24 Nisan 2016 Pazar

Uygun Fiyatlı Göz Makyaj Fırçaları

 Merhaba,bugün elimde bulunan göz makyaj fırçalarından bahsedeceğim.Biri hariç hepsi uygun fiyatlı olduğu için elimde bulunan bütün göz makyaj fırçalarından bu yazıda bahsetmiş olacağım.


Fırçaların birçoğuna kolayca ulaşabilirsiniz.Yazıda hangi marka fırçayı nereden ne kadara alabileceğinizi,ayrıca benim elimde olmayan ama yine uygun fiyatlı birkaç fırçadan daha bahsettim.Onlarda yazının sonlarına doğru mevcut.


Makyajınızda far kullanan biriyseniz belli başlı fırçalara ihtiyacınız olacaktır.Far paletlerinden genelde sünger aplikatörlü pek işlevi olmayan fırçalar çıkıyor.Makyaj vloggerlarını takip edip,izliyorsanız karıştırma(blending) fırçalarından vs haberiniz muhakkak olmuştur.

Gelelim elimdeki fırçalara:


Real Techniques Starter Set:Setin içersinden göz makyajı ile ilgili 5 adet fırça çıkıyor.Bu fırçalarla bütün göz makyajınızı rahatlıkla yapabilirsiniz.Real Techniques fırçalar oldukça kaliteli,kullanışlı ve kıl dökmüyorlar.Uzun süre gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.İndirimsiz uygun fiyatlı değiller,ama indirimlerde değerlendirebilirsiniz.
Deluxe Crease Brush:Göz kapağının katlanma bölgesine far sürmek için tasarlanmış bu fırça bence katlanma bölgesi için biraz büyük.Ben baz far dediğimiz ten rengi far sürmek,göz altına kapatıcı sürmek ya da katlanma bölgesine sürdüğüm farı yumuşatmak amacıyla kullanıyorum.
Base Shadow Brush:Baz far sürmek için tasarlanmış olan bu fırçayla ten rengi olan baz farı sürebilir veya göz kapağına dilediğiniz farı oturtmak amacıyla kullanabilirsiniz.Ben daha çok katlanma bölgesine far sürmek ya da sürdüğüm farları karıştırmak amacıyla kullanıyorum.
Accent Brush:Küçük bir fırça olmasına rağmen bir sürü işlevi var.Alt kirpik dibinize far sürebilirsiniz,göz pınarını veya kaş altını aydınlatabilirsiniz,göze derinlik katmak için gözün dışına v şeklini verip makyajınızı koyultabilirsiniz veya yüzünüzde ekstra kapatıcılık isteyen sivilcelerin üzerine kapatıcı uygulayabilirsiniz.
Pixel Point Eyeliner Brush-Fine Liner Brush:Bu fırça sayesinde rahatça ince eyeliner sürebilirsiniz,göz pınarınızı aydınlatabilirsiniz.
Brow Brush:Bu fırçayla kaşlarınızı doldurabilir,alt ve üst kirpik dibinize koyu renk far sürebilir,kaş altınızı aydınlatabilir,hatta eyeliner bile sürebilirsiniz fakat bence eyeliner için biraz kalın.

Real Techniques markası Gratis,Watsons,Rossman,Cosmetica,Kozmela,Macro Center ve büyük Migros'larda satılıyor.İndirimsiz 80-90 tl'ye satılan bu seti %40-%50 indirimle 45-50 tl'ye satın alabilirsiniz.Böylece her bir fırçayı 10 tl civarına satın almış oluyorsunuz.
Online olarak Cosmetica'dan inceleyip,satın almak için buraya,Kozmela'dan ulaşmak için ise buraya tıklayın.Migros sanal market şehrinize gönderim yapıyorsa oraya da bakabilirsiniz.


Elimdeki Eklips marka fırçalar tek tek satılanlar,fakat bu markanın yanlış bilmiyorsam 2 adet fırça seti var.İndirimsiz bile oldukça uygun fiyatlı fırçalar.Tekli fırçaların fiyatları 10 tl'yi geçmezken,setler de 30 tl'yi geçmiyor.İndirimlerde 3-5 tl gibi komik rakamlara satın alabilirsiniz.Eklips markası bu kadar uygun fiyatlı olmasına rağmen oldukça kaliteli,elimde bir yıldır olan fırçaları var ve kıl dökmüyorlar.Bu marka sadece Gratis'lerde satılıyor.
Far fırçası:Bu fırça far sürmek için biraz büyük.Baz far dediğimiz ten rengi farı sürmek için güzel fakat far karıştırmak için ya da ışıltılı bir far sürmek için fazlasıyla büyük.Göz altı kapatıcısını sürmek,baz far uygulamak veya krem far sürmek için güzel.
Dudak fırçası:Bu fırçayla dudağınıza ruj uygulayabilir veya göz pınarlarınızı aydınlatmak için bu fırçayı kullanabilirsiniz.
Eyeliner fırçası:Bu fırçayla ister jel eyeliner sürebilir,ister kaşlarınızı far ile doldurabilir,isterseniz üst veya alt kirpik dibinize koyu renk far sürebilirsiniz.Yine kaş altınızı da aydınlatabileceğiniz bir fırça.Bende 2 adet var,ikisinin de şekli-kıl kesimleri birbirlerinden biraz farklı.
Kaş-kirpik fırçası:Uygun fiyatlı kaş fırçası ararken görüp almıştım,ama bu tarz kaş fırçalarını pek sevmiyorum.Kirpik tarama kısmını sürdüğüm kısmı,maskara topaklandığında düzeltmek için kullanıyorum.Kaş ve kirpiğinize bakım yağı sürmek için de kullanabilirsiniz.


Ecotools Eye Encancing Duo Set:Bu fırçalar 2'li olarak satılıyor.Bu sayede 4 fırçanız oluyor.Bu 4 uçla bütün göz makyajınızı yapabilirsiniz.Makyaja ilk kez başlıyorsanız bu seti satın alabilirsiniz.Ecotools markası oldukça kaliteli fırçalar üreten,kıl dökmeyen fırçalara sahip bir marka.Gratis,Watsons,Kozmela,Macro Center ve büyük Migros'lar gibi birçok yerde bulabilirsiniz.İndirimsiz fiyatı 32-33 tl,ben indirimde 21 tl gibi fiyata satın almıştım.
İlk fırça:Bir tarafı blend yani gözünüzdeki bütün farları karıştırmanızı,makyajınızın daha homojen durmasını sağlayan fırça,diğer kısmı ise;smudge yani kirpik diplerinize far sürmenizi sağlayan kısım,bu kısımla kaş altını aydınlatmak da mümkün.
İkinci fırça:Bir tarafı shade yani göz kapağınızın katlanma yerine far sürebilmenizi sağlayan fırça.Bu fırçayla bütün göz kapağınıza far sürebilirsiniz.Diğer tarafı ise define yani kaş doldurabileceğiniz,eyeliner sürebileceğiniz,kirpik diplerinize koyu renk far sürebileceğiniz bir fırça.


H&M fırçalarım:
Eyeliner&Eye Colour Brush:Bu fırça H&M'in yeni koleksiyonunda satılan fırçalardan.Çift taraflı olan bu fırçayı uygun fiyatlı karıştırma fırçası ararken keşfettim.Bir tarafı blending-karıştırma kısmı,diğeri ise definer-kirpik dibine far,eyeliner sürme fırçası.Tam makyaj çantasına atmalık gün içinde makyajı kolayca tazeleyebileceğiniz bir fırça.Henüz hiç kıl dökmedi,oldukça yumuşak kıllara sahip bir fırça.Uygun fiyatlı karıştırma fırçası arayanlara öneririm.Fiyatı 15 tl.
Buradan fırçaya ulaşabilirsiniz.Bu beyaz saplı seride yine böyle çift taraflı bir fırça daha var,ona da buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer 2 fırça ise eski koleksiyondan(ne yazık ki artık satılmıyor);
Far fırçası:Bu fırça bütün göz kapağına far sürüp,onu dağıtmaya yarayan bir fırça.Bu fırça 2-3 kez kıl döktü.Onun dışında yumuşak kıllı,güzel bir fırça.Büyük H&M indiriminde 5 tl gibi bir fiyata almıştım.
2'li far fırçası:Bir tarafı kalem fırça,bu sayede gözün dış kısmına v çizebilir makyaja derinlik katabilirsiniz;diğer tarafı ise yine kaş doldurmak,kirpik diplerine far sürmek için tasarlanmış güzel bir fırça.
H&M'in yeni koleksiyonunda bir sürü fırça çeşidi var,ben denediklerimden oldukça memnun kaldım,uygun fiyatlı fırça arayanlar bakabilir.Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.


Mac 2'li fırça:Geçtiğimiz yılbaşında aldığım bir setten çıkmıştı bu fırça.Yazının başında belirttiğim elimde bulunan tek pahalı fırça diyebilirim.Ben eyeliner kısmını oldukça başarılı buluyorum,ince ve kusursuz eyeliner çekmemi sağlıyor.Diğer kısmı ise biraz sert,pek sevemedim.Işıltılı farları göz kapağımın ortasına oturtmak için kullanıyorum.
Essence Far fırçası:Bu fırça da ne yazık ki artık satılmıyor.3 tl gibi komik bir fiyata satın almıştım,çok işlevsel olmayan bir fırça bana kalırsa.
Maybelline eyeliner fırçası:Maybelline'den jel eyeliner aldığınızda onunla gelen bir fırça.Başlarda iş görüyor ama çok da başarılı olmayan bir eyeliner fırçası.
The Balm çift taraflı fırça:The Balm markasından Nude Tude-Nude Dude gibi far paleti aldığınızda içinden bu şekilde çift taraflı bir fırça çıkıyor.Alt ve üst kirpik dibine far sürmek,kaş doldurmak için kullanılabilecek bir fırça(En azından sünger aplikatörlü fırça çıkmıyor).


Sünger aplikatörlü fırçalar:Uygun fiyatlı far paletlerinin neredeyse hepsinin içinden bu tarz fırçalar çıkıyor.Uzun yıllar bu fırçaları hiç sevmesem de sonunda işe yarayan bir kısımlarını buldum.Sedefli farları tozutmadan göz kapağına sürmenizi sağlıyor.Siz de bu şekilde değerlendirebilirsiniz.


Gelelim en sevdiğim kaş tarama fırçalarına:
For your beauty kaş fırçası:For your beauty markası sadece Rossman'lar da satılıyor.Fiyatları Eklips gibi oldukça uygun.Bu kaş fırçasını 1-2 tl gibi komik fiyata satın aldım.
Diğer kaş fırçası ise Sephora'da Benefit kaş barında-Inglot alışverişlerinde vs ücretsiz alabileceğiniz bir fırça.
Bu tarz fırçalar Missha'da,H&M'de de satılıyor.
Bu fırçalarla kaş tarayabileceğiniz gibi,kaş ve kirpiklerinize bakım yağı da sürebilirsiniz.Para verip satın almak yerine biten maskara fırçanızı çöpe atmak yerine de değerlendirebilirsiniz.


Artnet 25 numaralı far fırçası:Bu fırça farı karıştırmak,göz kapağının katlanma bölgesine far uygulamak,hatta bütün göz kapağına far sürmek için kullanılabilecek bir fırça.Şekil olarak Mac 217 numaralı fırçaya muadil gösteriliyor.Kılları biraz sert ama far sürerken göz kapağını rahatsız etmiyor.Cosmetica'dan 9 tl'ye satın aldım,küçük parfümeri vb gibi yerlerde de bulunabilir belki.Bu markanın bir de ince eyeliner fırçası var onu da ilk fırsatta satın alacağım.
Cosmetica'dan online olarak da satın alabilirsiniz:
Far fırçasına buradan,bahsettiğim eyeliner fırçasına da şuradan ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.Üstelik 30 tl üzeri alışverişe kargo ücretsiz.Cosmetica'nın İstanbul(Sapphire Avm) ve Antalya'da mağazası var.

***
Bu fırçalar benim elimde olan fırçalardı.Bunun dışında uygun fiyatlı başka marka fırça bulabileceğiniz yerler:
Koton;bildiğiniz gibi H&M gibi artık Koton'un da kozmetik bölümü var.4'lü bir fırça seti satılıyor,kalitesi nasıldır bilmiyorum.Ambalaj olarak biraz Real Techniques fırçalara benziyor.Fiyatı 19,90 tl.
The Balm;markanın tekli olarak satılan 2 adet çift taraflı fırçası var.İndirimsiz 50 tl,indirimle 25 tl gibi fiyatı oluyor.Kaliteli fırça arayanlar The Balm'a bakabilir.
Nascita;son zamnalarda oldukça popülerleşen bu yerli markanın fırçalarını çeşitli kozmetikçilerden(ben birkaç Watsons şubesinde gördüm) ve internet üzerinden alabilirsiniz.Tekli fırçaları 10-15 tl arasında değişiyor.Buradan ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında Marionnoud marka fırçalara Watsons'dan ulaşabilir,Dirty Works marka fırçalara Gratis'ten ulaşabilir,Avon,Golden Rose,Flormar gibi markaların fırçalarına da bakabilirsiniz.Yine Sephora'da da birçok çeşitte fırça satılıyor,ayrıca Aliexpress gibi sitelerden de fırça sipariş edebilirsiniz.

Umarım yararlı bir yazı olmuştur.Sizin bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz fırça varsa aşağıya yorum olarak bırakırsanız çok sevinirim.Sevgiler! :)

Instagram-Snapchat:oznurozdemirrrr

8 yorum:

  1. Çok güzel,detaylı bir yazı olmuş. Emeğine sağlık canım. :) Bende Ecotools'un çift taraflı fırçasını çok merak ediyorum. İlk fırsatta alıp deneyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nazlıcım :) Ecotools'un 2'li seti seyahatlerde vs de oldukça iş görüyor tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Eklips fırçalarına bayılıyorum hepsi birbirinden güzel ve kaliteli. Baya detaylı bir yazı olmus canım emeğine saglık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatına göre çok iyi fırçalar.Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Real Techniques fırçalar benim favorim, çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş canım eline sağlık ☺️

    YanıtlaSil