26 Ağustos 2014 Salı

Yves Rocher Kayısılı Peeling

 Bugün Yves Rocher markasının kayısılı peelinginden bahsedeceğim.Hepimizin peelinglerden farklı farklı beklentileri var.Ben cildimi temizlemek ve cildimin daha aydınlık bir görüntüye kavuşması için peeling kullanmayı tercih ediyorum.



  Karma ve hassas bir cilde sahibim,burun bölgemde de siyah noktalar var.İstiyorm ki sadece maskeler ya da burun bantları etkili olmasın siyah noktalara.Kullandığım peelinglerde işe yarasın istiyorum.Bu ürün siyah noktaları temizlemiyor,böyle bir vaadi de yok zaten.Fakat benim şu ana kadar kullandığım bütün peelingler hassas ve çabuk pembeleşen yanaklarımı daha da kızartıyorlardı.Ama bu ürün böyle bir şey yapmıyor.Ürünün en sevdiğim özelliklerinden,hatta en sevdiğim!


  Ürün yoğun kıvamlı,kayısı çekirdeği özleri barındırıyor içersinde(Kayısı çekirdeği özleri küçük,fotoğrafta gördüğünüz gibi).Cildi iyi bir şekilde temizliyor.Verdiği temizlik ve pürüzsüzlük hissi çok güzel.Nemlendirmesinide çok beğeniyorum.Genelde peeling yaptıktan sonra hemen yüzüme krem sürerim ama bu peelingi yaptıktan sonra cildime krem sürmesemde oluyor.
  Kullanımı:Bütün peelingler gibi bu peelingide yüzünüzü ıslatıp uyguluyorsunuz,ayrıca haftada 2-3 kez kullanılması öneriliyor.


  Ürünün diğer iyi bir özelliği çok güzel kokuyor oluşu tabiki.Ürün cildi yumuşatıyor,tazelik katıyor hatta aydınlatıyor.Bittikçe benim yeniden alacağım bir peeling.Ürün 50 ml ve 12,90 tl'ye Yves Rocher mağazalarından alabilirsiniz.Yves Rocher kartına sahipseniz ürün 8.90 tl'ye geliyor fakat bu kampanyanın süresi ne zamana kadar devam ediyor,bitti mi emin değilim.

24 Ağustos 2014 Pazar

The Balm-Sexy Mama Pudra

  Merhaba.Bugünün yazısı the Balm'ın çok sevdiğim ürünlerinden biri olan Sexy Mama Transparan Pudra üzerine olacak.Karma bir cilde sahibim.T bölgem yağlı ve gün içersinde cildimde parlamalar oluyor.Bu yüzden makyajımı daima pudra ile sabitliyorum.Cildime uygun renkte bir pudra bulmakta zorlanıyorum çünkü kullandığım her fondöten ve bb kreme farklı tonda pudra almam gerekiyormuş gibi hissediyorum.Bu yüzden transparan pudra kullanarak pudrada risk almıyorum.


  Ürünü fondöten ya da bb-cc krem üzerine uyguluyorum.Makyajımı bu şekilde biraz daha matlaştırmış oluyorum aynı zamanda sabitlemiş de oluyorum.Elim yüzüme değdiğinde elime fondöten benzeri bir ürün gelmemesi tabiki işime geliyor.
 Pudranın yapısını seviyorum çünkü yumuşak(Yumuşak olmayan pudra var mı?BİLMİYORUM).İnce bir yapıya sahip olduğundan yüzde kabuk kabuk bir görünüm olmuyor.Kalıcılığından çok fazla memnun değilim.Sabah yaptığım makyajımı 4-5 saat sonra aynaya baktığımda alın ve burun bölgemde parlamalar oluyor.Bende pudrayı yeniden sürerek makyajımı tazeliyorum.Kalıcılık olarak orta bir ürün denilebilir.


  Pudrayı fırçayla uyguluyorum.En sevdiğim pudra fırçası Real Tecniques Powder Brush.



  Pudra transparan olduğundan bütün cilt-ten renkleriyle sürüldükten sonra uyum sağlıyor.Ya bana uymazsa diye endişelenmenize gerek yok.Ayrıca fotoğraflarda flaşla bembeyaz görünmüyorsunuz.Bu pudra transparan olduğundan kapatıcı özelliği yok.Makyajı sabitlemek,karma-yağlı ciltlerdeki parlamaları önlemek için kullanılan bir pudra.Kapatıcılık arıyorsanız başka markalardaki renkli pudralara göz atmalısınız.
 The Balm markasının ürünlerini genel olarak beğeniyorum.Ürünü gratislerde 33-35 tl gibi bir fiyata bulabilirsiniz.

21 Ağustos 2014 Perşembe

Wet n Wild Üçlü Far-Walking on Eggshells

 Wet n Wild,Türkiye'ye geldiğinden beri çok konuşulan ve kapışılan markalardan biri oldu.Bugün size bu markanın en beğendiğim üçlü farlarından biri olan walking on eggshells'i anlatacağım.


 Wet n Wild uygun fiyatlı bir marka olmasına rağmen kullandığım ürünlerin hepsinden genel olarak memnun kaldım.Çünkü ürünleri uygun olmasına karşın kaliteli.
 Ürün tek kat uygulandığında bile pigmentli.Kalıcılığı güzel.Sabah sürüyorum akşam eve geldiğimde hala bozulmamış oluyor.Daha ne olsun?(En en sevdiğim özelliği bazsız kullanmama rağmen sabahtan akşama kadar farların göz kapağımdan uçmadan,göz kapağıma bulaşmadan kalması<3)



 En alttaki eyelid için kullanılacak olan pembe ışıltılı farı göz pınarlarıma uyguluyorum.Crease için olan kahverengiyi çok seviyorum.Bu rengi göz kapağımın tamamına-göz kapağımın çizgisini geçmeyecek şekilde-uyguluyorum.Brow bone için olan kemik rengine dönük beyaz farıda kaş altına hafifçe uyguluyorum.


 Wet n Wild farlar ve rujlar genelde Mac markasına dupe(muadil) gösteriliyor.Bu farlardan eyelid olan mac-naked lunch'a,crease olan mac-cork'a,brow bone ise mac-shroom'a dupe gösterilmiş.Meraklılar google görsel'den bakabilir.
 Bu 3'lü far günlük kullanımda benim çok işime yarıyor.Kalıcılık,renkler,pigmentasyon güzel.İçinden iki tane küçük far fırçası çıkıyor.Bu da artı bir özellik.Ürünün tek sıkıntısı ambalajı.Bütün Wet n Wild ürünlerinde olduğu gibi ambalaj kalitesiz.Yere düşürmemek gerekiyor.Çünkü yere düşünce anında kırılıyorlar.



 Üçlü farların fiyatları 13-15 tl civarında,Gratis'ler de bulabilirsiniz.

14 Ağustos 2014 Perşembe

İlk Post ve Merhaba!

  İşte burdayım!Uzun zamandır bir blog açmak istiyordum fakat buna bir türlü cesaret edemiyordum.Ama artık burdayım!Bu blogda aldığım,kullandığım makyaj malzemelerinin artı ve eksi yönlerini sizlerle paylaşacağım.Bunun yanı sıra arada daha farklı konularda da yazmayı düşünüyorum.Kendimi sınırlandırıp sizi de sıkmak istemiyorum çünkü.Bana gelirsek üniversite öğrencisiyim,hukuk okuyorum;henüz çok gencim ve bir miktarda üşengecim ama bir yerlerden başlamak gerek öyle değil mi?Daha fazlası için beklemede kalın.

                                                   xoxo,Öznur.