28 Mayıs 2015 Perşembe

H&M Bronzing Powder Gorgeous Tan


Merhaba!Bugün H&M'den aldığım ilk kozmetik ürünümden bahsedeceğim size.Hatta bu benim satın aldığım ilk bronzer.İlk kez bir bronzer alacağım için uygun fiyatlı bir şey almak istedim.Aklımda 3 ürün vardı;H&M'in bronzerı,Nyc Sunny Bronzer(Türkiye'ye yeni geldi ve Benefit Hoola'ya dupe gösteriliyor) ve Rimmel London'ın bronzerları vardı.Bende H&M'e gittiğim bir gün bu ürünü satın aldım.


  Ürün 2 renkten oluşuyor.Bendeki açık rengi,gorgeous tan.Aynı zamanda bu bronzlaştırıcı pudra 2 boyutta satılıyor ben küçük olanını aldım.Bendeki 8,5 gram.Yanlış hatırlamıyorsam büyük olanlar 20 gram civarında.

Soldaki bana,sağdaki en yakın arkadaşıma.<3

  Ben beyaz tenli olduğum için bu bronzerı sadece yüzümü ısıtmak adına allıkmış gibi uyguluyorum.Yani bu ürün bir kontür pudrası değil.Belki diğer koyu olan tonuyla kontür yapılabilir(Kontür turuncu bronz pudralarla değil daha soğuk alt tonlu kahvelik barındıran bronzerlarla mümkün).Ben elmacık kemiklerime,,şakaklarıma ve alnımın üst kısımlarına-saç diplerine gelicek şekilde hafifçe dokundurarak sürüyorum.Bendeki renk turuncu alt tonlu-hatta turuncu- bir renk.Bronzlaştırıcı pudralar yüzümüzdeki yüksek yerlere renk vermek,yüzümüzü ısıtmak amacıyla kullanılan,direk güneşin gördüğü yerlere sürülen bir ürün."Warm up the face" dedikleri olay.


  Ürünün beni en şaşırtan özelliği baya pigmentli oluşu.Uygun fiyatlı hatta ucuz olduğu için pigmentsiz olacağını düşünüp fırçayı içersinde baya dolandırdıktan sonra yüzüme sürdüm ve o da ne?Beyaz tenim çamur olmuş. :( İlk maceramız bu şekildeydi.


  Ben bu ürünü Real Techniques'in allık fırçasıyla,yine H&M'den aldığım kalp formundaki allık fırçasıyla ve son olarak Real Techniques'in Expert Face fırçasıyla uygulamayı denedim.İlk 2 fırçayla allık uygular gibi uyguladım.Yani ürünü hafifçe pıt pıt hareketler yapıp elmacık kemiğime sürdüm ve ufak yuvarlak hareketlerle dağıttım.Birazda alnıma saç diplerime doğru belli belirsiz uyguladım.Fakat Expert Face ile uygulamam daha farklı oluyor.Fırçayı dik tutup elmacık kemiğimin üzerine ince ve sert bir hat çiziyorum(kontür yapar gibi) sonra fırçayı yan tutup bu hattı hafifçe dağıtıyorum.Bu şekilde daha net bir gölge oluyor.

RT Blush Brush ve H&M Allık Fırçası
RT Expert Face
  Kalıcılığı beklentimden iyi.4-5 saat yanaklarımda kalıyor.Sonrasını deneme fırsatım olmadı.Ürün bir miktar tozutuyor.İçersinde belli belirsiz simler var sanki ama tene değdiğinde mat duruyor.Bronzerlar göz kapağına gölge verme amaçlı da kullanılabilen ürünler.Bu şekilde de deneyebilirsiniz.
  İçeriği temiz değil.Talc,mica,paraben var.Bende alerjik bir reaksiyona sebep olmadı.Fakat içersindeki talc veya paraben sivilce yapabilir,bu tarz ürünlerde dikkatli olmak gerek.Fiyatı 10 tl.Ben bu ürünü bu yaz severek kullanacağım.Uygun fiyatlı bir bronzer arıyorsanız bu ürüne şans verebilirsiniz.
  Son olarak kontür için uygun fiyatlı bir ürün yok sanırım.Nars Laguna ve Benefit Hoola kontür için en iyisi.Yüzü ısıtmak için en başta bahsettiğim uygun fiyatlı ürünler dışında indirim döneminde Loreal'in bronzerlarına da bakılabilir.Ben The Body Shop'ın Honey Bronzer'ını bir indirim dönemine getirip almak istiyorum.Beğeneni çok,bütçenize ve zevkinize göre bir sürü seçenek var.Umarım yararlı bir yazı olmuştur.Sevgiler :)

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Bitenler #1

 Merhaba.İlk bitenler yazımla karşınızdayım!Memnun olup olmadığım ürünler ve bir daha o ürünü alır mıyım gibi soruları bundan sonra "bitenler" başlığı altında toplamaya karar verdim.
 Son 1 ay içersinde bitirdiğim ürünler;


 Her bitenler yazısında mutlaka pamuk,makyaj temizleme pamuğu ve aseton olmak zorunda,öyle değil mi?


Benri marka pamuklar ve makyaj temizleme pamukları Gratis'lerde satılıyor.Şelale asetonun bu çeşidinin kokusu benim gibi alerjik,hassas burunlu bir insanı rahatsız etmiyor,hapşurmuyorum.Bu yüzden kendisinden birkaç tane alıp yedekledim.Bu gruptaki ürünler temel ve daima alacağım ürünler.


 Victoria's Secret'ın body mistlerini kalıcılıkları hariç seviyorum.Favorim Secret Charm.içersinde hanımeli ve yasemin var.İçersinde yasemin olan kokulara karşı zaafım var.Hafif,zarif bir çiçek kokusu.250 ml olduğu için baya bereketli.Günlük çantada taşımak için büyük.Bu yüzden Gratis'lerde satılan minik parfüm şişelerinden alıp yanınızda taşıyabilirsiniz.Bu vücut spreyi azaldığında hemen gidip yenisini aldım,o kadar çok seviyorum kokusunu.
 Avon'un Sensuelle vücut losyonunu da nihayet bitirebildim.Parfümünü geçen ay bitirmiştim.Kokusu pek benlik değil.Daha çok kışlık bir koku.Ayrıca alerjik bünyeme parfümü iyi gelmedi.Bir daha almam.
Sağ tarafta görülen minik kremde Gratis'te kasa kenarlarında 1-2 liraya satılıyor.İlginç bir yapısı var,fazla yapay kokuyor.Bir daha almayacağım bir ürün.


 Favori 2 deodorantım.Nivea'nın içersinde alüminyum yok(Alüminyum kansere neden oluyor özellikle de göğüs kanserine) fakat Rexona'nın içersinde var.Deodorantlardaki alüminyum yoğun korumaya yardımcı.Şunu belirtmeliyim ki Nivea çok daha doğal,fresh.Fakat sıcak aylarda ter kokusuna karşı pek başarılı değil.Bu yüzden yoğun günlerde ve sıcak aylarda elim Rexona'ya gidiyor.Rexona'nın içersinde alkol yok.Ben bu iki deodorantı da bittikçe alıyorum.


 Sıvı saç kremlerini her duştan sonra yıllardır kullanıyorum.Benim için değişmez bir rutin.Gliss'in sıvı saç kremlerinde hemen hemen her çeşidini kullanıp denedim.Birbirleri arasında pek ekstrem fark yok.Ben daha çok duştan sonra dolaşan saçlarımı açmak için kullanıyorum.Pratik bir ürün,bittikçe alıyorum.
Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu,bittikçe aldığım uygun fiyatlı makyaj temizlemede başarılı bir ürün.Ben ten makyajımı temizlemede kullanıyorum.Göz makyajında özellikle de maskara temizleme de pek başarılı değil(Maybelline'in maskaralarını veya waterproof maskaraları çıkaramıyor).


Garnier'nin bu 3'ü 1 arada ürünü uzun zamandır kullanıyorum.Bu bitirdiğim 3.kutuydu sanırım.Bundan sonra almayacağım.İlk 2'sini temizleme,peeling amaçlı kullanıyordum.Bunu ise banyoda gözeneklerim açıkken kullanıp bitirdim.Fiyatına göre normal bir ürün.Hassas ciltleri yakıp,kurutabiliyor.Aynı amaçla Yves Rocher Kayısılı Peelingi kullanıyorum artık.(Kayısılı peelingin detaylı yazısı için tıklayın.)


 Vee gelelim yazıda bitirdiğim tek renkli kozmetik ürüne.Ben allık,ruj gibi ürünleri hiç bitiremeyen bir insan olduğum için biten bir renkli kozmetik gördüğümde baya seviniyorum.Maybelline One by One maskarayı çok sevdim.Rocket Volum'e göre daha başarılı.Hacim veriyor,kıvırıyor.Kime önerdiysem çok sevdi.Elimdeki maskaralar bittiğinde ve maskara keşfim sonlandığında yine dönüp alabileceğim bir ürün.Ürünün fırçasını atmayıp kaşlarımı taramak için kullanacağım.

 Bitenler yazım bu şekildeydi.Ürün bitirdikçe mutlu olanlardanım ben.Siz bu ay neler bitirdiniz?Sizin de bu ürünlerden kullandığınız veya merak ettikleriniz var mı?Yorum yazarsanız sevinirim.
Görüşmek üzere! 

14 Mayıs 2015 Perşembe

Betty Boop Color Queen Kalem Ruj No:05

  Merhaba!Yakın zamanda instagram(@oznurozdemirrrr) sayfamda paylaştığım Betty Boop Color Queen kalem rujdan bahsedeceğim bugün.Bendeki rengi 05.


  Nude-pembe olan içersinde hafif mürdümlük(mauve) bulunduran rujlara bayılıyorum.Dudak tonumun 1-2 ton koyusu rujlar günlük olarak en çok tercih ettiğim rujlar.My lips but better dediklerimizden.Bazen biraz yoğun göz makyajı,bazen de ince bir eyelinerla kombinliyorum bu ruju.No makeup görünümüne de çok uygun bir tonda.Sanki dudağıma gerçekten ruj sürmemişim gibi duruyor(benim dudak tonumda).


 Bazen bu ruju birkaç ton koyu rujlarımı sürmeden önce sürüyorum yani sanki bazmış gibi.Biliyorum kulağa biraz saçma geliyor ama sanki o rujların kalıcılıkları bir tık artıyor gibi geliyor bana.(Essence Satin Mauve dudak kalemiyle kombinlenebilir.) Hangi rujların altına sürdüğüme gelirsek;Essence 07 Natural Beauty ve Golden Rose Velvet Matte 02.

Essence 06 Satin Mauve Dudak Kalemi,Essence 07 Natural Beauty ve Betty Boop 05 

 Kalıcılığı Essence'in longlasting(siyah kapaklı) rujları gibi ortalama 2 saat.
 İçersinde paraben,talc,mica var.Üretimini Ekka Kozmetik yapıyor,Türk markasıymış.



 Yapısı biraz ilginç yani ilginç derken kötü değil.Yok gibi bir his-pürüzsüz denebilir- oluyor dudağımda.Sanki bütün makyajımı yapmışım ama dudağıma ruj sürmeyi unutmuşum gibi.

Dudağımda duruşu

 Ürünün sevmediğim yanı kalemtraşla açılıyor olması.Bu tarz ürünleri pek pratik bulmuyorum.
 Benim genel olarak sevdiğim bir ruj.Günlük dudak tonunuzdan birkaç ton koyu pembe bir ruj arıyorsanız bu ruja şans verebilirsiniz.Ürün Gratis'lerde 14-15 tl gibi bir fiyata satılıyor.

9 Mayıs 2015 Cumartesi

Nivea Aqua Effect Canlandırıcı Bakım Kremi

  Merhaba,bugün yaklaşık bir yıldır yüzüm için kullandığım nemlendiricimden bahsedeceğim.Cildim karma yani T bölgem yağlı,yanaklarım ise kışın soğuklarda kuruyor.Yüz için olan nemlendiricimi kışın daha fazla kullanıyorum.


  Makyaja başlamadan sabahları yüzümü yıkıyorum ve daha sonra nemlendiricimi sürüyorum.3-5 dakika bekledikten sonra makyaja başlıyorum(fakat bazen beklemeye zamanım olmuyor ne yazık ki).Akşam eve gelip makyajımı çıkarıp,cildimi temizledikten sonra yüzüme tekrar krem sürüyorum.


  Cildi temizledikten sonra nemlendirmek gerçekten çok önemli.Bu ikisini aksatmadan düzenli olarak yaptığınız takdirde cildiniz çok daha güzel ve sağlıklı oluyor.Makyaj yüze daha güzel oturuyor,cilt daha canlı,sağlıklı ve pürüzsüz oluyor.Bu yüzden cilt tipine uygun yüz temizleme jeli ve nemlendirici muhakkak edinmeli.


  Cildim karma olduğundan T bölgeme çok fazla krem sürmüyorum.Zaten az bir miktar krem bütün yüzüme yetiyor bu bakımdan bereketli bir ürün olduğunu düşünüyorum.Kremi özellikle yanağımdaki kuruyan bölgelere sürüyorum.Eğer cildiniz karma veya yağlıysa,cildiniz daha fazla yağlanırsa diye korkup krem kullanmaktan olabildiğince kaçıyorsanız yanlış yaptığınızı belirtmek isterim çünkü her cildin az veya çok neme ihtiyacı var.Fakat makyajdan önce yağlı bölgelere sürmekten kaçabilirsiniz veya banyodan hemen sonra gözenekleriniz açıkken krem sürebilirsiniz cilt hemen emiyor(bazen bu şekilde kullanıyorum bende).


  Ürün Spf 15 içeriyor.Hassas cildimde herhangi bir probleme yol açmadı.Fakat sivilceli ciltlerde nasıl olur emin olamıyorum.Bu 2.kutum.Şimdilik memnunum fakat bu üründen sonra dermokozmetik bir markanın nemlendiricisini denemeyi düşünüyorum.Bu kremin fiyatı 20-25 tl civarı.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Golden Rose Velvet Matte Ruj 02

  Bugün son zamanlarda en sevdiğim hatta uygun fiyatlı rujlar içersinde en başarılı bulduğum Golden Rose Velvet Matte serisinden 02 numaralı rujdan bahsedeceğim.



  Neden bu kadar başarılı bulduğuma gelirsek bu serinin yapısı gerçekten başarılı.Serideki rujlar mat yapıda.Fakat birçok markadaki mat rujlar gibi dudakları kurutmuyorlar.Kadifemsi bir yapısı var.Bu yüzden ruju sürmeden önce lip balm sürmeme gerek olmuyor.Bu seriyle tanıştıktan sonra Rimmel London Kate serisi eskisi kadar ilgimi çekmemeye başladı.



  Bu serideki rujlar kalıcılık olarak da çok başarılı.Benim dudaklarımda 4 saati aşkın bir şekilde bozulmadan kalıyor.Ruj dudak çizgilerine dolmuyor,dudaktan çıkarken de homojen bir şekilde çıkıyor.

Flaşlı
Flaşlı
Flaşsız

 Bendeki 02 numaralı ruj soğuk bir pembe,fakat tonu biraz daha koyu olduğu için birçok tene yakışabilecek bir renkte.İçersinde hafif morumsuluk bulunduran gül kurusu bir renk.Ben bu tarz renkteki rujları çok seviyorum.Günlük makyajımda en çok bu tondaki rujları kullanıyorum.
 Swatch'larda koyu dursa da aslında dudakta o kadar da koyu durmuyor.


Dudağımdaki duruşu


  Sevmediğim tek yanı ambalajı.Doğrusunu söylemek gerekirse biraz dandik.Normalde bu ruj dipten kırıldı ama ben bir şekilde yerine taktım:))
  İçersinde E vitamini var.Eğer Mac rujları seviyorsanız fakat bir ruja o kadar para vermek istemiyorsanız bu seriye kesinlikle şans verin.Seride 27 renk seçeneği var.03,10,12,16,20 numaralı rujlarda gözüm var!
  Elimdeki diğer rujlarla renk karşılaştırması:
 (Soldan sağa;Essence 06 Satin Mauve dudak kalemi,Betty Boop Color Queen 05,Essence 07 Natural Beauty ruj,Golden Rose Velvet Matte 02.)




Watsons mayıs ayı kataloğunda bu rujlar indirimli 10 tl.Normal fiyatı ise 15-17 tl civarı.Sevgiler!

3 Mayıs 2015 Pazar

Çekiliş Sonucu

  Merhaba,10 nisanda başlattığım çekilişime 1 mayısta katılım sona erdi.Bu tarihten sonra yapılan katılımlar geçersiz.Çekilişim blog üzerinden olduğu için tek zorunlu şartım gfc üzerinden blogumu takip etmekti.Bunu yapmayan katılımlar ne yazık ki geçersiz oldu.

Çekiliş hediyelerim

Çekiliş yapmak gerçekten çok zormuş.Hakkaniyetli davranmak,herkesin katılımını tek tek kontrol etmek gerçekten zor bir işmiş.Çekilişten sonra takipten çıkanları bundan sonra yapacağım çekilişlere dahil etmeyeceğim.205 geçerli katılım oldu.Katılımcı listesi:







Vee kazanan:




Çekilişimin kazananı;@ceymakeup.Kendisini tebrik ediyorum.Çekilişimin videosuna instagram hesabımdan bakabilirsiniz.İnstagram hesabım:@oznurozdemirrrr
Sevgiler!:)