9 Haziran 2015 Salı

The Balm Nude 'tude Palet

  Merhaba!Bugün çok sevdiğim ve yaklaşık bir senedir sahip olduğum bir far paletinden bahsedeceğim.The Balm benim genel olarak ürünlerini beğendiğim bir marka.Bu markada bir sürü palet var fakat bendeki tek palet Nude Tude paleti.İçersinde hem gündüz hem de gece makyajında kullanılabilecek doğal tonlarda çok güzel farlar var.


 Ben bu paleti çok kullanışlı buluyorum ve hemen hemen her gün bu paleti makyajımda kullanıyorum.Günlük makyajım genelde stubborn ve sultryden oluşuyor.Sultry,crease için çok güzel bir far.Stand-offish ve selfish de favorilerim arasında.Sleek ve serious isimli farları açılı bir fırçayla kirpik diplerime eyeliner gibi geçiyorum gerçekten doğal ve pratik bir makyaj oluyor benim için.Sophisticated,silly ve sexy benim için günlük değil de daha özel günlerde kullanılabilecek farlar.


 Bu palet hem mat,hem ışıltılı,hem de simli farlardan oluşuyor.Toplamda 12 renk var.En sevdiğim özelliklerinden biri de farklı renk tonlarından ve birbirine çok yakın tonlarda olmayan renklerden oluşması.Farlar klasik The Balm kalitesinde.Yani renkler pigmentli ve yumuşak.Ben yağlı göz kapağına sahip değilim.Bu yüzden benim için renkler gayet kalıcı.Sabah yaptığım makyaj akşam eve gelip ben çıkarana kadar aynen duruyor.Fakat özel bir günde veya sıcak yaz günlerinde makyajımın altına The Balm'ın Put A Lid On It far bazını uyguluyorum ve sonuç beni gerçekten tatmin ediyor.Yağlı göz kapağına sahipseniz veya farların kalıcılığından şikayetçiyseniz bu far bazını tavsiye ederim.


 Paletin en sevmediğim özelliği farların tozutması.Wet n Wild farlardan daha çok tozutuyorlar,bu yüzden göz makyajını yapıp farı sürerken göz altlarınıza yüzünüze far dökülüyor(özellikle de daha koyu renklerde oluyor bu durum).Bu yüzden bu paleti kullanıcaksanız size tavsiyem önce göz makyajınızı yapıp sonra ten makyajınıza geçmeniz.


 Gelelim renklere;


 Sassy:Beyaz ışıltılı bir renk.Göz pınarlarını aydınlatmak,kaş altını aydınlatmak amaçlı kullanılabilen bir renk.Hemen hemen her far paletinde bulabileceğimiz aydınlatıcı amaçlı kullanılacak bir renk.
 Snobby:Altın ışıltılara sahip sarı bir renk.Hafifçe göz kapağına sürüp kahve tonlarla karıştırıldığında kullanılabilen palette elimin hiç gitmediği tek renk.
 Stubborn;İçinde hafif şeftalilik içeren çok hafif bir pembe tonu.Pembe far sürmeyi seven bir insan değilim fakat belli belirsiz sanki şampanya renginin uçuk pembe versiyonuymuş gibi duruyor.Günlük olarak kullanmayı çok seviyorum.Aydınlatıcı olarak göz kapağıma da uyguluyorum bazen.
 Stand-offish:Palette kullanmayı çok sevmediğim,pigmentasyonu yüksek,metalik bitişli bronzluk içeren bir pembe tonu.



 Selfish:Palette en sevdiğim renklerden biri de Selfish.Herkese yakışabilecek bir ton.Hafifçe dağıtıp uyguladığımda günlük,biraz daha uğraştığımda ise çok güzel smokey eye yapabiliyorum bu renkle.Pigmentasyonu yüksek.
 Sultry:Mat orta tonda bir kahverengi.Uzun süre bu farı kaş farı olarak uyguladım.Artık sadece günlük olarak far uygulaması yapıyorum.Gerçekten doğal duran,güzel bir kahve tonu.Crease bölgesi için birebir.
 Sophisticated:Paletteki ilginç renklerden olan Sophisticated sıcak alt tonlu içersinde bronz ışıltılar olan koyu bir kahverengi.Günlük olarak pek tercih ettiğim bir far değil.
 Seductive:Sıcak alt tonlu içersinde altın-bronz ışıltılar olan bir kahverengi.Günlük olarak tercih ettiğim bir far.Her göz rengine,herkese yakışabilecek bir renk.




 Sexy;Kızıllık ve kahverengilik içeren bir bordo tonu.Paletteki en güzel renklerden.Gece makyajlarına çok yakışabilecek bir renk.Mat olmasına rağmen pigmentasyonu başarılı.
 Silly;Hafif kızıllık içeren ve içersinde bronz simler olan koyukahverengi bir far olan bu rengi pigmentasyonundan ve renginden dolayı pek sevmiyorum.Siyah bir far üzerine gece makyajlarında kullanılabilir.
 Serious;Mat bir siyah.Mat olmasına rağmen pigmentasyonu başarılı.Gece makyajlarında smokey eyeda veya günlük olarak eyeliner şeklinde uyguluyorum.
 Sleek;Siyaha çok yakın koyu mat kahverengi far.Yine açılı bir fırçayla bu rengi de günlük olarak eyeliner niyetine uygulamayı seviyorum.
Not:Renkler bazsız ve tek kat uygulanmıştır.


 Aldığım ilk günden beri bu paleti severek hemen hemen her gün kullanıyorum.Farlar hem kaliteli hem de renk seçimlerinden dolayı herkesin koleksiyonunda olması gereken doğal tonlar içeren farlardan oluşuyor.Eğer makyaja ilgiliyseniz ve hem günlük hem de gece makyajı dahil çeşit çeşit makyaj yapmak için bir palet edinmek istiyorsanız The Balm'dan Nude Tude Palet veya Balm Jovi Palet iyi birer seçim olacaktır diye düşünüyorum.Ürünün fiyatı 70 tl civarı.İndirimlerde 35-40 tl civarı bir fiyata alabilirsiniz.Görüşmek üzere!

14 yorum:

  1. uzun zamandır elim gitmedi buna özledim paletimi bulup kullanayım bari bir süre -))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizdeki ürünlerin fazlalığından bazılarını ihmal ediyoruz,hatırlattığıma sevindim :)

      Sil
  2. Ben de almayı düşünüyordum iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  3. the balmda tek sevdiğim far paletidir bende renkleri çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede çok güzel bir tane daha alacak olsam balm jovi alırdım heralde :)

      Sil
  4. Video cekmelisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama şimdilik düşünmüyorum :)

      Sil
  5. The Balm'ın en iyi far paleti net :)

    YanıtlaSil
  6. En kullanışlı bulduğum en sevdiğim paletlerden biri.

    YanıtlaSil
  7. bende de var çok beğeniyorum banada beklerim::::::::::::::)

    YanıtlaSil