8 Mart 2016 Salı

Mac Paint Pot Painterly

 Merhaba.Bugün Mac'in Paint Pot'larından Painterly renginden bahsedeceğim.Mac-Paint Pot'lar cam kavanozda satılan krem far/far bazı.Serideki en meşhur renklerden biri de pembe alt tonlu olan Painterly.



 Ürünün yapısı;bence kuru değil.Fakat eğer göz çevreniz kuruysa size kuru gelebilir.Benim normal-gün içinde bazen yağlanma yapan göz kapaklarım var.Göz kapağına rahatça uygulayabiliyorsunuz.Gözünüze aydınlık,pürüzsüz bir görünüm veriyor.Ben bu ürünü Wet n Wild-Brulee gibi uygulamayı seviyorum.Göz kapağındaki damarlı görünümü,kırmızılığı-morlukları nötrleme de oldukça başarılı bir ürün.


Ürün mat,pembe alt tonlu ten rengi bir krem far.
 Bu ürünü tek başına uygulayıp bir eyeliner/göz kalemi ve rimelle de uygulayabilirsiniz veya göz makyajınıza baz olarak da uygulayıp üzerine far kullanabilirsiniz.Bu yüzden de bence çok yönlü bir ürün.


 Ben farların rengini belli etmesinden ve kalıcılığından oldukça memnunum.Üzerine bir far veya göz kalemi/eyeliner vs sürdüğümde bütün gün bozulmadan kalıyor.Uzun saatler gözümde kaldığında(+6 saat)-bazen- göz kapağımın katlanma bölgesinde hafifçe birikme yapıyor.Bunu parmağımla veya makyaj çantama attığım bir göz fırçasıyla düzeltmem birkaç saniyemi alıyor.Yağlı göz kapaklarında nasıl bir sonuç bilemesem de 3-4 saatin sonunda katlanma bölgesine birikme yapacaktır diye tahmin ediyorum.Çok yağlı göz kapaklarına sahip olanlar memnun kalmayabilir.


 Paint Pot'ları uyguladıktan sonra sabitlemek amacıyla üzerinden transparan pudrayla geçebilirsiniz.Ben krem farları fırçayla uygulamayı pek sevmiyorum,bu yüzden de hep parmaklarımla uyguluyorum.


 Göz kapaklarım oldukça damarlı olduğu için hiç makyaj yapmayacağım günlerde bile yüzüme kapatıcı,göz kapaklarıma bu ürünü veya Wet n Wild-Brulee'yi uyguluyorum.Bu tarz ürünler benim makyaj çantamdaki olmazsa olmaz ürünlerden.



 Favori göz bazım The Balm-Put A Lid On It.Bu iki ürünü dönüşümlü kullansam da bence göz bazı olarak The Balm daha başarılı,çünkü daha kalıcı.Fakat bu ürünü de oldukça seviyorum.Genelde far kullanacağım zaman The Balm'ı(The Balm far bazı şeffaf),sadece bir göz kalemi/eyeliner,maskara süreceğim zaman ise bu ürünü uyguluyorum.


 Ben pembe alt tonlu olduğum için Painterly rengini tercih ettim,siz sarı alt tonlu bir şey istiyorsanız Soft Ochre rengine bakabilirsiniz.Ürün 5 gr.Oldukça bereketli.Çabuk kurur mu bilmiyorum,ben 3 aydır kullanıyorum.Bu tarz krem ürünlerin ağzını iyi kapatmak ve kavanozunu ters tutacak şekilde muhafaza etmekte fayda var.


 Ürünü Mac mağazalarından veya kendi internet sitelerinden(www.maccosmetics.com.tr) satın alabilirsiniz.Fiyatı 69 tl.
 Beni instagram'dan @oznurozdemirrrr kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz.Sevgiler :)

8 yorum:

  1. Painterly bana çok pembe kalıyor, ben de Soft Ochre'yi severek kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Swatchlarken baya pembe dursa da göz kapağında daha aydınlık bitişli duruyor :)

      Sil
  2. Çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil