27 Mart 2018 Salı

Zoeva Cocoa Blend Far Paleti - Muadil Mac Farlarla Karşılaştırmalı

 Merhaba!Bugün size çok isteyerek aldığım ve aldığımdan beri de çok severek kullandığım bir far paletinden bahsetmek istiyorum.


 Zoeva bir Alman markası,fırçaları ve far paletleriyle ünlü ve ne yazık ki ülkemizde satılmıyor.Yurt dışına gidip alma imkanınız yoksa benim yaptığım gibi instagram satış hesaplarından markanın ürünlerine ulaşabilirsiniz.


 Paletten bahsetmem gerekirse;tek eksisi palette bir ayna olmaması,onun dışında bence hiç eksisi yok.Paletin ambalajı çok şık,çikolata kutusuna benziyor.


 İçersinde 10 adet far var;4'ü mat,6'sı ise ışıltılı.İçersinde sıcak tonlarda var,soğuk tonlarda var.Paletin en büyük ve en güzel özelliklerinden biri renklerin çok kullanışlı olması ve birbiriyle güzel kombinlenebilmesi.Örnek vermek gerekirse;göz kapağını eşitleyecek mat ten rengi far var,kirpik diplerini belirginleştirmek için veya göz makyajını koyulaştırabilmek için mat ten rengi far var,aynı zamanda 2 adet sıcak mat tonlarda katlanma bölgesi için far mevcut.

üst sıranın swatchu

alt sıranın swatchu

 Farların pigmentasyonları cidden başarılı,kolay karışıyorlar;ben yapı ve kalite olarak biraz Mac farlara benzettim(hatta hem bu palet elinde olan hem de Mac farları olan arkadaşlarıma sordum,onlarda kalite olarak benzettiklerini söylediler).


 Zoeva paletteki birkaç farı elimdeki bazı Mac farlara oldukça benzettim;muadil olup olmaması tartışılır tabii ama Zoeva ülkemizde olmadığından sizin için bir alternatif olur belki.

Mac farlar:Texture(Substitute for Love)-Brown Script(Freshly Toasted)-Cranberry(Warm Notes)
Swatchlarda soldaki Zoeva olanlar,sağdaki de Mac olanlar;bazılarında dikkat ederseniz Zoeva'nın pigmentasyonu ve yansıması 1 tık daha güzel).


Swatchlarda soldaki Zoeva olanlar,sağdaki de Mac olanlar;dikkat ederseniz en sağdaki Zoeva paletteki Warm Notes,Mac Cranberry'e göre pigmentasyonu ve yansıması 1 tık daha güzel).


İçerik:Farların her biri 1,5 gr.Toplamda 10 far var.İçersinde paraben,mineral yağ,parfüm yok.Talc ve mica barındırıyor.
 Benim için bir her gün paleti,aynı zamanda seyahatlerde vs de sadece bu paleti yanıma götürüp birçok farklı makyaj çıkartabiliyorum;almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.Çok güzel bir far paleti!Keşke Zoeva markası ülkemizde de olsa,çünkü beğendiğim almak istediğim birkaç paleti daha var <3 Umarım almayı düşünenler için faydalı bir yazı olmuştur,sevgiler!

                                            Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

10 yorum:

  1. renklere bayıldım , kesinlikle bir yurt dışı alışverişinde alınacaklar listesine eklendi... sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Alt sıranın renkleri tam benlik 🤗
    Güle güle kullan ☺️

    YanıtlaSil
  3. bende Zoeva'nın bu paleti var mac'leri almadım artık bu varken güzel palettir ...

    YanıtlaSil
  4. Sephora'dan Zoeva atılımı bekliyorum, bu diğer paketleri gelse keşke bir an önce...

    YanıtlaSil
  5. Palete bayildim. Ozellikle ust siranin renkleri sahane😍😍

    YanıtlaSil