30 Eylül 2015 Çarşamba

Maybelline Color Sensational Ruj - 630 Velvet Beige

 Merhaba,okulların açılmasıyla mat rujlara dönüş yaptım,sonbahar geldi ve havalar soğuyor.Makyajla daha çok içli dışlı olmaya başladık hepimiz.Mat rujlar gün içersinde dudaklarımı kuruttuğunda elim hep bu ruja gidiyor.


 Sabah sürdüğüm mat rujumu öğle yemeğinden sonra yeniden tazeliyorum,akşama doğru ise dudaklarım iyice kuruduğunda lipbalm kullanmak istemediğimde Maybelline'in bu ruju imdadıma koşuyor.


 Nemli olması ve dudaklarımı kurutmayışı,dudaktaki kusurları belli etmemesiyle favorim oldu,makyaj çantamdan ayırmıyorum.Sür-çık dediğimiz rujlardan,bence herkesin makyaj çantasında bu tarz 1-2 ruj olmalı.Rengi bütün makyajlarla gidebilecek bir ton.Tam benlik;gül kurusu-kahvelik barındıran bir ton.


 Nemli yapısından dolayı kalıcılığı pek yok,fakat bir şeyler yiyip içmediğinizde 2 saat kadar kalıcılığa sahip.


 İçersinde ışıltı,sim yok.Sürümü kolay.Kokusunu da çok beğendim.Vanilyaya benzer bir kokusu var.


 Yine Maybelline'in başka serisinden yapı olarak bu ruja benzer,sür-çık diyebileceğim bir ruju daha var elimde,detaylı yazısı için tıklayın.

Dudağımda duruşu.

 Bu seriden ruj alacaksanız 162-feel pink ve 745-wooden brown numaralı rujlara da bakmanızı öneririm.Revlon Lip Butter'lar ve Rimmel London'ın Moisture Renew serisi de bu ruj serisine benzer.Rujun fiyatı 25 tl,ben indirimden 9.90 tl'ye aldım.Sevgiler :)


20 Eylül 2015 Pazar

Alışveriş #1

 Merhaba,bugün ilk alışveriş yazımı yazacağım.Son 1-1,5 ayda yaptığım alışverişler bunlar.Bayramda Gratis ve Watsons indiriminden faydalandım.Flormar'ın büyük indiriminden,yine T-Shop indiriminden,Rossman,Yves Rocher ve Sephora'dan da birkaç parça ürün satın aldım.Uzun bir yazı oldu baştan uyarayım :)


 Sephora'dan uzun zamandır istediğim Benefit-Primping with the Stars seti aldım,Benefit ürünlerini denemek isteyenler için güzel bir set.Fiyatı 130 tl(Detaylı yazısı gelecek).Batiste kuru şampuanın küçük boyunu aldım,bu benim ilk kuru şampuanım.Fiyatı 14 tl.Duş jeli Gratis'in hediyesi.


  Gratis'ten Ecotools'un yeni çıkan Eye Enhancing Duo isimli çift taraflı olan 2 göz fırçasını aldım,fiyatı indirimde 21,90 tl.Fırçalar çok kaliteli,seyahatlerde 2 göz fırçasıyla bütün göz makyajınızı yapabilirsiniz.


 T-Shop indiriminden Maybelline Dream Pure Bb Krem'i satın aldım(cildim karma),bendeki light rengi.İlk izlenim olarak memnun kaldım günlük kullanım için,okula giderken vs kullanıcam,kalıcılığı çok değil.Fiyatı 15 tl falandı.Yine Maybelline'den Color Sensational rujlardan 630-Velvet Beige ruju aldım,bunlar satin yapıda,mat değil.Dudakları kurutmuyor.Tam bir sür-çık ruj.Fiyatı 10 tl.Maybelline Color Tattoo-On and On Bronze rengini sonunda satın aldım!Fiyatı 12-13 tl.Acayip güzel bir far,hem yapısı hem de rengi.Neden daha önce almamışım? :(
 Rossman alışverişime gelecek olursak;Essence'in I Love Nude serisinden 03 Creme Brulee isimli farı aldım,farın yapısı çok güzel fırınlanmış ve yumuşacık,mat değil,içersinde çok doğal ışıltılar var.Fiyatı 9 tl.Rival de Loop'un şeffaf kaş jelini aldım,fiyatı 10 tl.


 Flormar büyük bir indirimde yaklaşık 2 aydır,bende buna dayanamadım ve Flormar'dan ilk kez oje dışında alışveriş yaptım.Kahverengi yüz bazı çok övülüyordu;fiyatı 5 tl.Dudak bazı ise 10 tl.
 Watsons'da eylül ayı boyunca Golden Rose Velvet Matte serisi 9,90 tl.Bu ruj serisi uygun fiyatlı mat rujlarda en sevdiğim seri,çok başarılı buluyorum.16 numaralı rengi aldım,tam bir sonbahar rengi.İçersinde kiremitlik bulunan bir kahverengi.Pure Beauty Bb Kremi çok seviyorum,elimdeki bitmek üzereydi bende en yakın arkadaşımla 2'li avantajlı setten aldım.Tekli olarak fiyatı 27 tl,2'li paketi 32 tl.Bb kremin detaylı yazısı için tıklayın.


 Burun bantları Bim'de ve Tedi'de satılıyor,fiyatı 4-5 tl.Golden Rose Velvet Matte'lardan bir tane daha aldım,20 numara çok güzel bir bordo.Banyodan sonra saçımı açmak için yıllardır kullandığım Gliss sıvı saç kremini artık satın almayacağım,onun yerine bu ürünü kuaförümden satın aldım,çok memnunum.Fiyatı 30 tl,500 ml.


 Gelelim büyük bayram alışverişime;
Gratis:Aylardır istediğim The Balm-Nude Dude palete sonunda kavuştum.Fiyatı 47,90 tl.The Balm'ın fiyatları baya bir artmış(Doların yükselmesinden galiba).The Balm'ın yeni çıkan Mr Right Now göz kaleminlerinden koyu mor rengi satın aldım.Göz kalemi asansörlü ve fiyatı 20,90 tl.Real Techniques Core Collection Seti de uzun zamandır istiyodum,fiyatı 66 tl.Diş macunu ve küçük bir ayna aldım.İlk kez tester verdiler,çok şaşkınım.


 Yves Rocher'nin yeni çıkan oje serisinden 73-Vert Agave isimli ojeyi aldım,bir de kış için onarıcı lip balm.İkisinin de fiyatları ayrı ayrı 10 tl.

Yves Rocher 73-Vert Agave

Watsons:Revlon ürünlerini merak ediyordum ve Colorstay fondötenini satın aldım,bendeki rengi 150-Buff(Karma-yağlı cilt için olanı).Colorburst Matte Balm'lardan 230-Complex'i aldım.Ruj 18,fondöten 30 tl'ya geldi.


Bunlar da satın alıp toplu fotoğraflara eklemeyi unuttuğum ürünler;


Tedi'den bu organizerı 16 tl'ye aldım,aynısı Koçtaş'ta da satılıyor.Bu arada Koçtaş'a çok güzel organizerlar gelmiş.


Rival de Loop temizleme jelini beğenenler vardı,bende şans vermek istedim fiyatı 10 tl,Garnier'de deneme boy 2 tl.


Elidor birkaç ay önce yeni bir seri çıkardı ismi "Doğanın Enerjisi".İki çeşidi var;biri saç diplerini güçlendiren(turuncu),diğeri de saç uçlarını güçlendiren(yeşil).Ben saç diplerini güçlendirdiğini vaad eden şampuanı satın aldım,şimdilik memnunum.Bir de bitmek üzere olan Loreal Paris Sunkiss renk açıcı jelden bir tane daha aldım,saçımı kestirdiğim için ara ara kullanırım diye düşündüm.Sunkiss'in fiyatı 15 tl.
Geri kalanlar ise tamamen klasik ihtiyaçlar;pamuk,makyaj temizleme pamuğu,aseton...


Bu da Cyrene markasından ilk alışverişim,henüz elime ulaşmadı(bayram tatilinden sonra kargolayacaklar) ve ben markayı çok merak ettiğimden heyecanla bekliyorum ürünleri.Merak edenler için Cyrene Türk bir marka,cilt bakım ürünleri var,vegan ve içeriği temiz.Birkaç hafta önce sınırlı sayıda bir kutu çıkardı çıkar çıkmaz tükendi.Yine böyle bir kutu hazırladılar bu sefer kaçırmak istemedim.İçinde 3 tam boy ürün ve deneme boy ürünler var.İçindekiler sürpriz,biri serummuş.Fiyatı 39 tl.



Benim en son yaptığım bayram indiriminin de dahil olduğu kozmetik alışverişlerim bu şekilde.Gerçekten bir sürü şey almışım ama içlerinde kullanmayacağım bir şey yok.Bazıları okul açıldığından ihtiyaç ve hazır indirim var diye aldığım şeyler,bazıları ise gerçekten uzun zamandır almak isteyip ertelediğim şeyler.
Hala almak istediğim,wishlistimde olan bir sürü şey var ama yılbaşı indirimine kadar ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmayı düşünmüyorum(YAPTI).Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın,bir daha bu kadar biriktirmeden ve sıkmadan yazmak istiyorum.Siz bayram indirimini değerlendirdiniz mi?Neler aldınız?Sevgiler! :)
Not:İnstagramda alışverişlerimi anında paylaşıyorum,takip etmek isteyenler için;@oznurozdemirrrr

16 Eylül 2015 Çarşamba

Rival De Loop Ruj - 57 ve 59

 Merhaba,öncelikle bilmeyenler için belirtmeliyim ki Rival De Loop markası Rossman'larda satılıyor ve fiyat olarak Essence ayarında oldukça uygun fiyatlı bir marka.Bu markadan ilk alışverişim bu 2 ruju satın almamla oldu,rujları birçok kişi tarafından beğeniliyor.


 Elimdeki rujlar opak değil,kendi rengini alması için üst üste 2 kez uygulamak gerekiyor.Yapısı mat fakat kullandığım birçok mat ruja göre yapısı ve sürümü biraz değişik geldi bana.İlk sürdüğünüzde mat değil de saten gibi duruyor,daha sonra biraz daha matlaşıyor.



57 günlük kullanıma uygun içersinde mürdümlük bulunan bir bordo(Koyu bir gül kurusu gibi duruyor dudakta).Kışın gündüzleri rahatlıkları kullanılabilir romantik bir ton.59 ise hem gündüz hem de gece kullanılabilecek içersinde kiremitlik bulunan bir kırmızı tonu.Kırmızı rujlarla aram pek iyi olmamasına rağmen bu ruju çok sevdim.


 Gözlemlediğim kadarıyla seride en beğenilen rujlar 107,57 ve 59 numara rujlar.Fiyatları çok uygun.Yapıları dudakları hafif kurutsa da ortalama bir mat rujdan daha az kurutuyorlar bence.Kalıcılıkları yüksek değil ama fiyatları bu eksikliğin önüne geçiyor.

Dudağımda duruşu;solda 57,sağda 59

 Rujların alt kısmı çıkıyor,böylece dudak fırçasıyla kusursuz bir uygulama yapabilirsiniz.


 Fiyat-performans açısından tatmin edici bir ürün,fiyatı 7 tl ve indirimlerde 3 tl'ya kadar düşüyor.Rossman'lardan temin edebilirsiniz.Sevgiler :)


2 Eylül 2015 Çarşamba

Pure Beauty Multi-Function Bulgarian Rose BB Krem

 Merhaba,bugün Pure Beauty markasının bb kreminden bahsedeceğim.Bu ürünü 5 aydır kullanıyorum ve bitmek üzere.Birkaç aydır sivilcelerimden dolayı her gün fondöten kullanıyordum.Sivilcelerimle barışmak ve içeriği elimde bulunan birkaç ten ürününe göre daha temiz olduğu ve birçok kişi tarafından beğenildiği için bu bb kremi satın aldım.




 Bu ürün orta kapatıcılıkta ve tek renk olarak satılıyor.Ben drugstore fondötenlerde daima en açık rengi kullanıyorum ve bu ürün tek renk olduğu için çekincelerim vardı fakat ten rengimle birebir uyuşuyor.Sürdükten 5 dakika sonra iyice yüze yerleşiyor.


 Pure Beauty,Kore markası ve bu yüzden de bu bb krem gri alt tonlu fakat ciltle bütünleştiğinden garip durmuyor.


 Bu bb krem gayet kalıcı,sabah sürüyorum ve akşama kadar bazsız duruyor.Sıcak yaz günlerinde bile performansı beni çok şaşırttı.Mata yakın bir bitişi var.Ben karma ciltliyim,garanti olması adına T bölgeme transparan pudra geçiyorum fakat pudra geçmediğim günlerde de ortalama 5 saat T bölgemde parlama olmadı.
Not:Uygun fiyatlı transparan pudra için Rimmel London Stay Matte,the Balm Sexy Mama(Detaylı yazısı için tıklayın) veya Essence All About Matt pudralara bakabilirsiniz.



 Ürün cilde iyice oturduğundan olsa gerek bulaşma yapmıyor,örnek vermek gerekirse telefonla konuşurken telefon ekranınıza bulaşma olmuyor;bu da en sevdiğim özelliklerinden.Ciltte ağırlık yapmıyor,cildi nemlendiriyor.

İçerik listesi
 İçerik olarak drugstoredaki birçok ten ürününe göre daha temiz olduğunu söylemek mümkün çünkü neredeyse hepsinde paraben var ve talc içeriği daha yüksek.İçersinde talc ve silikon var fakat paraben ve türevleri yok.
 Ben bazen elle,bazen de Real Techniques Expert Face fırça ile uyguluyorum.İki sonuçtan da memnunum.Yapısı akışkan değil(su gibi ince bir yapısı yok),bu yüzden elinizle de rahatlıkla uygulama yapabilirsiniz.


 İçersinde SPF 42 koruma var,bu sayede bahar-yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.Günlük hayatta kullanım için yeterli bir ürün bence.Ben severek kullanıyorum.Bittiğinde yeniden alacağım bir ürün.Sivilceye meyilli bir cildim var,bende sivilce yapmadı.Hatta sivilce ilaçlarımla birlikte kullandım ve sivilcelerim şu aralar ciddi anlamda azaldı.
 Pure Beauty markası Watsons'larda satılıyor.Bu bb kremin fiyatı 27 tl.İndirimlerde daha da uyguna geliyor.Umarım almak isteyenlere açıklayıcı bir yazı olmuştur.Sevgiler! :)

Edit:İlk kez bir ten ürününün 2.sini satın aldım!