24 Ekim 2015 Cumartesi

Karşılaştırma:Göz Makyaj Temizleyicileri (Nivea,Sephora,Neutrogena)

Merhaba,bugün elimde bulunan 3 farklı göz makyaj temizleyicisini karşılaştırmak istedim.3'ü de çift fazlı göz makyaj temizleyicileri.
 Çift fazlı demek,misel su temizleyiciler gibi olmayan yani içersinde hem yağ hem de su barındıran temizleyiciler.Bunlar waterproof ürünleri temizleme de daha başarılı.Kullanmadan önce su ve yağın birbirine karışması için çalkalamak gerekiyor.


 Bunlardan önce Garnier(Detaylı yazısını okumak için tıklayın) ve Diadermine'in göz makyaj temizleyicilerini denedim.Diadermine'in göz makyaj temizleyicisi çok kötüydü ve kesinlikle makyajı temizlemiyordu,ardından Garnier'ye geçtim günlük hayatta temizlemesini yeterli bulsam da kirpiklerimi döküyordu,bende kullanmayı bıraktım.
 Günlük hayatımda herkes gibi ağır göz makyajları yapmıyorum.Hafif far,göz kalemi/eyeliner ve maskara.En zorlandığım genelde maskarayı temizlemek oluyor,özellikle de Maybelline veya Benefit They're Real gibi maskaraları çıkarmak gerçekten güç.
 Optik lens kullanıyorum bu yüzden de göz makyaj temizleyicileri benim hassas olduğum bir konu.Gözümü yakmaması çok önemli.


Neutrogena Göz Makyaj Temizleyicisi:Bu makyaj temizleyicisi şimdiye kadar kullandığım makyajı en kolay ve en iyi çıkaran makyaj temizleyici.Waterproof rimeller,eyelinerlar,yoğun far uygulamalarını tek hamlede çıkarıyor.Üzerinde yağlı bir his bırakmadığı yazsa da ne yazık ki yağlı bir his bırakıyor.Kullandıktan sonra yüzü iyice yıkamak gerekiyor.En kötü yanı ağzında bir pompa olmaması,bu yüzden ürünü pamuğa dökerken dikkatli olmak gerekiyor.Bende kirpikleri dökme gibi bir sorun yaşatmadı,ayrıca gözümü de yakmıyor.İçersinde paraben ve parfüm yok.
 Makyajı o kadar iyi çıkarıyor ki her ne kadar yağlı bir his bıraksa da ağır makyajlar yapıldığı zamanlar için elimin altında muhakkak bir tane bulunduracağım bir temizleyici.Bittikçe alacağım.162 ml,15-20 tl arasında değişen bir fiyatı var.



Nivea Göz Makyaj Temizleyici:Bu ürün Neutrogena'dan daha az yağlı his bırakıyor.Üzerinde lens kullanıcılarına uygun olduğu yazıyor,gözümü yakmadı,kirpik dökmedi.Neutrogena kadar waterproof rimelleri vs tek hamlede çıkarmıyor ama yine de temizlemesi başarılı.İçerik kısmında paraben ve parfüm yok.
Günlük kullanımda elimde bulundurabileceğim genel olarak beğendiğim bir ürün oldu.İndirimde muhakkak sepete atacağım bir ürün.125 ml,15 tl gibi bir fiyatı var.


Sephora Göz Makyaj Temizleyicisi:Bu ürün Sephora'nın temizleyici ürünleri içersinde performans olarak en başarılı bulduğum ürün.Sephora bu 3'lü arasında en az yağlı his bırakan temizleyicisi.Temizleme olarak Nivea'ya yakın ama ondan bir tık daha iyi bir performansa sahip.Benim kirpiklerimi dökmedi.Nivea gibi üzerinde lens kullanıcılarına uygun olduğu yazıyor,lens kullanan arkadaşlarım genelde bu ürünü kullanıyor,gözümde yakma yapmadı.Temizlemesinden memnunum bu yüzden denk geldikçe almaya devam edeceğim bir ürün.İçersinde paraben ve parfüm yok.3 farklı boyu var.Bendeki 50 ml'lik küçük boyu.Büyük boyu 200 ml ve 26-27 tl civarı bir fiyatı var.


 Temizlik açısından kıyaslama yaparsam;Neutrogena>Sephora>Nivea
 Yağlı his bırakması açısından;Neutrogena>Nivea>Sephora

 3 üründen de genel olarak memnunum.Özel günler ve ağır göz makyajları-zor çıkan maskaralar için ilk tercihim daima Neutrogena olucak ama o olmasa da Nivea veya Sephora elinizde varsa biraz daha uğraşla da temizleyebilirsiniz.Günlük olarak da Nivea ve Sephora'yı dönüşümlü olarak almaya devam edeceğim.
 Umarım açıklayıcı ve yararlı bir yazı olmuştur.Sevgiler :)

2 yorum:

  1. bende sephora y çok beğendim takibe aldım canım bana da beklerim

    burcumblogger.bogspot.com

    YanıtlaSil