30 Eylül 2016 Cuma

Ağustos&Eylül Favoriler

 Merhaba!Geçtiğimiz ay favoriler yazısı yazmaya hem vaktim olmadı,hem de sürekli bir yerlerde olduğumdan dolayı ciddi bir internet sıkıntısı çektim,bende iki ayı birlikte yazmak istedim.


Öncelikle göz makyajımdan bahsetmek istiyorum.4 aylık koca yaz tatilini eyelinersız geçirdim.Hafif ışıltılı sıcak tonlarda göz makyajları ve bol maskara en sevdiğim görünüm oldu.<3


The Balm Meet Matte Trimony;aldığımdan beri-ki yaklaşık 3-4 ay oluyor- favorim oldu.Orta sıradaki Matt Lopez&Matt Kumar isimli farları çok severek kullanıyorum.
Wet n Wild Comfort Zone palet,birçok kişinin olduğu gibi benimde uygun fiyatlı favori far paletim.Pigmentasyonunu,yapısını çok beğeniyorum.renkler bana daha çok yazı anımsattığından daha çok yazın kullanmayı tercih ettiğim bir palet nedense.
Wet n Wild Bare and Beautiful palet ise ülkemize yeni geldi.Pembe-gül kurusu tonlarda olduğundan dolayı bana Urban Decay Naked 3'ü andırıyor,eylül ayı boyunca sürekli bu paleti kullandığımı belirtmeliyim.
Essence Lash Princess maskara,hem hacim,hem dolgunluk hem de uzunluk veriyor fakat buna rağmen oldukça doğal görünümlü bir maskara,ilk izlenim olarak sevdiğimi söylemeliyim.

Gelelim ten makyajında sık kullandıklarıma:


Loreal Lumi Magique baz;karma ciltli olduğumdan sadece yanaklarıma-özellikle elmacık kemiklerimin üzerine- fondöten/bb kremden önce uyguluyorum ve sonuç içten parlayan bir cilt.Bu şekilde mat fondötenlerin altına uygulamayı çok sevdim.
Flormar Invisible Pores baz;yaz aylarında gözenekler ekstra ortaya çıktığından dolayı bu tarz gözenek gizleyici bazlar imdadımıza yetişiyor.:')
Nyx Hd kapatıcı;iyi ki almışım dediğim ilk kullanımdan beri çok sevdiğim bir kapatıcı.Kapatıcılığı orta,yapısı kremsi,çizgilere biraz dolma yapıyor ama bende bu durum aşırı değil.Yine de yapısından dolayı severek kullanıyorum.
Mac Harmony bronzer;şu aralar en sevdiğim kontür ürünüm.Çünkü ciddi anlamda çok doğal duruyor,çok az tozutuyor,pigmentasyonu&kalıcılığı ise oldukça başarılı.
The Balm Mary Lou Manizer;yaz mevsimine sarı alt tonlu aydınlatıcılar daha çok yakışıyor bence.Bu ürüne biraz mesafeliydim açıkçası ama oldukça sevdim,tam boyunu alacağım muhtemelen.

Ve diğer favorilerim:


Nyx Soft Matte Lip Cream-Stockholm;dudakları oldukça kuru olan bir insan olarak bu ruj serisini çok sevdim.Stockholm ise nude tonlarda çok hoş bir ruj,her makyaja gidebilecek türden.Nyx online alışverişe açılsa da birkaç rengini daha alsam.
Rexona mini deodorant;favori deodorantlarımdan olan bu ürünün küçük boyunu uzun süredir bulamıyordum,sonunda tekrar kasa önlerinde satılmaya başlanmış.Sizde benim gibi gün içersinde deodorant tazeleyenlerdenseniz bu ürüne bir bakabilirsiniz.
Lifeco organik hindistan cevizi yağı;henüz saç maskesi olarak bir kere denemiş olsam da favorilerime eklemek istedim.Çünkü saçımda boya vs gibi bir işlem olmamasına,hatta çok nadir fön-düzleştirme gibi ısı işlemleri uygulamama rağmen saç uçlarım hep kurudur,fakat bu ürünü maske olarak uyguladıktan sonra o kuruluk gitti ve sonuç yumuşacık saçlar.Kesinlikle tavsiye ederim.
Orhan Pamuk-Kırmızı Saçlı Kadın ise bu ay okuyup en çok hafızamda yer edinen kitap.Spoiler vermekten hiç haz etmem,kitap severler bir baksın derim.

-Favori şarkılar-
Bu ay sık dinlediğim şarkı listesi için tıklayıp spotify üzerinden dinleyebilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere,sevgiler :)


Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

21 Eylül 2016 Çarşamba

Good Things Manuka Honey Refining Scrub

 Merhaba!Bugün çok uzun zamandır kullandığım bir peelingden bahsetmek istiyorum.Neden daha önce burda veya instagramda paylaşmadım diye kendime kızıyorum.Çünkü hem çok kolay bulunan,hem uygun fiyatlı,hem de temiz içerikli güzel bir peelingden bahsedeceğim.


 Good Things markası bir ingiliz markası ve Gratis'te satılıyor,bildiğim kadarıyla sadece manuka honey serisi ülkemizde satılıyor.Gratis'te ise 3 ürünü var;nemlendiricili temizleme jeli,peelingi ve nemlendiricisi satılıyor sadece.


 Peelingler haftada 1-2 kez ıslak cilde uygulanması gereken,cildi derinlemesine temizlemeyi vaad eden ürünler.Bende haftada 2 kere düzenli olarak bu ürünü uyguluyorum.Bu ürünü 1 yıldır Yves Rocher'nin kayısılı peelingi ile dönüşümlü olarak kullanıyorum.


 Peelingin içersinde manuka balı var,bu yüzden de bitkisel diyebileceğim hoş olmayan ve biraz ağır bir kokuya sahip,fakat kullandıkça kokusuna alıştım.Peeling vejeteryanlara uygun,fakat içersindeki baldan dolayı veganlara uygun değil.Paraben,mineral yağ,sls içermiyor.İçersinde yulaf ve bal özleri var.


 Peelingin nemlendirici etkisini elinizi hafifçe alınca bile hissediyorsunuz,çünkü tanecikleri yumuşacık,içersindeki bal özlerinden kaynaklanıyor sanırım.Tanecikler cildi çizebilecek boyutta değiller kesinlikle.


Cilt tipim ve bendeki etkileri:
 Karma-hassas ve sivilcelenmeye meyilli bir cildim var,geçen yıl sivilce tedavisi gördüm ve dermatologun verdiği ürünler bittikten sonra Gratis'te gezerken bu ürüne denk geldim,içeriğinin temiz olması beni etkiledi ve hala çok severek kullanıyorum.
 Cildimde sivilceye neden olmadı,hassas cildimi kızartmadı.Her ne kadar T bölgem yağlı olsa da yanaklarım kurumaya meyilli olduğundan cildimi hiç kurutmadı,hatta bu peelingi uyguladıktan sonra cildim nemli ve yumuşacık oluyor.Nemlendirici kullanma ihtiyacı hissetmiyorum.
 En iyi özelliği ise;uzun zamandır burnumun üzerinde olan siyah noktalarımdan kurtulmamı sağladı.Ürünü kullanırken bu tarz bir etkisinin olabileceğini düşünmedim,ama düzenli olarak birkaç ay kullandıktan sonra siyah noktalarım önce azalmaya,sonra da hiç oluşmamaya başladı.Gözenekleri küçültme gibi bir etkisi olmadı.


Son olarak;cildi yormadan temizlemesi,kolay ulaşılır ve uygun fiyatlı olması ile benim favori uygun fiyatlı peelingim oldu.Nemlendirici etkisi olduğu için bu seri her ne kadar kuru-normal ciltlere uygun gibi görünse de ben karma ciltli olmama rağmen çok memnun kaldım.Tavsiye ederim.Fiyatı 10 tl.

                                    Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

14 Eylül 2016 Çarşamba

Alışveriş #10

 Merhaba.Bugün son zamanlarda yaptığım kozmetik ve bakım ürünlerinden oluşan alışverişlerimden bahsedeceğim.

İlk olarak Süvari Kozmetik'ten aldığım Essence ürünlerinden bahsetmek istiyorum.Birçoğu indirimdeydi.Yakında Essence markası ile ilgili detaylı bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum.


Silky Touch serisinden 2 allık aldım;20 babydoll ve 40 natural beauty.Tanesi indirimde 4-5 tl'ye geldi.
Fırçaları yumuşak ve ufak boyda olduğu için gün içersinde çantaya atıp pudra-allık tazelemek için ideal oluyor,bu yüzden 1 adet pudra fırçası aldım.Fiyatı 8 tl civarıydı.
Uzun zamandır arayıp bulamadığım i love extreme maskarasını da bulunca kaçırmak istemedim.Fiyatı 10 tl.
Longlasting ve kajal serisi göz kalemlerini severek kullandığımdan,gel serisi göz kalemlerini de denemek istedim.Kahverengi ve siyah göz kalemlerini satın aldım.Tanesi 8-9 tl'den 4 tl'ye düşmüştü.
Longlasting serideki rujları severek kullandığımdan 2 adet nude serisinden ruj almak istedim.Tanesi 8 tl'den 4 tl'ye düşmüştü.
Stay Natural kapatıcıyı da merak ettiğimden satın almak istedim,Fiyatı 7 tl.

Gelelim beni en çok heyecanlandıran Nyx alışverişime:
Nyx sonunda ülkemizde Bağdat Caddesi'nde mağaza açtı,bir sürü şey almak istiyordum ama mağazada stok sorunu-tester sıkıntısı vardı.Fakat mağaza düzeni,fiyatların uygun oluşu ve ürün çeşitliliği ile gelmesine çok mutlu olduğum bir marka oldu.Bir an önce Avrupa yakasına mağaza açmasını ve online alışverişe başlamasını diliyorum.


Nyx Highlight&Contour Pro Palet:Aslında wishlistimde Anastasia Beverly Hills'in kontür paleti var fakat ülkemizde satılmıyor ne yazık ki.Ona uygun fiyatlı bir alternatif olabilir düşüncesiyle bu paleti satın aldım.Kendinizde istediğiniz renklerden far,allık,bronzer vs gibi paletler hazırlayabiliyorsunuz.Ben hazır olan bu paleti tercih ettim.Fiyatı 58 tl.
Nyx Hd Kapatıcı-CW 02:Herkesin bayıldığı bu kapatıcıyı çok merak ediyordum.Bu ürünü mağazada değil,Boyner'de buldum.Fiyatı 22 tl.
Nyx Kaş Farı-02 Dark Brown:Ürünün içersinde 2 adet kaş farı,şeffaf bir wax ve 2 minik fırça var.Oldukça doğal duruyor.Çok sevdim.Fiyatı 27 tl.
Nyx Soft Matte Lip Cream-Stockholm:Yapı olarak bu ruj serisini çok sevdim.Benim gibi kuru dudaklara sahip olup,likit mat rujlarla aranız çok iyi değilse bu ürüne bakmanızı öneririm.İlk fırsatta 1-2 renge daha bakmak istiyorum.Fiyatı 22 tl.


Gratis'e yeni gelen Eklips'in Real Techniques çakması fırçalarından bende satın aldım.Eklips'in fırçalarını zaten severek kullanıyorum,bir de rose gold bir tasarımı olunca hayır diyemedim.Allık fırçası 17 tl,kontür fırçası 20 tl.


Bu ay iyi ki almışım dediğim,beni en mutlu eden ürün ise Chanel Soleil Tan De Chanel isimli ürün.Hem bronz bir makyaj bazı,hem de krem bir bronzer.Instagram'daki rosamistore isimli satış hesabından 170 tl'ye satın aldım.Alışverişimden memnun kaldım.Ürün aslında Türkiye'de satılıyor,fakat bulması oldukça zor,bu yüzden de satış hesabından almayı tercih ettim.


Johnson's Sprey Bebek Yağı:Yıllardır yazın vücudumu nemlendirmek için bebek yağı kullanıyorum.Elbise-etek giydiğinizde bacakları,kolları hafif parlak gösteriyor.Sprey formunda çıkanı görünce de almak istedim.Fiyatı 15 tl.


Ufak bir Watsons alışverişi:


Uzun zamandır Gratis'in Cettua marka yağ emici mendillerini arıyorum ve hiçbir yerde bulamıyorum,ya üretilmiyor ya da artık ülkemize gelmiyor.Watsons'da Beauty Formulas markasınınkileri görünce 2 paket satın aldım.Tanesi 6 tl.
 Watsons'da kasa kenarında çanta boy Rexona deodorantları bulunca almak istedim,gün içersinde tazelemek için iyi oluyor.Fiyatı 4 tl.

 Gelelim bayram indirimi alışverişlerime:
Pamuk,şampuan gibi temel ihtiyaçları bu sefer paylaşmak istemedim nedense,ben bile sıkıldım galiba :D Her neyse,daha eğlenceli olan renkli kozmetik kısmından bahsetmek istiyorum.


Toni&Guy Deniz Tuzu Sprey:Ufak boyunu uzun zamandır arayıp bulamıyordum,bulunca kaçırmak istemedim.Fiyatı 12 tl.
Loreal Color Riche Matte-640 Erotique Ruj:Son zamanlarda oldukça popüler olan bu ruja kayıtsız kalamadım ve indirimde bulunca satın aldım.Fiyatı 17 tl.


Wet n Wild-Bare and Beautiful Far Paleti:Wet n Wild'a yeni gelen ürünlerden olan bu far paletinin renk tonlarını çok sevdim.Bana biraz Urban Decay Naked 3'ü anımsattı.İndirimde fiyatı 11 tl.


Sleek Twist Up-653 Chestnut Dudak Kalemi:Mac-Chili ruj ile aynı olduklarını öğrendikten sonra o ruja uyumlu olması için satın aldım.Fiyatı 9 tl.
Neutrogena Dudak Nemlendiricisi:İhtiyaçtan aldığım bir ürün.Fiyatı 10 tl.

Instagram sayesinde tanıyıp arkadaş olduğum sevgili Hilal(@beautybyhilall)'in bana hediyeleri<3:


 The Balm Betty Lou Manizer:Sevgili @meldeninciler'de görüp çok istemiştim.Buğday-esmer tenler için bronz tonda bir aydınlatıcı,fakat benim gibi beyaz tene sahipseniz bronzer olarak veya kontürün üzerine hafifçe geçerek kullanabilirsiniz,ayrıca tonu o kadar güzel ki far da olur.
 Her buluşmamızda birbirimize tester vs veriyoruz,böylece denemediğimiz başka ürünlerde denemiş oluyoruz,tam olarak kozmetik bağımlısı 2 arkadaş durumu. :D Hilal bana uzun zamandır merak ettiğim Missha Perfect Cover bb krem,Urban Decay far bazları ve daha önce hiç bilmediğim Dead Sea Spa Magik markasının nemlendirici testerlarından getirmiş,Tekrar teşekkürler canım! <3

                                                                      ***
 Son zamanlarda yaptığım alışverişler bu şekildeydi.Umarım sizde bayram indirimlerini değerlendirip,ihtiyacınız olan veya uzun zamandır wishlistinizde olan güzel şeylere sahip olmuşsunuzdur.Şimdiden herkese iyi tatiller ve iyi bayramlar! :)
                                 
                                              Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

11 Eylül 2016 Pazar

Eklips Natural Konjac Sünger (Cilt Temizleme Süngeri)

 Merhaba!Bugün Eklips markasının cilt temizlemek için üretilmiş olan konjac süngerinden bahsedeceğim.


 Konjac süngerler son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı.Hatta Clarisonic,Foreo,Braun,Clinique gibi yüz temizleme fırçası kullanan insanlar bile konjac süngeri övmeye başladılar.Çünkü bu ürün yapısı gereği hassas ciltlere daha uygun.Konjac süngeri,Beauty Blender süngerin cilt bakımı versiyonu olarak düşünebiliriz.


 Ürünün Özellikleri:
- %100 doğal,bitkisel liflerden yapılmış.
-Cildi temizlerken,aynı zamanda masaj yapıyor.
-Tüm cilt tiplerinin kullanımı için uygun.
-Cildi kirlerden nazikçe arındırarak cilde doğal parlaklığını geri kazandırır.
-Gözenekleri tıkayan kirlerden arındırır.
-Cildin ph seviyesini dengeler.
-Hassas ve duyarlı ciltler için idealdir.


 Ürünün Kullanımı:
 Pakedi ilk açtığınızda sünger ıslak bir kıvamda geliyor.Siz dilerseniz temiz-makyajsız cildinize ürünü ıslatarak 2-3 dk yuvarlak hareketlerle uygulayabilirsiniz,dilerseniz yüzünüze veya süngere sıktığınız temizleme jeliniz ile kullanabilirsiniz.Ben süngeri,temizleme jeli ile akşamları uyguluyorum.Böylece cildim gün içersindeki bütün kirlerden,makyaj kalıntılarından temizlenmiş oluyor.
 Her gün süngeri kullanmadan önce süngeri suyun altına tutun,daha sonra suyun fazlasını almak için süngeri sıkın ve cildinize ister temizleme jeli ile ister temizleme jelsiz 2-3 dk yuvarlak hareketlerle masaj yapın ve süngeri suyun altında tekrar yıkayarak kuruması için asın.Süngeri hava alabileceği bir yerde muhafaza etmek küflenememesi için önemli.Süngeri 2-3 kullanmadığınızda oldukça sertleşiyor,resmen taş gibi oluyor fakat suyun altına 2 dk tuttuğunuzda sünger tekrar yumuşacık oluyor.
 Süngerin ömrü 2 ay.Bu yüzden de 2 ayda bir yenilemek gerekiyor.


Gelelim benim gözlemlerime:
 Cildi derinlemesine temizliyor.Süngerin yumuşak bir yapısı var.Bu yüzden de hassas ciltlerin de rahatça kullanabileceğini düşünüyorum.Çünkü benimde hassas-karma ve sivilceye meyilli bir cildim var.Sünger bende herhangi bir iritasyona,kızarıklığa,sivilceye neden olmadı.
 Zaman zaman alnımda sivilce değil de pütürlenmeler oluyor,bu daha çok yazın sık sık güneşe çıkmaktan oluyor.Sünger alnımdaki pütürleri yok etti,oluşmasını tamamen engellemiyor fakat kullandığım süre içersinde var olanları kısa sürede geçirdi.
 Bunun dışında ten makyajı yapıyorsanız,cildinizin gerçekten derinlemesine temizlendiğini hissediyorsunuz,cildiniz yumuşacık oluyor,cilde aydınlık bir görünüm katıyor.Cildi iyice temizlediği için siyah noktalara da iyi geliyor,fakat gözeneklere herhangi bir etkisini henüz göremedim.Ürünü 2 aydır kullanıyorum ve gözenekleri küçültmesi için yeni bir paket alıp bir süre daha kullanmayı düşünüyorum.Olumlu-olumsuz bu yazıyı editlerim.


 Ben cildim için sünger almak istiyorum ama başka nerden alabilirim?
 Birçok markanın Konjac süngeri olsa da ülkemizde sanırım seçenekler daha sınırlı,Eklips Gratis'te satılan bir marka olduğundan en kolay ulaşılabilen ve fiyat olarak da en uygun olan konjac sünger bana kalırsa(aradolu.com'da satılan konjac süngerler indirimsiz 32 tl).Bunun dışında konjac olmayan fakat cilt bakımında kullanabileceğiniz başka süngerler de var.Mesela Ecotools markasının 3'lü olarak satılan yüz temizleme süngerleri var,fiyatı 13 tl ve Migros,Gratis,Watsons gibi mağazalar-hatta online sitelerde de rahatlıkla bulabileceğiniz bir ürün.Bunun dışında Watsons'da yine 3'lü satılan beyaz renkte Ecotools'un ürününe benzeyen pedler var,fiyatı 5-6 tl.


Eklips markası Gratis'te satılıyor ve süngerin indirimsiz fiyatı 15 tl,ben indirimden 10 tl'ye aldım.Bu arada Eklips Konjac süngerin yeşil ve beyaz olmak üzere 2 rengi var ama arkalarında vs farklarıyla ilgili hiçbir şey yazmıyor.Umarım yararlı bir yazı olmuştur.Sevgiler :)

 Severek takip ettiğim @ojelerfora Selma'nın konjac süngerle ilgili detaylı yazısı için tık ve buraya da bi tık.

                                 Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr