31 Temmuz 2016 Pazar

Temmuz Favoriler 2016

 Bu sıcak yaz gününden herkese merhaba!Bu yazıda temmuz ayında sıkça kullandığım ürünlerden,bu ay dinlediğim şarkı,izlediğim filmlerden bahsedeceğim.Temmuz ayında blogda pek aktif olamadım ama umarım önümüzdeki  ay daha çok ürün inceleme yazıları yazabilirim. :)


 The Balm Meet Matte Trimony:The Balm'ın son çıkan bu mat far paletinin renk tonları gerçekten çok güzel.Pigmentasyon,kalite olarak klasik The Balm ayarında.Bu ay sıklıkla kullandım ve şimdiden en sevdiğim paletlerimden biri oldu.<3
Sephora Precision Powder Shadow-61:Sephora indiriminden kaptığım bu fırçayı çok sevdim.İlk kez Sephora'nın fırçasını deniyorum ve kalite,yumuşaklık olarak oldukça başarılı buldum.Dar alanlarda blending yapmak için oldukça sevdim.Tavsiye ederim.


Nars Velvet Matte Skin Tint:Karma-yağlı ciltlere yönelik mat bitişli bu renkli nemlendiriciyi bu ay severek kullandım.Ciltte kesinlikle ağırlık yapmıyor,oldukça kalıcı ve gün içersinde çok hafif yağlanma yapıyor.En çok süngerle uyguladığım sonucu sevdim.İçersinde Spf 30 içermesiyle de tam yazlık bir ürün.
Nars Pure Radint Tinted Moisturizer-Sample:Yine Nars'ın kuru-normal ciltlere yönelik olan Spf 30 içeren hafif ıslak bitişli renkli nemlendiricisi.Bu ürünü de çok sevdim,kapatıcılığı az,ciltte duruşu ve verdiği hissiyat sanki ürün yokmuş gibi.Tam günlük kullanıma uygun bir ürün.Her ne kadar karma ciltli olsam da kışa doğru satın alabilirim diye düşünüyorum.
Dirty Works Bye Bye Dark Circles Concealer:Bu ürünü aldığımdan beri kullanıyorum ama yapısını pek sevemedim.Yine de düşüncelerim netleşinceye kadar kullanmaya devam edeceğim.
Sleek Highlighting Palette-Solstice:Aydınlatıcıları çok sevmesem de bu palete gerçekten bayıldım.Kozmetiğe ilgi duyan herkeste olması gereken bir ürün diye düşünüyorum,hele de aydınlatıcı seviyorsanız bu ürünü kaçırmamalısınız.


Eklips Konjac Sünger:Cilt bakımıma kattığım son yenilik bu ürün.Yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve cildimi çok güzel temizliyor,makyaj kalıntısı kalmıyor ve cildi yumuşacık yapıyor.Fiyatına göre başarılı bir ürün.
Yves Rocher Yüz Ferahlatıcı Sprey:Çok ahım şahım bir ürün değil ama bu sıcak havalarda buzdolabına koyup cildi ferahlatmak ve hafif aydınlık-nem vermek için işe yarayan bir ürün.Küçük bir boyuta sahip olduğundan çantaya atıp gün içersinde de tazelenebilir,fakat makyaj üstüne uygulanabilecek bir ürün olmadığını düşünüyorum.
8x4 Ocean Fresh Deodorant:Kokusu ağır olduğundan dolayı çok sevmesem de bu sıcak havalarda ter korumasını Rexona,Nivea gibi markaların deodorantlarına göre daha başarılı buldum.


Dirty Works Masa Aynası:Seyahatlerde vs yanınızda taşımak için kullanışlı bir ayna,ihtiyacı olanlar bakabilir.Bu yaz benim hayatımı kurtardı diyebilirim.
H&M-Sepia:Uzun zamandır nude bir oje arıyordum fakat beyaz tenli olduğumdan çoğu yakışmıyordu.Sonunda aradığım ojeyi H&M'de buldum.Markanın ojelerinin fırça yapısı,ojelerin kalıcılığı oldukça başarılı.
Golden Rose Matte Lipstick Crayon-18:Nude-kahve tonlarda olan bu ruj,hem renk hem de yapı olarak çok güzel.Bu seriye muhakkak bir bakın.

                                                       
                                                         -Favori Filmler-
Bu ay ülkemizde olan üzücü olaylardan dolayı dünya tarihinde yaşanan darbe ve sonrası konuları içeren 2 film izledim.Biri Persepolis isminde,animasyon şeklinde çekilen 1970-1980'ler İran'ını küçük bir kız çocuğunun gözünden anlatan film.Diğeri de Colonia isminde 1970'lerdeki Şili'de olan darbeyi anlatan,başolünde Emma Watson'ın oynadığı film.Merak edenler Colonia Dignidad'ı da araştırabilir.
Geçtiğimiz ay vizyonda olan Arınma Gecesi filmi de aslında 3 filmden oluşan bir seriymiş,fakat farklı olaylardan oluştuğu için aralarında pek bağlantı yok.Biraz insanlığı,toplumu sorgulatan ve korkutan filmler olsa da oldukça sürükleyici,birkaç gün filmin etkisinde kalıyorsunuz.Şiddetle tavsiye ederim.
                                                      -Favori Şarkılar-
                                     (Dinlemek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.)

                                              B.o.b. ft Marko Penn - Roll Up
                                                  Arizona - I Was Wrong
                                        Drake ft. Wizkid&Kyla - One Dance
                                                   Drake - Hotline Bling
                                                   Rihanna - Needed Me

                                                                    ***
 Temmuz ayı benim için bu şekilde geçti.Sizin favoriniz olan veya yeni deneyimleyip önerebileceğiniz şeyler varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz,sevgiler! :)

21 Temmuz 2016 Perşembe

Alışveriş #9

 Merhaba!Son zamanlarda alışveriş yazısı okumak ve alışveriş videoları izlemek ekstra keyifli gelmeye başladı,bende son haftalarda yaptığım kozmetik alışverişimi fazla ürün birikmeden yazmak istedim.


 Öncelikle Watsons alışverişimden başlayalım:



Diadermine Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyici:Çok sevdiğim Neutrogena göz makyaj temizleyicisinin hem ambalajı hem de içeriği değiştiği için ve göz kapağımı her kullandığımda kızarttığı için yeni bir göz makyaj temizleyici arayışına girdim.Bu ürünü de bir arkadaşım önerince satın aldım,şimdilik memnunum.Gözümü yakmadı(optik lens kullanıyorum),biraz yağlı his bıraksa da temizlemesini sevdim.2'li fiyatı 33 tl.

 Gratis alışverişim:


Dirty Works Bye Bye Dark Circkles Concealer:Bu ürünü bayadır merak ediyorum ama aylardır indirimleri takip etmeme rağmen Gratis hiç indirime sokmuyordu,sonunda indirimde görünce sepete attım.Ürün çift taraflı;bir tarafı corrector,bir tarafı ise concealer.Fiyatı  14 tl.
Loreal Lumi Magique Base:Bu ürün ışıltılı bir makyaj bazı.İsterseniz fondötene-bb kreme karıştırıyorsunuz isterseniz de bu ürünleri uygulamadan önce cildinize sürüyorsunuz veya likit bir aydınlatıcı gibi elmacık kemiklerine,dudak üstüne vs uygulayabilirsiniz.İlk izlenim olarak çok sevdim.Fiyatı 28 tl.
Loreal True Match Concealer-02 Vanilla:Elimdeki kapatıcıların birçoğu azaldığı veya bittiği için bir gözaltı kapatıcısı arayışına girdim.Aklımda Note'un mineral veya bb kapatıcısı vardı ama onları bulamayınca buna şans vermek istedim.Herkesin oldukça övdüğü bir ürün ama bana biraz abartılmış geldi.Fiyatı 20 tl.
Sleek Highlighting Palette-Solstice:Sleek markası geldiği gibi 2'li kontür kitini satın almıştım,çünkü bu aydınlatıcı paletleri hiçbir yerde kalmamıştı.Aslında diğer aydınlatıcı paletini alıcaktım ama onu swatchlayınca gözüme fazla simli geldi,bu ürünün renkleri de oldukça değişik olduğundan bu üründe karar kıldım.Işıl ışıl duran aydınlatıcılar seviyorsanız çok güzel bir palet,muhakkak bakın derim.Sleek indirimde değildi,fiyatı 55 tl.

Gelelim Sephora alışverişime:


Nars Velvet Matte Skin Tint-Light 0:Elimdeki renkli nemlendiricilerimden biri bitti,diğeri de bitmek üzere.Bu üründe ilk çıktığından beri aklımda olduğu için satın aldım.Karma-yağlı ciltlere uygun mat bitişli bir renkli nemlendirici.Fiyatı 135 tl.
Nars Pure Radiant Tinted Moisturizer-Sample:Cildim karma olduğundan bu 2 renkli nemlendirici arasında kaldım,o yüzden bu ürününde sample'ını aldım.
*Bu 2 renkli nemlendiricinin karşılaştırmasını yakında blog ve instagram üzerinden yapacağım.
Sephora 3D Precision Makyaj Süngeri:Normal fiyatı 30 tl civarında olan bu ürünü indirimde görünce satın aldım.Fiyatı 15 tl.
Sephora Precision Powder Shadow-61:Sephora'nın fırçalarını daha önce denememiştim ama çok beğendim.Kılları oldukça yumuşak,performansını çok beğendim.Benim aldığım 61 numaralı fırça,dar alanlarda blending(karıştırma) yapmak için tasarlanmış.Normal fiyatı 42 tl indirimde 15 tl.

Rossman alışverişim:


Note Oje-39 Antique Copper:Note ojeleri yapı ve kalıcılık olarak çok beğeniyorum.Fiyatı 3 tl.
Essence Lash Princess Maskara:Bu maskarayı o kadar çok kişi beğendi ki,bende oldukça merak ettim tabii.Essence markası artık Gratisler'de satılmadığından Rossman'da bulunca kaptım bir tane.Fiyatı 12 tl.

Migros alışverişim:


Seyahat Seti:Elimde hiç seyahat seti bulunmadığından,oldukça da uygun bir fiyatı olunca bir adet kaptım.Fiyatı 4 tl.
Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu:Bittikçe aldığım,severek kullandığım misel su.Fiyatı 7 tl.
Neutrogena Deep Moisture Vücut Losyonu:Bu ürünü de indirimde görünce satın almak istedim,pompalı olması da oldukça pratik geldi.Fiyatı 12 tl.


 Son olarak da uzun süredir A101'e girme sebebim olan bu seti bulunca kaçırmak istemedim.İçersinde Maybelline The Falsies Black Drama Maskara ve Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu'nun küçük boyu var.Fiyatı 20 tl.

 Benim son birkaç haftada yaptığım kozmetik alışverişleri bu şekildeydi.Sizin alıp,beğendiğiniz veya aralarında merak ettiğiniz ürünler varsa aşağıya yorum olarak bırakırsanız sevinirim,böylece yazılarını hazırlamak için o ürünlere öncelik verebilirim.Sevgiler. :)

                                                 Snapchat-Instagram:oznurozdemirrrr

3 Temmuz 2016 Pazar

Haziran Favoriler 2016

 Merhaba,bu yazıda haziran ayında en sık kullandığım ürünlerden bahsedeceğim.Sınavlarım bittiği ve okulum kapandığı için haziran ayı benim için daha çok yazlıkta dinlenmekle geçti.Birkaç seyahat de yapınca çok fazla ürün kullanıp,deneme fırsatım olmadı,sıcaklarda bastırınca göz makyajı dışında pek ürün kullanmak içimden gelmiyor açıkçası.


Öncelikle göz makyajıdan başlamak istiyorum:
Wet n Wild-Comfort Zone Palet:Yaz aylarına en çok yakıştırdığım palet(Bu arada Sleek-Sunset de çok güzel,ona da bakabilirsiniz).Pigmentasyonu oldukça başarılı.Soldaki eyelid olan altın ışıltılı somon-pembe ton ve sağdaki definer olan yanar dönerli renk favorilerim.<3
The Balm-Balm Desert Bronzer:İçersinde hafif ışıltılar olan bu bronzerın ben yüzümde duruşunu çok sevmiyorum,ama bu ay gözümün katlanma bölgesine uyguladım.Gözde duruşu o kadar güzel ki,sıcak farlar seviyorsanız eminim çok seversiniz.
Markasız(yıllar önce alınan) Mavi-Gri Kalem Far:Gözün katlanma bölgesine The Balm'ın bronzerını uygulayınca bütün göz kapağıma bu farı uyguladım.Bu şekilde sıcak ve soğuk renkleri bir arada kullanmayı çok seviyorum.Göz makyajı daha dikkat çekici oluyor.Elinizde bulunan herhangi bir gri farı kullanabilirsiniz(Mesela The Balm Nude Tude paletten Selfish rengi).
Bahsettiğim bu göz makyajına yakın bir video isteyenler buraya tıklayabilir.


Gelelim ten makyajına:
The Balm-Hot Mama Allık:Tam bir yaz allığı.Simli allıkları pek sevmesem de bu mevsime bu allık çok yakıştığından son zamanlarda en çok kullandığım iki allıktan biri.
H&M Krem Allık-Dusty Rose:Hem rengi,hem de yapısıyla ciltte oldukça güzel bütünleşen ve doğal duran bir allık.Üstelik hoş bir kokuya sahip.
Sleek Kontür Kit-Light:Sleek markası sonunda ülkemize geldi!Bende ilk olarak bu ürünü satın almak istedim.Ürünün gerek ambajı gerek pigmentasyonu oldukça başarılı.
Catrice Re-Touch Light Reflecting Concealer-010 Ivory:Bu ürün YSL-Touche Eclat isimli meşhur aydınlatıcı-kapatıcısına benzer bir ürün,tabii ondan çok daha uygun fiyatlı bir alternatif.Hem yüzümde aydınlatmak istediğim yerlere hem de gözaltlarıma sıklıkla bu ürünü kullandım.Göz altlarını kesinlikle kapatmıyor,ama yüzde aydınlatma amaçlı ortalama bir ürün.
Yves Rocher Spf 50 Yüz için Güneş Kremi:Bu ay sıklıkla bu ürünü kullandım,genelde cildime nemlendirici bile uygulamadan direk bu ürünü uyguladım gündüzleri.Yapısı hafif,ciltte hızla emiliyor.Ciltte beyaz bir şekilde kalmıyor.


Maybelline ColorSensational Matte-930 Nude Embrace:Mat yapıda olmasına rağmen sürümü kolay,dudakları kurutmayan bu ruju çok sevdim.Çünkü yapısı çok  güzel.Bu sıcak havalarda bile dudakları rahatsız etmiyor,üstelik uygun fiyatlı.
Mayamira'dan aldığım bu küpelere bayıldım,hem halka hem de rengarenk.Giydiğim her şeye uyum sağlıyor.Bu ay nerdeyse her gün bu küpeyi taktım.
Victoria's Secret-Love Spell Body Mist:Kokusunundan nefret ettiğim bu vücut spreyini bu ay bitirmek için sıklıkla kullandım.Şekerli-meyveli kokuları sevenler bu ürüne bakabilir.


Dizi favorileri:
Hazır tatilken bende dizi izlemeye vakit buldum.Eğer tarihi diziler seviyorsanız Reign'e bir bakın derim.3.sezonu yeni bitti,hala çekilmeye devam ediyor.1500'lü yıllarda İngiltere,İskoçya ve Fransa'yı anlatıyor;içersinde biraz fantastik ögeler ve bolca saray entrikaları var.Bir de Revenge'e başladım,bu dizi birkaç yıl önce ülkemizde İntikam olarak çekilmişti,başrolde Beren Saat oynamıştı.Orjinalini izlemek isteyenler bir bakabilir,4 sezon yayınlanmış bir dizi.

Şarkı favorilerim:
İlk kez bir Ariana Grande şarkısı dinledim ve fena değilmiş;Ariana Grande-Into You
Bu ay yollardayken en çok dinlediğim şarkı;Lana Del Rey-This is What Makes Us Girls

Haziran ayı benim için bu şekilde geçti.Umarım herkes için sağlıklı,başarılı,huzurlu bir ay olmuştur.Soru veya önerileriniz olursa aşağıya bırakabilirsiniz.Sevgiler! :)

Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr