31 Ocak 2017 Salı

Marka İncelemesi:Essence

 Merhaba.Bugün elimde bulunan Essence ürünleri ile ilgili bir yazı yazmak istiyorum.Oldukça uzun ve bol görselli bir yazı olucak.Essence oldukça uygun fiyatlı ve buna rağmen ürünlerinin kalitesini fiyat/performans açısından değerlendirdiğimde;başarılı bulduğum ve sevdiğim bir marka.
 Elimde bir çanta dolusu Essence ürünü var,öyleyse detaylara geçelim.


Markanın en meşhur ürünlerinden:maskaralar:



I Love Extreme Crazy Maskara:Bu ürün,gerçekten de takma kirpik etkisi yapan bir maskara.Kirpikleri hem uzatıyor,hem de hacim-dolgunluk veriyor.Tek sıkıntısı topaklanma yapmaya müsait bir ürün,bu yüzden de birkaç kat sürmek pek mümkün olmuyor.Yine de oldukça uygun fiyatlı ve cidden takma kirpik etkisi yarattığından dolayı güzel bir maskara.Fiyatı 10 tl.
Lash Princess Maskara:Hacim vermeyi vaad eden bir maskara olsa da hem hacim,hem uzunluk vermesinin yanı sıra kirpikleri biraz da kıvırıyor.Oldukça değişik bir fırça şekli var;kıvrımlı bir fırçaya sahip.I love extreme'e göre daha günlük,daha doğal bir efekt veriyor.Bu yüzden de bu ürünü biraz daha fazla seviyorum.Fiyatı 12 tl.

Kaş maskaraları:



Lash&Brow Jel Maskara:Hem kirpiklere,hem de kaşlara uygulanabilen şeffaf maskara.Kaşları sabitlemek için kullanıyorum.Kalıcılığı-kaşları sabit tutması ortalama olan bir ürün.En büyük eksisi ıslak bir görünüm vermesi.Benimkisi bitti,bir daha satın almayı düşünmüyorum.Fiyatı 7 tl.
Make Me Brow Kaş Maskarası:Renkli kaş maskarası.2 rengi var;bendeki 02 browny brows.Küçük bir fırçası var.Performansından,renk vermesinden memnunum.Fiyatı 9 tl.

-Ben denemedim ama markanın kaş farı,kaş kalemi gibi ürünleri de var.

Göz kalemleri-eyeliner:
Markanın göz kalemlerinin hastasıyım,çünkü bu fiyata bu kadar kaliteli olabildiklerine inanamıyorum;akmıyor,bulaşmıyor(en azından bende bu tarz bir problem yapmıyor),yapıları da yumuşak.Daha n'olsun?



Kajal Seriden Göz Kalemi:Şu an ambalajlarını değişse de renk tonları aynı.Bendeki Mac Teddy göz kalemine muadil olan 08 teddy isimli ışıltılı kahverengi.Fiyatı 3-4 tl.
 Long-Lasting Göz Kalemleri:Bu seri asansörlü.Sürümleri kolay.Bende 3 adet renk var:01 black fever(mat siyah),02 hot chocolate(mat kahverengi),19 hot scorch(ışıltılı bronz kahve).Bittikçe satın aldığım ve çok sevdiğim bir seri.Fiyatı 5 tl.
Gel Göz Kalemleri:Jel serisi uzun süre kalıcılık vaad eden,suya dayanıklı göz kalemleri.Bu seri hala satışta mı emin değilim.Yeni gelen extreme lasting seri ile aynı veya benzer yapıda olabilirler.Bende 2 adet göz kalemi var;01 black blaze(mat siyah) ve 06 cocoa bean(mat kahverengi).Asansörlü mekanizmaya sahip.Bu seri long-lasting seriye göre daha kalıcı.Fiyatı 8 tl.
Waterproof Eyeliner Pen:Suya dayanıklı kalem şeklinde eyeliner.Bittikçe satın aldığım,bende akma-bulaşma yapmayan,siyahlığını da başarılı bulduğum bir ürün.Eyeliner çekme de çok başarılı olmasam da bu ürünün rahat sürülebilir odluğunu düşünüyorum.Fiyatı 10 tl.


Ten ürünleri-kapatıcılar:


Stay Natural Kapatıcı:Kalem şeklinde fırçaya sahip bir kapatıcı.Azdan ortaya doğru bir kapatıcılığı var,gözaltı morluklarını pek örtmüyor,pembe alt tonlu.Kremsi bir yapısı var.Bendeki en açık renk:01 soft beige.Seride 4 renk var.İçersindeki ürün miktarı oldukça az,çok çabuk bitti.Fiyatı 7 tl.
Stay All Day 16H Long-Lasting Kapatıcı:16 saat kalıcılık vaad eden,sarı alt tonlu,oldukça kremsi yapısı olan bir ürün.Aydınlık bir görünüm veriyor,orta kapatıcılıkta.Stay Natural'a göre daha fazla ml'ye(ürün miktarına) sahip.Seride 2 renk var;bendeki 10-natural beige.Fiyatı 9 tl.

                                                            Toz yapıda olan ürünler:


Silky Touch Allıklar:Toz yapıdalar,hala satıştalar mı emin değilim.Bu serideki allıklar hafif ışıltılı,satin yapıda allıklar.Cildi oldukça sağlıklı gösteren,uygun fiyatlı ama performanslarını oldukça sevdiğim ürünler.Bendeki renkler;20 babydoll(pembe tonlarda) ve 40 natural beauty(bronz-pembe).Pigmentasyonları yoğun değil,orta.The Balm allıklar gibi Heidi'ye dönüşmüyorsunuz.Allık fiyatları 9 tl.
All About Matt Transparan Pudra:Karma ciltli olduğumdan transparan pudralar benim için vazgeçilmez ve bu üründe şimdiye kadar denediğim uygun fiyatlı en başarılı transparan pudra.Gözaltı sabitlemek,makyajı matlaştırmak/sabitlemek amacıyla kullandığım bir ürün.İnce yapılı,ciltte ağırlık yapmıyor.Fiyatı 11 tl.
-Uygun fiyatlı transparan pudraları karşılaştırdığım yazımı okumak için tıklayın.
The Velvets Tekli Far:Tekli farlardan elimde 05 taupe secret isimli renk var.Mat gibi görünse de içersinde belli belirsiz sim parçaları var.Gri-kahve tonda,pigmentasyonu ortalama olan bir far.Fiyatı 7 tl.
I Love Nude Tekli Far:Bu seri ne yazık ki artık satışta değil.Yapısı çok güzel,fırınlanmış bir formda.Yumuşacık ve pigmentasyonu da başarılı.Bendeki renk 03 creme brulee.Şampanya tonda bir far;genellikle aydınlatıcı olarak kullanıyorum,simli değil kesinlikle.Yabancı bloglarda Hourglass markasının pudralarına muadil gösterilmiş,gerçekten başarılı bir yapıya sahip.Fiyatı 9 tl.

soldan sağa;the velvets farlardan 05 taupe secret,silky touch allıklardan 20 babydoll&40 natural beauty,i love nude seriden 03 creme brulee isimli far(bence aydınlatıcı)

Gelelim dudak ürünlerine:

                              

Önce rujlar;


Long-Lasting(Uzun süre kalıcı) seriden rujlar:Ne yazık ki ismiyle asla uyuşmayan,kalıcı olmayan rujlar.Bu seride birçok renk seçeneği var;bendekiler 06 barely there isimli içersinde morluk bulunan koyu gül kurusu ve 07 natural beauty isimli pembe-gül kurusu tondaki ruj.Yapıları nemli bitişli,dudakları kurutmayan,tam olarak sür-çık diyebileceğimiz rujlar.Bu rujların yapılarını oldukça seviyorum,hatta natural beauty isimli ruju bitirdim,hayatımda bitirdiğim ilk ruj!Fiyatı 8 tl.
I Love Nude seriden ruj:Bu seri ne yazık ki artık satışta değil,yapıları long-lasting seri ile aynı,hatta ambalaj rengi dışında hiçbir fark yok.Bendeki 05 cool nude isimli renk.

soldan sağa:long-lasting seriden 06 barely there&07 natural beauty,i love nude seriden 05 cool nude
Gördüğünüz gibi gül kurusu tonlardan vazgeçemiyorum.<3


Ruj:Bu ruj serisinin bir adı var mı emin değilim(google'ladım,yine bulamadım),makyaja ilk başladığım sıralar aldığım bir ruj ve hiç kullanamadım.Çünkü anneanne ruju gibi sedefli.Pembe tonlarda simli-sedefli bir ruj.Bütün seri bu şekilde mi bilmiyorum.Bendeki renk 60 cutie mac cute.Fiyatı 7 tl.
Sheer&Shine Seriden Ruj:Sheer yapıda yani pek opak olmayan,az pigmentli seriden bir ruj.Gerçekten çok az renk veriyor,lip balm kıvamında.Bendeki renk 11 all about cupcake,pembe-şeftali tonda.Fiyatı 7 tl.

sedefli 60 cutie mac cute ve sheer&shine seriden 11 all about cupcake

                                                            Dudak kalemleri:

06 satin mauve&08 red blush

Geçen yıla kadar piyadaki uygun fiyatlı en başarılı dudak kalemleri Essence'a aitti,fakat ne yazık ki yapılarını ve renk tonlarını değiştirdiler.Artık ambalajları-kapakları ile aynı renk.Şimdi göstereceklerim eski seriye ait ve bitmesinler diye azar azar kullanıyorum.
06 Satin Mauve:Gül kurusu-kahve tonlarda,Kylie Jenner akımına uyan dudakları dolgun gösteren efsane bir dudak kalemi.Yapısı yumuşak,bu yüzden de bütün dudağa ruj olarak da uygulanabilir.Bitmesin diye azar azar kullanıyorum. :(
08 Red Blush:Şimdiye kadar denediğim en güzel kırmızı tonlarından;ne bayrak kırmızı gibi gösterişli,ne fazla pembe,ne de fazla cart.Bence çok asil bir tonu var,tok bir kırmızı.
Dudak kalemlerinin fiyatları 3 tl.

Bunlar ise yeni seriye ait:

11 in the nude&06 satin mauve

Yapı olarak yeni serideki dudak kalemleri daha kuru formda;fakat yine de fiyatına göre iş gören dudak kalemleri.Serideki bu 2 rengi çok sevdiğim için bulunca kaçırmak istemedim.Nude olan 11 in the nude isminde,gül kurusu olan ise 06 satin mauve.

                                                                 Fırçalar&Aksesuar:


Markaya ait elimde 3 adet fırça var;ikisi yüz,biri ise göz için.İlk fırça pudra fırçası,genel anlamda memnun kaldığım bir fırça olsa da bir Real Techniques değil.İkinci fırça ise allık fırçası olarak geçse de pudra,allık,bronzer amaçlı kullandığım ve pudra fırçasına göre daha sevdiğim,daha yumuşak kıllara sahip bir ürün.Far fırçası pek işlevli olmasa da ışıltılı farları göz kapağına oturtmak amacıyla kullandığım bir ürün.Yurt dışında markanın çok güzel fırçaları var,keşke ülkemize de gelse.
Kalemtraş ise kapaklı ve çift taraflı;yani normal kalemler dışında jumbo kalemler içinde kullanabileceğiniz bir ürün,fiyatı 3 tl.

Oje:


El-tırnak ürünleri kategorisinde ise elimde bir adet stampy set var;oje üzerine çeşitli desenlerde baskı yapabiliyorsunuz;eski bi koleksiyon ürünü oje(love letters serisi 05 inkheart),baskı yapabilmek için stampy oje,klasik oje serisinden pullu yapıda-112 time for romance isimli oje ve son olarak bir hızlı oje kurutucu topcoat var.Topcoat hariç ojeleri güzel;kalıcılıkları pek iyi değil açıkçası.Stampy seti ise kullanmayı bir türlü beceremedim.Bunun dışında markanın tırnak eti için yağ vs gibi ürünleri de var.Uygun fiyata bu tarz ürün arayanlar bakabilir.

***
 Marka oldukça yenilikçi;kontür paleti,aydınlatıcı paleti,kamuflaj palet,yağ emici mendil vs gibi ürünler dışında dönem dönem koleksiyon ürünler de çıkarıyor.Son olarak cilt bakım ürünleri de var,fakat denemedim.
Genel anlamda benim sevdiğim,oldukça uygun fiyatlı olanitam öğrenci işi bir marka.Biliyorsunuz ki birkaç ay önce Essence Gratis'te satılmamaya başlandı.Peki artık Essence ürünleri nerde satılıyor?Hala Zorlu Center-Gratis şubesinde standı var,Rossman'larda satılıyor,büyük Migros'larda hala var mı emin değilim.Küçük kozmetikçilerinde bazılarında satılıyor,mesela İstanbul'da yaşayanlar Süvari Kozmetik ve Çetinkaya mağazalarına balabilirler.Bir de online olarak alabileceğiniz 2 internet sitesi var:renkli dükkan ve kozmela.

Umarım yararlı bir yazı olmuştur.Sevgiler! :)

Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr


4 yorum:

  1. Lash&Brow Jel Maskarayı bende merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Islak duruşu dışında pek bir eksisi yok bence,tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Uygun fiyatlı markalar arasında en sevdiklerimden biri Essence. Yazını keyifle okudum. Ellerine sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nazlı,fiyatları oldukça uygun hatta ucuz olduğu için ne zaman bu markanın standına denk gelsem muhakkak bir bakıyorum :)

      Sil