6 Ocak 2016 Çarşamba

2015 Favorilerim

  Merhaba,öncelikle herkese iyi yıllar!Umarım bu yıl herkes için çok güzel bir yıl olur.Bu yazının konusu ise 2015 favorilerim;yani 2015'te severek kullandığım ürünlerden oluşan bir yazı olacak.Baştan yazının uzun ve bol görselli olacağını söyleyeyim.


 2015 yılı benim blog açmamla birlikte,daha çok ve daha doğru makyaj yaptığım bir yıl oldu.Hiç kullanmadığım ürünleri alıp kullandığım,hiç tanışmadığım bir sürü kozmetik markasıyla tanıştığım bir yıl oldu.Bu yıl benim için daha çok makyaj tarzımın oturduğu bir yıl da oldu aynı zamanda.Bu alanda kendimi artık tanıdığım için,artık daha mantıklı alışverişler yapmaya gayret ediyorum.
 Gelelim favorilerime(önce renkli kozmetik,ardından da bakım ürünleri);


Göz makyajında demir başım olan ürünler:The Balm Put A Lid On It isimli göz bazı,hem baz hem de göz kapağını eşitleme de en büyük yardımcım Mac Paint Pot-Painterly ve yine göz kapağını nötrleme de kullandığım mat ten rengi bir far olan Wet n Wild-Brulee.


Far favorilerim;The Balm-Nude Dude palet,Wet n Wild-Walking On Eggshelss palet ve Maybelline Color Tattoo-On and On Bronze.


Jel eyelinerda akmaması,çok kalıcı ve siyah olmasıyla favorim Nars'ın jel eyelinerı.Şimdiye kadar kullandığım en iyi maskaranın ise Benefit-They're Real olduğunu belirtmek istiyorum.Tek dezavantajı zor temizlenmesi,onun dışında verdiği etki,kalıcılığı çok iyi.Kalem eyelinerda uzun zamandır favorim Essence-waterproof pen eyeliner.Uygun fiyatlı göz kalemi favorilerim,yine Essence'ın longlasting serisine ait.Siyah olan black fever,kahverengi olan ise hot chocolate rengi.Hem asansörlü,hem akmıyor(göz içinde denemedim),hem de çok uygun fiyatlı.Işıltılı kahverengi göz kalemi favorim ise Essence'ın kajal serisinden teddy isimli göz kalemi.Yumuşak ve kalıcı siyah göz kaleminde diğer favorim;Loreal Superliner Silkissime.Göz içine ten rengi kalem çekmeyi çok seviyorum.Favorim tabiki Sephora-Infinite Beige.


Kaş ürünleri;Rival de Loop'un şeffaf kaş sabitleme jeli uygun fiyatlı ve kaşları sabitlemede başarılı bir ürün.Bittikçe alacağım bir ürün.Essence'ın renkli kaş jelini ise çok beğendim.Bendeki 02 numaralı olanı.Fırçasının boyutu,hafif renk vermesi ile favorim oldu fakat bu ürünü bulmak zor olduğu için yeniden bulup satın alabileceğimden emin değilim.


Gelelim ten ürünlerindeki favorilerime;
Gözenek problemim olduğu için gözenek gizleyici bazlar favorim oldu.Benefit-Porefessional bu konuda oldukça başarılı bir ürün,fakat fiyatı pahalı.Flormar'ın bu bazı ise ona muadil olabilecek kadar başarılı bir ürün,üstelik çok daha uygun fiyatı.Fakat,ne yazık ki Flormar bu seriyi artık üretmiyor.
Favori bb kremim,Pure Beauty markasına ait.Spf içermesi,ciltle bütünleşmesi,doğal duruşuyla günlük makyajımda favorim.Favori fondötenim ise Revlon-Colorstay.Bendeki karma-yağlı ciltler için olanı,150-Buff rengi.Şimdiye kadar kullandığım en kalıcı fondöten.Cildimi kurutmuyor,pul pul durmuyor.Kapatıcılığı da oldukça iyi.Uygun fiyatlı en iyi fondöten bana kalırsa.Not:Karma ciltliyim.Ten ürünlerinin hepsini gözüm kapalı önerebilirim.Hiçbiri benim cildimde iritasyona neden olmadı.Flormar gözenek gizleyici bazı artık bulamam fakat diğer ürünleri bittikçe satın almayı düşünüyorum.


Kapatıcı da favorimi seçmekte zorlandığım için,1 yıl boyunca severek kullandığım kapatıcılarımı göstermek istedim.Estee Lauder-Double Wear,Maybelline-Fit Me ve Note-Full Coverage Concealer.
Kapatıcı da hala favorimi bulamadım,üçünü de sevdim fakat kimisi fazla sarı,kimisi kurutuyor,kimisi ülkemizde satılmıyor...


Kapatıcı ve T bölgemi sabitleme de uzun zamandır favorim,Rimmel London-Stay Matte transparan pudra.Beyaz tende oldukça doğal duran favori bronzerım,The Body Shop-Honey bronzer.The Balm'ın Balm Desert bronzerı da son favorilerimden.Pembe allıkları çok sevdiğim için favorilerim;The Balm-Down Boy,H&M-Dusty Rose krem allık ve Benefit-Benetint.
Aydınlatıcı favorilerim;Essence'ın I love nude farlarından 03-creme brulee ve Benefit-Girl Meets Pearl.


Dudak kalemi favorilerim;
Dudak kaleminde uygun fiyatlı markalara yöneliyorum.Emily,Flormar,Essence(eski seri)favorim.Görseldeki dudak kalemleri soldan sağa;Flormar 229-203-231,Essence 06-satin mauve ve 08-red blush,Emily 207-211.


Ruj da favori seçmek zor oldu.Genelde nude-kahve,gül kurusu tonları rujları tercih ediyorum.Bu yıl favori keşfim Golden Rose Velvet Matte serisi.The Balm Meet Matte Hughes serisi de oldukça başarılı bence.Birkaç renk daha almayı düşünüyorum.Mat rujlar genel olarak favorim ama elimde birkaç tane de nemli bitişli ruj bulundurmayı seviyorum.Dudaklarımın kuruduğu zamanlar kurtarıcım oluyorlar.
Rujlar soldan sağa;Maybelline-630 velvet beige,Essence-06 barely there,Golden Rose Velvet Matte 02 ve 16,Mac-Kinda Sexy,The Balm Meet Matte Hughes-Charming.


Flormar dudak bazı oldukça başarılı bir ürün.Rujların daha homojen durmasını sağlıyor,özellikle de likit mat rujların uygulamasını kolaylaştırıyor.Ayrıca rujların kalıcılığını da artırıyor.Kalemtraş favorim Essence.Çift taraflı ve gerçekten başarılı.Beauty Blender'sız 2015 favorisi olamaz tabiki.Ürünleri doğal uygulamasına bayıldım ama günlük kullanımda çok zahmetli.Bu yüzden de haftasonları kullanabiliyorums sadece.İndirimsiz fiyatını hak etmiyor bence.


Fırça favorilerim;Real Techniques ağırlıklı.İndirimlerde uygun fiyata alabilirsiniz,oldukça kaliteli fırçalar.Eklips markası da oldukça uygun fiyatlı ve yine kaliteli fırçalara sahip.Far fırçalarında favorilerim H&M ve Ecotools'a ait.Eyeliner fırçasında favorim Eklips ve Mac.Eklips'in açılı fırçası bronzer uygulamak için başarılı.
.Real Techniques fırçalar soldan sağa;pudra fırçası,kontür fırçası,buffing fırçası,stippling fırça,allık fırçası.Real Techniques fırçaları gözüm kapalı öneririm.


Makyajımı temizlemedeki favorilerim;
Yüz makyajımı temizlemede çok uzun zamandır favorim,Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu.Göz makyajını temizlemede favorim ise Neutrogena Göz Makyaj Temizleyici.En zor maskaraları bile kolayca çıkarıyor(Benefit ve Maybelline'leri bile).


Yüzümü temizlemek için favorilerimden olan Nilera Okyanus sabunu.Bu ürünü bana cilt doktorum verdi,çok az kaldı.Muhtemelen bitince yeniden satın alacağım.Uygun fiyatlı peeling favorilerim;Yves Rocher kayısılı peeling ve Good Things markasının peelingi.Yves Rocher sadece cildi arındırıp temizliyor,ama Good Things gözenekleri temizleme de siyah noktaları azaltma da baya başarılı.Watsons'da satılan bu silikon temizleme pedi de makyaj fırçalarını yıkamak veya yüze peeling yapmak için çok sevdiğim bir ürün.


Tedi ve Bim'de satılan bu burun bantları,siyah noktaları temizleme de başarılı.The Body Shop çay ağacı yağı,sivilceleri söndürme de favori ürünüm.Sivilcelerin üzerine lokal olarak uyguluyorum ve sivilceleri kurutuyor.Cildim kışın kuruduğu için elim nem maskelerine ve serumlara gitmeye başladı.Cyrene markasının bu serumu cildimi yumuşacık yapıyor,nemlendirici yetersiz kaldığında cildime nem sağlıyor.Çok güzel bir ürün.Clinique'in bu nem maskesini de başarılı buldum.Cildimi sınav haftalarında vs nemlendirmeye zamanım olmadığında akşam yatarken sürüyorum sabah makyaj öncesi nemlendirmediğimde bile cildim pul pul durmuyor.Çok kuru ciltlerde işe yarar mı bilmem ama karma cildim kuruduğunda ilaç gibi geldi diyebilirim(Clinique Moisture Surge Overnight Mask).


Nivea duşta vücut kremi oldukça pratik bir ürün,aynı zamanda cilde çok güzel nem veriyor.Ayak kreminde yıllardır favorim The Body Shop naneli krem.Parfümsüz olması ve nem vermesiyle uzun zamandır favorim Neutrogena el kremi.


Saç bakım favorilerim;
Kuaförümden saçımı açmak için satın aldığım bu sıvı saç kremine bayıldım.Saçı kolayca açıyor.Markası Freeon cure&care.Batiste kuru şampuan zor zamanların kurtarıcısı.Yazın saçımı 2-3 ton açtığım ve oldukça memnun kaldığım ürün Loreal Sunkiss renk açıcı jel.Bu ürünü birkaç ay arayla tekrar saçıma uyguluyorum.Cyrene keratinli saç maskesi saça çok güzel bakım yapıyor,nem veriyor,ayrıca yumuşaklık da katıyor.


Favori lip balmlarım;Cyrene shea butter,Blistex medplus,Yves Rocher onarıcı lip balm.Blistex'in naneli olması ve onarıcı olması soğuk günlerde çok güzel ama kalın yapılı olduğu için mat rujların altına uygulayamıyorum.Mat rujlardan önce Cyrene veya Yves Rocher tercih ediyorum.


2015'te iyi ki tanışmışım dediğim şeylerden biri de ağız bakım suları.Listerine bu konuda oldukça başarılı.Fakat fotoğraftaki bu çeşidini pek sevmedim.Cool mint ve advanced white daha başarılı.


Favori koku seçmek benim için zor.Her mevsime,ortama göre farklı kokular kullanırım.Kokuları sınıflandırır,onlara anlam yüklerim.
Deodorant da yıllardır favorim değişmiyor;Nivea fresh neutral ve Rexona cotton dry.Vücut spreylerinde Victoria's Secret Passion Struck ve Secret Charm favorilerim.Liseden beri belli aralıklarla sık sık aldığım The Body Shop-Japanese Cherry Blossom ve Victoria's Secret Angel Gold parfüm<3

Buraya kadar okuyanları tebrik etmek lazım. :D Oldukça uzun bir yazı oldu.Yazıdaki ürünlerin bir kısmı 2015 yılında keşfedip satın aldığım ürünler bir kısmı da uzun zamandır beğenip satın aldığım ürünler.Umarım aşırı sıkıcı bir yazı olmamıştır.Yazı da sizin de favoriniz olan veya merak ettiğiniz ürünler varsa aşağıya yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim.Umarım 2016,2015'ten çok daha güzel bir yıl olur!

İnstagram ve Snapchat'ten beni @oznurozdemirrrr kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz.Sevgiler :)

17 yorum:

  1. Bir çok favorimiz aynı canım denemek istediğim bir çok ürün var. Watsons yüz temizleme pedi hassas ciltler için sence uygun mu ? Benim bloguma da beklerim sevgiler. :)

    gokceninsecimleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silikon olduğu için yumuşak.Hassas ciltlerde kullanabilir bence.Dönen başlıklı ürünlerden çok daha masum bir ürün bence.Takip ediyorum hemen :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler ilk fırsatta bakacağım bu ürüne ☺️

      Sil
  2. Ortak favorilerimiz var yine :D Çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. nude dude velvet matte serisi ve BB ortak favorilerimiz zaten bu sene bu 3 ürün çoğu kişinin favorisi olmuş :-))

    YanıtlaSil
  4. Yazina bayildim aklimda olan urunleri favorilerinde gormek beni kesinlikle ikna etti.listemi hazirliyorum simdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,umarım memnun kalırsınız hepsinden :)

      Sil
  5. Çook güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık:*

    YanıtlaSil
  6. Selamlar, honey bronzerın hangi tonunu kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
  7. Harika bir yazı olmus gercekten. Yonlendirici ve bilgi verici tek bir urunde sana katilmadim listerin total care 6 etkili en sevdiğim agiz bakim ürünü fakat ciddi yakici ama bir o kadarda etkili.. takube aliyorum bende bloguma beklerim.
    bakimlimakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,beğeniler değişebiliyor tabiki.Takibe alıyorum bende hemen :)

      Sil
  8. Ürünleriniz benimde sevdigim ürünler özellikle burun bandı yazı cok güzel aydınlatıcı olmus tebrikler esen kalın :)

    YanıtlaSil