28 Şubat 2016 Pazar

Alışveriş #5

 Merhaba,bugün şubat ayı içersinde yaptığım kozmetik içerikli alışverişimden bahsedeceğim.


 Xp markasının matte serideki rujları son zamanlarda popülerleşti.03 numarası Mac-Whirl'e dupe gösterilince bende çok merak ettim,alırken de 02 numaralı nude rujunu da kaptım.Mat yapıdalar,kalıcılıkları fena değil.Kokusu kötü.Marka-içerik bilgisi belirsiz,fiyatı ise oldukça ucuz.Tanesi 5 tl.Küçük kozmetikçiler,1 milyoncular gibi yerlerde bulabilirsiniz.


 Golden Rose markası son zamanlarda baya bir atak yaptı.Velvet matte rujlar,mat kalem rujlar,likit rujlar,stick aydınlatıcılar vs derken baya baya aştılar.Şu an en sevdiğim uygun fiyatlı markalardan biri olduklarını söyleyebilirim.
 Mat kırmızı bir rujum olmadığı için kalem rujlardan 09 nunarasını satın aldım.Stick aydınlatıcıların ise 2 rengi var;biri sarı biri pembe alt tonlu.Ben 02 numaralı Bright Pink isimli pembe alt tonlu aydınlatıcısını satın aldım.Rujun fiyatı 12 tl,aydınlatının fiyatı ise 20 tl.


 Uzun zamandır Mac-Twig isimli ruju almak istiyordum,sonunda gidip satın aldım.Satin bitişli,çok güzel kahve alt tonlu bir gül kurusu.Fiyatı 58 tl.


 Sephora'da 2.ürüne %20 indirim vardı.Bende Clinique'ten bir cilt bakım seti aldım.Deneme boy Make Up For Ever'ın Smoky Extravagant isimli maskarasını ve yedeklemek için Beauty Blender satın aldım.Sephora'nın bu tekli aydınlatıcı farı ise alışverişim sırasında hediye verildi.İsmi 72-Movie Popcorn.Fiyatlar;set 60,maskara 28,sünger ise 55 tl.


 Adidas'ın klasikleşmiş kokularından Pure Lightness'ı satın aldım.Oldukça temiz bir koku.Daha çok sporda kullanmak için aldım.İndirimde 10 tl civarı bir fiyata satın aldım.Rossman'dan kaş tarağı aldım.Fiyatı ise oldukça uygun;1,80 tl(şaka değil).


 Uzun zamandır wishlistimde olan ve mat far paleti ihtiyacımı gidermiş olan;Urban Decay Naked Basics palet.<3 Bu paleti çok sevdiğim bir arkadaşım bana hediye aldı.Sephora'dan ve urbandecay.com.tr'den ulaşabilirsiniz.


H&M'den çift taraflı bir göz fırçası aldım.Bir kısmı farı karıştırmak için,diğeri de kirpik dibine far veya eyeliner sürmek için üretilmiş.Fiyatı 13 tl.
Rival de Loop markasının cilt bakım ürünlerinden ampulleri aldım.Bendeki nem veren çeşidi.Bu ürün 1 hafta boyunca yapılan bir kür.İndirimsiz fiyatı 17 tl,ben indirimle 10-11 tl gibi bir fiyata satın aldım.Rossman'dan bulabilirsiniz.
Watsons'da kasa kenarında ağız bakım spreyi bulunca satın aldım.Gün içersinde ağız bakım suyu kullanmaktan daha pratik geldi bana.Markası Beauty Formulas,fiyatı 6,5 tl.


Uzun zamandır karma cildim için maske arayışındaydım.Aklımda Kiehl's,Moshos Garden ve Cyrene vardı.Sonunda karar verip Cyrene'den Searene Lifting&Firming maskeyi ve yanına da testerını kullanıp beğendiğim %2 Aha içeren eksfolyan ürününden satın aldım.Papatyalı toniği uzun zamandır denemek istiyordum ama elimde şu an Clinique marka olduğundan onun da testerını istedim,sağolsun kırmamışlar.Satın aldığım iki ürün dışındakiler tester.Maske 69 tl,aydınlık veren eksfolyan ürün 45 tl.Cyrene bir Türk cilt bakım markası,içerik olarak temiz ve cruelty free.Müşteri hizmetleri de başarılı.Detaylı bilgi isteyenler cyrene.com'a bakabilirler.


Uzun zamandır çekmeceli organizer almak istiyordum.İnstagramdaki 2 satıcıdan fiyat alıp şok oldum.Büyük boylara 120-130 tl,küçük boylara 60-70 tl istiyorlar.Bende bir marangoz tanıdığımıza yaptırmaya karar vermiştim ama bu sırada Koçtaş'ta stoklar yenilenince bu üründen kaptım.Birkaç aydır stoklara girmesini bekliyordum.Bendeki büyük boyu,4 çekmeceli olan.Fiyatı 40 tl.Boyutu:24x13x15 cm.
Üstteki organizer ise ayrı satılıyor.Ben Tedi'den 16 tl'ye almıştım.Aynısı Koçtaş'ta da satılıyor(Hatta Koçtaş'ta bir çeşidi daha var-farklı bi model).Fiyatı 25 tl.Merak edenler için ayna da Koçtaş'tan.Fiyatı 20 tl.


Derinlik açısından merak edenler;3 The Balm palet alıyor içersine,ten ürünleri de sığıyor görüldüğü gibi.Yine üst üste 3 allık,2-3 pudra sığıyor.Çok büyük değil,fakat birçok ürünü içersine alıyor yine de.Benim ihtiyacımı büyük oranda karşıladı.


Benim şubat ayı içersinde yaptığım alışverişler bu şekildeydi.Sizin kullanıp memnun olduğunuz ya da merak ettiğiniz bir şeyler varsa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.
Beni instagram'dan @oznurozdemirrrr kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz.Sevgiler :)

25 Şubat 2016 Perşembe

Real Techniques Core Collection Fırça Seti

 Merhaba!Real Techniques markasının fırçalarını fiyat-kalite açısından oldukça başarılı buluyorum.Bugün de birkaç ay önce satın aldığım bu seti yorumlamak istiyorum.


Setin içersinde 4 adet yüz fırçası var.Detaylara geçelim;



Buffing Brush:Bu bir fondöten fırçası.Likit,kremsi fondötenleri uygulamak için üretilmiş.Bence uygun fiyatlı en başarılı fondöten fırçası diyebiliriz.Hem kolay ulaşılabilir,hem de indirimlerde uygun fiyata geliyor.Makyajda en önemli unsurlardan biri fondöten fırçası seçimi.Klasik Real Techniques fırçaları gibi yumuşak.Performansı yüksek.Fondöten,bb kremi uygularken yüzde hiçbir şekilde fırça izi kalmıyor.
Likit ürünlerin yanı sıra pudra ve allık  uygulaması da yapabilir muhtemelen ama ben bu şekilde deneyimlemedim,fakat seyahat vb gibi durumlarda zor kalındığında kullanılabilir diye düşünüyorum.


Real Techniques markasının en beğenilen fondöten fırçaları;Buffing fırçası ve Expert Face isimli fırça.Expert Face tekli olarak satılıyor.İkisini de oldukça sevsem de performans olarak Buffing Brush'ı bi tık daha fazla seviyorum.Daha hafif,nasıl anlatsam daha naif,sofistike uyguluyor gibi sanki.Kısaca fondöten,bb krem gibi ten ürünlerini doğal ve homojen bir şekilde uyguluyor.Keşke Buffing Brush tekli olarak satılsa,dönüşümlü olarak kullanmak için bir tane daha satın almak isterdim.

Soldaki Buffing Brush,sağdaki Expert Face

Contour Brush:Bu fırça kontür yapmak için üretilmiş.Elmacık kemiğine çok güzel bir şekilde oturuyor.Ben hem bronzer uygulamak için kullanıyorum,bazen de göz altımdaki kapatıcımı pudrayla sabitlemek istediğimde uyguluyorum.Bu fırçayla nadiren de olsa toz aydınlatıcı uyguladım,bu şekilde de çok memnun kaldım.Eğer küçük bir yüze sahipseniz allık uygulamak için de uygulayabilirsiniz.Bu fırçanın da tüyleri oldukça yumuşak.
The Balm Bahama Mama,Benefit Hoola,Nars Laguna gibi daha koyu renkli kontür ürünlerini uygulamak için biçilmiş kaftan!


Pointed Foundation Brush:Sette en sevmediğim fırça.Fondöten sürmek için tasarlanmış bir fırça ama tüyleri oldukça sert.Elimde bir sürü Real Techniques fırça var ama hiçbiri bu fırça gibi sert değil.Bu yüzden, bu fırça beni şaşırttı.Bende yüzüme maske uygulamak için kullanıyorum.


Detailer Brush:Sivilce gibi ciltteki küçük kusurları kapatıcıyla kapatmak için tasarlanmış bir fırça.Ben bu fırçayı bazen sivilceleri kapatıcıyla kapatmak amacıyla,bazen ruj sürmek için,bazen de kaş altımı aydınlatmak için kullanıyorum.


Ten makyajı için fırçaya ihtiyacı olanlara bu seti öneririm.Buffing Brush ve Contour Brush setteki favori fırçalarım.Elimde 1,5 yıldır olan birkaç Real Techniques fırça var ve kesinlikle kıl dökmüyorlar.Hala ilk günkü gibiler.


Makyajda kaliteli fırçalar oldukça önemli.Mac,Sigma gibi markaların fırçaları kaliteli ama daha pahalı.İyi fırçalara yatırım yapmak sizi uzun yıllar götürüyor.Hele bir de sık sık indirime girip bu şekilde uygun fiyata alınan fırçalar olunca daha da güzel oluyor.
 Real Techniques fırçaları aldığıma hiç pişman olmadım,boşa alınmış ürünler olarak görmüyorum.


Temizlenmesi;Real Techniques fırçaların temizlenmesi,kuruması birkaç markaya göre daha kolay.Ben beyaz sabunla veya doğal zeytinyağlı sabunla,bazen de bebek şampuanıyla yıkıyorum.İçersine biraz zeytinyağı dökerseniz daha da yumuşak oluyor.Ben kurumasını beklemek yerine gece yıkıyorum sabaha kurumuş oluyor.Haftada 1 kez muhakkak temizlemek gerekli.Kirli fırçalar bakteri üretiyor,bu da sivilceye neden oluyor.


Real Techniques fırçaların tüyleri-ya da kılları- sentetik;taklondan üretilmiş.Yani üretilirken hayvanlara zarar verilmiyor.Bu açıdan da rahatlıkla kullanılabilir.Üretilirken protein vb gibi bir takım bileşenleri içermediğinden anti-alerjenik olduğu söyleniyor.
Son olarak;fırçaların bulunduğu fırça çantası da seyahatlerde oldukça işlevsel oluyor.Bu fırça çantası sayesinde fırçalar bavulda ezilmiyor,form değiştirmiyorlar.



Kısaca,uygun fiyatlı kaliteli fırça arayanlara öneririm.İndirimsiz fiyatı 80-90 tl civarı,indirimlerde 50-60 tl'ye düşüyorlar.Gratis,Watsons,Rossman,Migros gibi yerlerde bulabilirsiniz.Gittigidiyor,n11 gibi sitelerde orjinal olmayan ürünler satılıyor,onlara dikkat etmekte fayda var.İlla internetten almak isteyenler için kozmela.com'u öneririm.Sevgiler :)

21 Şubat 2016 Pazar

The Balm Down Boy Allık

 The Balm'ın Down Boy allığı benim ilk satın aldığım allıklardan biri ve iyi ki almışım diyorum!The Balm allık,bronzer,far gibi toz ürünlerde başarılı bir marka.Ülkemizde uygun fiyatlı en iyi allıklar şüphesiz The Balm markasına ait.


 Down boy,mat bir bebek pembesi.Beyaz tene çok yakışacak bir renk.Esmer tende rengini pek belli etmeyecektir muhtemelen.


 The Balm'ın allıkları baya pigmentli,o yüzden fırçaya az alıp uygulamakta fayda var.Yoksa palyaçoya dönme olasılığı yüksek.
 Ben allıklarımı genellikle Real Techniues-Blush Brush'la uyguluyorum ve çok memnunum.


 Beyaz tenliyim ve soğuk alt tonlu bir cilde sahibim.Bu allığı en çok kış ve ilkbahar aylarında yakıştırıyorum kendime.Yine hafif pembe bir rujla çok güzel bir uyuma sahip(Aklıma hemen Essie Button geliyor).


 Hafifçe uyguladığınızda sanki yanağınızın kendi pembeliği gibi ya da üşümüş de kızarmış gibi doğal duruyor :)

Hafif uygulandığında sonuç
Yoğun uygulandığında sonuç

 İçersinde mika,silikon var,fakat paraben ve talk yok.


 Ben indirimde 20 tl civarı bir fiyata almıştım.Ama ne yazık ki The Balm markasına her geçen gün zam yapılıyor ve şu an indirimsiz fiyatı 50 tl.İndirimlerde 25-30 tl civarı oluyor.Allıklar evladiyelik makyaj malzemeleri olduğundan fiyatları gayet uygun bence.

Elimdeki The Balm markasına ait allıklar

 Aklımda Frat Boy'u da almak var.Instain seriden Pinstripe rengi de çok güzel ama renginden dolayı onu almaya cesaret edemiyorum şimdilik.
   Sizin bana önerebileceğiniz allıklar var mı?Varsa neler?Paylaşırsanız sevinirim :)
   Beni instagramdan @oznurozdemirrrr kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz,sevgiler!

17 Şubat 2016 Çarşamba

Cyrene Keratinli Saç Maskesi

 Merhaba.Bugün Cyrene markasının keratin içeren saç maskesinden bahsedeceğim.Bilmeyenler için Cyrene(siren diye okunuyor) bir Türk cilt bakım markası.Hayvanlar üzerinde test yapmıyor(cruelty free).İçerik olarak da oldukça temiz ürünler üreten bir marka.Kendi internet sitelerinden detaylara ulaşabilirsiniz.


 Gelelim ürüne:
Saç bakımında maske değil de banyoda ve banyo sonrasında saç kremi,serum kullanan bir insanım.Bu ürünle birlikte saç kremi kullanmayı azalttım ve etkilerini daha iyi anlamak için biten serumumu da yeniden satın almadım.
Not:Son 3 aydır duşta şampuan,duş sonrası saçımı açmak için sıvı saç kremi ve haftada 1 bu maskeyi uyguluyorum.Duşta nadiren de saç uçlarıma saç kremi uyguluyorum.


 Bu maskeyi 3 ayı aşkındır düzenli olarak saçıma uyguluyorum.Ürünü haftada 1 kez uyguluyorum.
Uygulanış şekli:Haftada 1-2 kez;saçınızı duşta şampuanladıktan hemen sonra maskeyi saçınıza sürüyorsunuz.Maske,temiz saça uygulanmalı.Maskeyi saç diplerine gelmeyecek şekilde uygulamak gerekiyor.Ben kulak hizasından-çene altından itibaren uygulamayı tercih ediyorum.Saçınızda 5 dakika tutuyorsunuz.Ardından da saçınızı yıkıyorsunuz.Fakat yapısından dolayı sanırım,saçtan arındırmak için biraz uğraşmak gerekiyor.İyice durulamanız gerekli.Ben maske uyguladığım zamanlarda saç kremi kullanmıyorum banyo esnasında.Duştan sonra saçımı açmak için sıvı saç kremi sıkıyorum saç uçlarıma.


 Maskenin içersinde keratin var.Daha çok yıpranmış,boyalı,işlem görmüş saçların kullanabileceği yazıyor üzerinde.Saçlarım oldukça sağlıklı fakat uzun.Saçımı hiç boyatmadım ve ısı işlemlerini de çok nadir uygulayan bir insanım.Geçtiğimiz yaz saçımı Loreal Sunkiss renk açıcı jel ile açmıştım.Bunun dışında saçımda herhangi bir işlem yok.


 Bendeki etkileri;saçım eskisine göre daha kolay taranıyor.Daha yumuşak ve daha nemli.Saç kremlerinin etkisi max 1 gün olurken,bu ürün birkaç gün saça nem veriyor.Uzun vade de bunu hissediyorsunuz.Donuk,mat saçlara canlılık veriyor.


 Saydığım etkilerinden dolayı oldukça memnun kaldım.Elimdeki ürün bittiğinde yeniden satın alabilirim veya başka bir markanın saç maskesini de alabilirim.Koku olarak rahatsız edecek kötü bir kokuya sahip değil.İçersinde paraben,alkol,parfüm,petrol ve türevleri yok.Oldukça temiz bir içeriğe sahip.İçersinde shea yağı ve hindistancevizi yağı var.


 Ürün 100 ml.Fiyatı 45 tl.Ürünü kendi internet sitesi( www.cyrene.com.tr) üzerinden ya da lila kutudan(www.lilakutu.com) satın alabilirsiniz.Sevgiler! <3

10 Şubat 2016 Çarşamba

Project Pan(Ürün Bitirme Projesi) & Kozmetik Üzerine Biraz Sohbet

 Merhaba.Geçenlerde odamı düzenlerken elimdeki kozmetik ürünler gözümde büyüdü.Son aylarda yaptığım alışveriş fişlerine baktım ve çoğunluğu kozmetik mağazalarından.Birçok insana göre daha az ürüne sahibim belki fakat üniversite öğrencisi birine göre biraz fazla ürüne sahip olduğumu düşünüyorum.Bunun nedeninin de blogum olduğunu düşünmeye başladım.Blog yazmaya başlarken sırf blogda yazmak için kullanmayacağım,gereksiz ürünlere para vermeyeceğime dair kendime söz vermiştim.Bu sözümü çiğnemiş değilim,yani gereğinden fazla ürünüm var evet,ama hepsi kullandığım ürünler.
 Bir şeylere karşı çok fazla bağımlılığı olan biri değilim ama söz konusu kozmetik olunca kendime hakim olmam biraz zorlaşabiliyor(bkz.kozmetik alışveriş bağımlılığı).Stok vs yapan bir insan değilim.Sırf indirim var diye 10 tane şampuan,duş jeli,makyaj temizleme suyu satın almam mesela.Fakat  yine de daha az-öz bir koleksiyona sahip olmak istiyorum.Bu düşünceyle de project pan yapmaya karar verdim.


 Project pan yani ürün bitirme projesi için birkaç tane ürün seçiyorsunuz.Bunlar ister severek kullandığınız,isterse de kullanayım da bitsin gibi sevmediğiniz ürünlerin de olabileceği bir grup kozmetik ürünü olmalı.Amaç bu ürünleri daha sık kullanmak ve daha çabuk bitirmek.Böylece çantanızda,dolabınızdaki ürünler biraz azalacak ve siz de rahatlayacaksınız.Project pan yapan insanlar genelde ürünler belli miktarda azalana veya bitene kadar hiç alışveriş yapmıyorlar(bkz.kozmetik diyeti).Daha sonra da yüklü miktarda,bitirdikleri ürünlerden daha fazla ürün satın alıyorlar.Ben hayatımın hiçbir dönemi diyet yapmadığım için bu duruma biraz karşıyım.Bu tarz şeylerin yaşam tarzı olması gerektiği kanaatindeyim.Bu yüzden de bu süreç içersinde hiç ürün almayacağım demek değil bu.Biten şampuanımı,temizleme jelimi gidip satın alacağım veya indirimde uzun zamandır çok istediğim bir şeyi alacağım,ama gidip gereksiz şeyler,olsa da olur olmasa da olur tarzda ürünler satın almayacağım.


 Aslında elimde çok fazla ürün yok.Fakat herkes gibi almak istediğim,denemek,kullanmak istediğim çok fazla ürün var.Bunları alırsam,elimdeki ürünleri kullanmamaya başlayacağım ve bu şekilde bir kısır döngü içersinde bulacağım kendimi(tıpki çocukken yeni barbie bebek alındığında eskilerinin pabucunun dama atılması gibi).Bunun olmasını istemediğimden de 1 ruj bitirip 1 ruj almak,1 parfüm bitirip yerine yenisini almaya çabalamak istiyorum.Şimdi koleksiyonum büyümeden bunu yapmazsam muhtemelen ilerde elimde kullanmadığım 5-10 bronzerım,far paletim vs olacak.Ki bu çok gereksiz bence.
 3 tane uygun fiyatlı pudra-fondöten yerine 1 tane kaliteli ürün olması çok daha mantıklı.Eşyalara anlam yüklemek yerine,anıları biriktirmek daha güzel değil mi?Spora,filme,konsere,yeni yerler gezip görmeye para harcamak,geleceğe yatırım yapmak daha güzel değil mi sizce de süslüler?


 Bu upuzun girizgahtan sonra seçtiğim ürünlere göz atalım:


The Balm-Nude Tude:Satın aldığım ilk far paletim.Elimde 2 adet far paleti var(diğeri nude dude).Bu paleti severek kullanıyorum.Far paletini bitiremeyeceğimi bende biliyorum fakat en azından 1-2 farın dibini görmeye başlasam devamı gelir diyorum.Sizce?
Wet n Wild-Walking on Eggshells:Ben bu üçlü far paletini çok seviyorum.Renkleri,yapıları,kalıcılıkları fiyatına göre çok başarılı.Çok sevdiğim içinde belki dibini görmeye başlarım diye umut ediyorum.Böylece yeni şeyler aldığımda içim rahat edecek.
Wet n Wild-Brulee:Mat ten rengi far benim için makyajın olmazsa olmaz parçalarından biri.Bu farı da oldukça seviyorum.Hazır dibini görmüşken bitirmek istiyorum.Aynı zamanda Nude Dude paletimde de bu renkten olduğu için biterse üzülmeyeceğim.
The Balm-Sexy Mama:Bu transparan pudrayı başta çok seviyordum.İçeriği de nispeten birkaç markaya göre daha temiz.Fakat son zamanlarda pek elim gitmiyor.Çünkü makyajı matlaştırma da yağı önleme de başarılı değil.Fakat cildi cakey yapmaması güzel.
Maybelline Affinitone Pudra:Bu pudra çok uzun zamandır benimle.İlk satın aldığım ten ürünüydü.Rengi fazla pembe.Ürün atmayı sevmediğimden kullanıp bitirmeyi düşünüyorum.


3 dudak ürünü seçtim:
Essence 07 Natural Beauty Ruj:Bu rujun rengini çok seviyorum.Günlük kullanım için biçilmiş kaftan.Nemli bir yapısı var ve kalıcı değil.Ürünün yarısına geldim bile!
Maybelline 210 That's Mauvie Ruj:Bu rujda yine kalıcı olmayan ıslak-nemli bitişli bir ruj.Lip balm kıvamında ama renk vermesi güzel.Yine my lips but better modunda günlük kullanıma uygun bir ruj.
Maybelline Babylips Lipbalm:Kendisi en sevmediğim lipbalm olur.Asla nem vermeyen,hatta dudakları kurutan bir ürün.Yarısını bitirdim.Kalanını dudak için değil de tırnak etlerim için kullanmayı düşünüyorum.


The Balm-Put a Lid On It:Bu göz bazı oldukça başarılı.Fakat son kullanma tarihinin geçmesinden korkuyorum.Gramajı da oldukça fazla.Çok azı bile yetiyor.Bu yüzden her gün kullanmaya çalışıyorum.
Maybelline Rocket Maskara:Oldukça sevdiğim bir ürün ama birkaç aydır elimde.O yüzden bitirmeye çabalıyorum.
Benefit They're Real Pushup Liner:Siyahlığı,kalıcılığı çok güzel.Ama ürünün içerde kuruması,ziyan olması vs çok saçma olduğundan bittiğinde satın almayı düşünmediğim bir ürün.
Rimmel London Lasting Finish Fondöten:En açık rengi bile bana biraz koyu kalıyor.Bu ürünü sevip sevmediğime bir türlü karar veremedim.Bu yüzden de bitirmek istiyorum.Alalı uzun süre olmadı ama kalabalık yapsın istemiyorum.
Pink-Fresh Clean Vücut Spreyi:Çok temiz bir koku fakat Victoria's Secret kokuları bir yıl içinde tüketilmezse bozuluyor,koku değişiyor.Benimki de ufaktan değişmeye başladı.Bu yüzden bitirmek için uğraşıyorum.
I Love-El Kremi:Oldukça yapay kokuya sahip bu el kremi artık bitsin istiyorum.

Bu ürünler azalır,biterse neler almayı düşünüyorum?Bana hitap eden severek kullanabileceğim bir far paleti,fondöten veya renkli nemlendirici,transparan pudra,1-2 ruj,parfüm.

***
Biraz yavaşlamaya karar verdim.Tüketmenin,yeni bir şeyler almanın sonu yok.Öylesine aldığımız şeyler yerine elimizde sadece gerçekten sevdiğimiz ürünlerimiz olsa,hakkını vererek kullansak daha iç rahatlatıcı değil mi?Alırken çok gaza gelmemek,iyi ölçüp biçmek gerekli."Herkeste var bende niye yok,ama bu ruj şu kadına çok yakışmış" gibi cümleler yerine "ben bunu gerçekten istiyor muyum,buna ihtiyacım var mı,bana yakışır mı,ben bu ürünü severek kullanır mıyım" gibi sorular sormak gerek.
Benim belirlediğim ürünler bu şekilde.Birkaç ay sonra bir güncelleme yaparım muhtemelen.Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz?Yorum bırakırsanız sevinirim.
İnstagram ve Snapchat'ten beni @oznurozdemirrrr kullanıcı adıyla takip edebilirsiniz.Sevgiler :)

6 Şubat 2016 Cumartesi

Bitenler #2

 Merhaba!İlk bitenler yazımın üzerinden aylar geçti.Bu süreçte bende bir poşet dolusu ürün bitirdim.Bu yazıda 2-2,5 ayda bitirdiğim birkaç ürün olacak.


Neler bitirdiğime yakından bakalım:


John Frieda Dream Curls(Bukle Belirginleştirici) Şampuan:Saçlarım oldukça uzun ve uçları dalgalı.Bu şampuan ise vaad ettiği gibi saçtaki dalgaları daha da ortaya çıkaran bir şampuan.Bu yüzden sevdim,yeniden satın alırım.
Duru Fresh (Dağ Havası) Duş Jeli:Hafif temiz kokulu bir duş jeliydi.Kokusu hafif olduğundan hiç kalıcı değil.Bu yüzden bir daha satın almam.
Colgate Optik White Instant Diş Macunu:Dişleri beyazlatmayı vaad eden bu diş macununun,dişleri beyazlattığını düşünmüyorum.Fakat verdiği temizlik hissi,tadı hoşuma gittiği için bittikçe satın alıyorum.


Sensitive 4Plus Ağız Bakım Suyu:Bu ağız bakım suyunu sevdim.İçersinde alkol yok.Tat olarak da Listerine'e benziyor.Fakat nerde satıldığını bilmediğim için Listerine'le yoluma devam ederim.
Şelale Aseton:Bittikçe aldığım ürünlerden biri.Asetonda genelde Şelale,Parmex gibi markalar tercih ediyorum.
Loreal Casting Sunkiss Renk Açıcı Jel:Bu ürün saç rengini açıyor.2015 ilkbaharda satın alıp,1-2 ayda bir kullandım ve bu şekilde bir kutuyu yavaş yavaş bitirdim.Şu an saçlarımın renginden oldukça memnunum.Güneşte açılmış gibi doğal duruyor.Benim saçıma herhangi bir zarar vermedi(saç bakımımın da bunda etkisi olabilir tabi).Hemen gidip yenisini satın aldım.


Victoria's Secret-Secret Charm Vücut Spreyi:Bu ürünü çok seviyorum.Kokusu benimle özdeşleşti artık.Temiz ve çiçeksi bir koku.Mis gibi yasemin kokuyor.Fakat hiç kalıcı değil.Ama kokusunu çok sevdiğimden bittikçe alıyorum.
Avon Sensuelle Vücut Losyonu:Biraz ağır ve feminen bir kokuya sahip.Pek sevmediğim için bir daha satın almam.
Wellnes&Beauty Vücut Peelingi:Bendeki deniz tuzu olan çeşidiydi.Bu ürün Rossman'da satılıyor.Ben oldukça memnunum.Hem ciltteki ölü deriyi temizliyor,hem de çok güzel nemlendiriyor.Cildiniz yumuşacık oluyor.İlk fırsatta yeniden satın alacağım.Kutusu çok güzel,atmayıp içine mum falan mı koysam?


Rexona Cotton Dry Deodorant:Benim oldukça sevdiğim,ter kokusunu önlemede başarılı bulduğum bir deodorant.Bittikçe satın alıyorum.
Rexona Teens Tropical Deodorant:Bu ürün elimde uzun süredir vardı.Parfümlü gibi kokan deodorantları sevmediğimden bitirmem çok uzun zaman aldı.Zaten artık satılmıyor diye biliyorum.


Bausch+Lomb Lens Solüsyonu:Bittikçe satın aldığım,çok memnun olduğum lens solüsyonu.Benim gibi optik lens kullananlara tavsiye ederim.
Nivea Canlandırıcı Günlük Bakım Kremi:Bendeki normal-karma ciltliler için olanıydı.2 kutu bitirdim.Uygun fiyatlı ve fiyatına göre ortalama bir nemlendiriciydi.Fakat artık başka markalar denemek istediğimden satın almam.


Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu:Ten makyajımın kabasını bu ürünle temizliyorum.Bittikçe satın aldığım bir ürün.
Neutrogena Göz Makyaj Temizleyicisi:Göz makyajını temizlemede kullandığım en başarılı temizleyici.En zor maskaraları bile kolayca çıkarıyor.Bittikçe satın alıyorum.
Sephora Makyaj Temizleme Sütü:Hiç memnun olmadığım bir ürün.Makyajı hiçbir şekilde temizlemiyor.Bu yüzden bir daha satın almam.


Note Full Coverage Liquid Concealer:Bendeki rengi 02.Memnun olduğum bir kapatıcı.Çok fazla göz altı morlukları kapatmıyor.Hafif kapatıcılık ve aydınlatma isteyenler memnun kalacaktır.Renkler fazla sarı alt tonlu.Biter bitmez yenisine geçiş yaptım.
NK Fast Dry Topcoat:Benim en sevdiğim tırnak cilası.Ojeyi hızla kurutuyor ve kalıcılığını artırıyor.Gratis'te satılıyor.Bendeki bitmeden ağdalaştığı için çöpe gidiyor.Yenisini hemen satın aldım.Bu arada ambalajları değişti.
Benri Makyaj Temizleme Pamuğu:Bittikçe satın aldığım memnun olduğum ürünlerden biri.

Gelelim tester ürünlere:
Cyrene Argan Milk Serum:Nemlendirmesi güzel fakat kokusu pek hoşuma gitmedi açıkçası.O yüzden bu ürünü alıp almama konusunda kararsızım.
Cyrene Hydra Radiance Micro Exfoliating Scrub:Bu peelingi başarılı buldum.Elimdeki ürünler bitmek üzere olduğunda satın alabilirim.
Yves Rocher Evidence Parfüm:Bu ürünü ilk indirim-kampanya döneminde almayı düşünüyorum.Pudralı-temiz bir koku.Yves Rocher'nin parfümlerinin kalıcılıkları da başarılı.

Yazıda ne yazık ki renkli kozmetik adına sadece kapatıcı vardı.Umarım bir sonraki bitenler yazımda daha fazla renkli kozmetik olur.Bir sonraki yazıda görüşmek üzere! :)