16 Mart 2016 Çarşamba

Maybelline Fit Me Concealer 15 Fair

 Merhaba.Bugün oldukça popüler olan fakat ülkemizde Maybelline markası olmasına rağmen hala satışı olmayan bir kapatıcıdan bahsedeceğim.


 Kapatıcının bendeki rengi en açık renk olan 15-Fair.Seride 10-Light olan renk en açık renk değil.Bendeki renk pembe alt tonlu.Rengi sayesinde morlukları kapatabiliyor.(Seride sonu 5 ile bitenler pembe alt tonlu,0 ile bitenler ise sarı alt tonlu)


 Bendeki renk fazlasıyla pembeye dönük,aydınlık görüntü isteyenler memnun kalmayabilir.Sarı alt tonlu olanlara veya Note,Loreal marka kapatıcılara bakabilirsiniz.


 Ürün orta kapatıcılıkta.Altına corrector uygulandığında tam kapatıcı özellikte olacaktır.Yapısı oldukça kremsi.Sürümü,dağıtımı;kısaca uygulanması oldukça kolay.Pudra ile sabitlenebilir;ben bazen sabitliyorum,bazense sabitlemiyorum.


 Benim göz altlarımı kurutmadı.Ürünün kremsiliği gerçekten oldukça başarılı fakat benim sevmediğim bir özelliği var;olmayan göz altı çizgilerimi var olarak gösteriyor;yani çizgilere doluyor.Şimdiye kadar birkaç markanın göz altı kapatıcısını denedim ve hiçbiri bu şekilde çizgilere dolmamıştı,bu da muhtemelen yapısının oldukça kremsi olmasından diye düşünüyorum.Bunu önlemek için transparan pudrayla sabitlesem de yine çizgilere doluyor ne yazık ki.


 Kalıcılık olarak ise orta bir ürün.Sürdükten 5-6 saat sonra ürünün büyük bir kısmı yok oluyor.Uzun saatler dışarda olacaksanız pudrayla sabitlemek şart oluyor.


 Göz altı çizgilerine dolma yaptıktan sonra üründen biraz soğudum ve abartıldığını düşünmeye başladım.Bende kapatıcıyı,yüzüme bb krem sürdükten sonra kapanmayan 1-2 sivilcemin üzerine dokunduruyorum hafifçe.Tamamen değil ama kısmen kapatıyor,sivilcenin kızarıklığını alıyor.Üstelik ciltte cakey diyebiliceğimiz şekilde kabuk kabuk durmuyor.Bu açıdan sevdim.


 Ürün 6.8 ml.Bu sayede uzun süre gidiyor(Note marka kapatılar 2.3 ml).Ürünü çok az bir miktar uygulamanız bile bütün göz altını kapatmaya yetiyor.
 Ben kapatıcıları elimle ya da süngerle(Beauty Blender) uygulamayı tercih ediyorum.
 Bendeki kapatıcının ambalajından hiç memnun değilim.Açıp kapadıktan sonra kapatılan yerden ürün taşıyor.Silmezseniz etrafa bulaşıyor. :(

  -Elimde bulunan diğer kapatıcılarla karşılaştırması:
Maybelline pembe kalırken,Note sarı kalıyor.Estee Lauder ise ikisinin ortası.



 Bu ürün ülkemizde satılmadığı için biraz abartıldığını,insanların beklentiye girdiğini düşünüyorum.İnstagram satıcılarından 50-60 tl'ye alınabilecek bir ürün değil kesinlikle.Siz ya da bir yakınınız yurt dışına gidiyorsa,denemek için 6 euro'ya alınabilir ama onun dışında çok müthiş bir kapatıcı değil kesinlikle.Ben bayılmadım ama beğendiğimi söyleyebilirim,ülkemizde satılsa yine satın alırım,uygun fiyatlı fena olmayan bir kapatıcı.
 Kısaca 5-6 euro'ya güzel bir kapatıcı fakat 50 tl bu ürünün hakkı değil.Umarım merak edenler için aydınlatıcı bir yazı olmuştur.Beni instagramdan @oznurozdemirrrr kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz.Sevgiler! :)

6 yorum:

  1. Yazılarına bayılıyorum bahsedilmesi gereken ne varsa yazıyorsun ve ürün hakkında sadece tek bir yazı okuyarak alıp almamak konusunda karar verebiliyorum bu sayede :)) Benim aslında istediğim kapatıcı gibi gözüküyor ama ülkemize gelmesi lazım satın alabilmem için :)) Umarım en kısa zamanda gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim!Elimden geldiğince özenmeye ve belli noktalara dikkat ederek yazmaya çalışıyorum.Umarım Maybelline'in ülkemizde olmayan ürünleri en kısa zamanda gelir :)

      Sil
  2. Ben de 15 numarayı kullanıyorum. Çok da memnunum.

    YanıtlaSil
  3. Çok istiyorum bu ürünü özellikle göz altı morluklarını kapatmasını sevdim ama satıcılar cok pahalı satıyor cidden :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten oldukça pahalıya satıyorlar,o fiyatı hak etmiyor bence:/

      Sil