Ayrıca Russian Red mat bitişli fakat bu ürün kremsi bir yapıda.Ben bu ürünü fırça yardımıyla dudağıma uygulamayı tercih ediyorum.


Swatchlar;

Hot Mama,Instain-Argyle,Cabana Boy,Bahama Mama

Insane Jane,Mischevious Marissa,Sexy,Lead Zeppelin,Mary-Lou Manizer

Caramel,Mia Moore

 Palette en beğenmediğim şey;far renklerinin seçimi.Keşke mat bir ten rengi far ve crease bölgesi için mat bir kahverengi olsaymış(En azından Bahama Mama var).Diğer renklerde yine herkesin rahatlıkla kullanabileceği renklerden oluşsaymış keşke.
Elinizde çok fazla The Balm markasına ait ürün yoksa veya benim gibi bu markadan daha çok far paleti almış biriyseniz ya da daha çok allığım vs olsun diyenlerdenseniz bu palete bir şans verebilirsiniz.Ürünler elinizde zaten varsa çok da almaya değmez ama seyahatlerde çok kurtarıcı olucağını düşünüyorum.Ürünün indirimsiz fiyatı 92 tl.İndirimde 50-60 tl civarı olur muhtemelen.Gratis birkaç gün sonra büyük yılbaşı indirimi yapacak bu ürün de sınırlı sayıda gelmiş,hatta her şubede yok bu ürün.Almak isteyenler indirim sabahı Gratis'e uçsunlar bence. :)
Umarım paleti almak isteyenler için bilgilendirici bir yazı olmuştur.Sevgiler! :)

14 yorum:

  1. Paletin içerisinde bulunan ürünlerin bir kısmı bende olduğu için almayı düşünmüyorum. Farların renkleri daha güzel olabilirmiş cidden. :/ Cabana Boy allığın rengi çok hoşuma gidiyor. İndirimde kapabilirim bir tane. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç tanesi varsa bencede gerek yok hiç bu palete.Bende The Balm allıklardan sadece Down Boy var,iki tane de far paleti.Görür görmez tam benlik dedim.Cabana Boy cidden güzel bir allık :) Bende bahara doğru Frat Boy almayı düşünüyorum :)

      Sil
    2. Frat Boy allığı uzun süredir severek kullanıyorum.Eminim sana da çok yakışacaktır. :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim Nazlı :)

      Sil
  2. Ben de bu paleti yabancı vloggerlarda gorup keşke bizde de olsa demiştim. İnşallah indirimde bulabilirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gratis indirime dahil etmemiş ama umarım bulabilirsiniz :)

      Sil
  3. Çok güzel bir paylaşım olmuş canım :) bloğunu takipteyim ben de bloğuma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. İçindekilerden bazıları bende olduğu için ve çoğu renk bana uymayacağı için almayı düşünmedim ben ama markayla yeni tanışacaklar için güzel bir palet olmuş.

    YanıtlaSil
  5. Bayılıyorum bu palete çok kullanışlı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her kullanışımda iyi ki almışım diyorum :)

      Sil
  6. Acaba paletin hem inidirimsiz hemfe indirimli fiyatını yazabilirmisiniz 😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazıyı okusaydınız fiyatın yazılı olduğunu görürdünüz :)

      Sil